EL SUEÑO

Αύριο είναι η μέρα που το ποδήλατό μου θα φορέσει τα χειμωνιάτικά του, δηλαδή θ΄αλλάξει τα τρακτερωτά λάστιχα με σλικ, πόλης, συν ένα μεγαλύτερο φτερό πίσω, γιατί το δελτίο καιρού λέει για κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα, βροχές και καταιγίδες. Το σκέφτηκα, το συζήτησα και με το μάστορα. Δεν μπορεί, παλιά που είχα κουρσάκι με λεπτά λάστιχα, έβγαινα σε βρεγμένους δρόμους και συχνά υπό βροχή και ποτέ δεν γλίστρησα, και τώρα έχω φάει με το καλημέρα σας δύο σούπες, όλες δικές μου! Φταίνε τα τακάκια στα χοντρά λάστιχα, άμα πάρω λίγο φάλτσα κανένα εξόγκωμα στην όλο αποτυχημένα λίφτινγκ άσφαλτο, με πετάει πριν πω κίμινο. Βέβαια, στα σκαμμένα, τα γαρμπίλια και το γδαρμένο οδόστρωμα καλά ήταν τα τρακτερωτά, και η αλήθεια είναι ότι σ΄αυτήν την πόλη κανένα λάστιχο δεν μπορεί να θεωρηθεί κατάλληλο, πάντως για το βρεγμένο δρόμο καλύτερα ίσια λάστιχα πόλης με αυλακώσεις, διότι έπαθα και έμαθα.
Κάτι συμβαίνει με την εμφάνισή μου ή ο Πέτρος δεν βλέπει καλά, ή μάλλον και τα δύο. Γιατί στην πλατεία της Ν. Σμύρνης σήμερα, και κρίμα που δεν είχα χρόνο να καθήσουμε για κανέναν καφέ, ο Πέτρος που έχει μισό χέρι κι μισό μάτι, Αλβανός εξ Αλβανίας και ποιος ξέρει σε τι νάρκη θα ΄πεσε ή τι έγινε, μου είπε γεια σου ρε φίλε! Ο φίλος τώρα, δηλαδή εγώ, βιαζότανε να πάει να καταθέσει μια αίτηση και δεν στάθηκε να λύσει την παρεξήγηση.
Η αίτηση αφορά στο λαμπρό μέλλον μου! Είναι η τρίτη φορά που επιδιώκω να πάω για δουλειά λίγα χρόνια σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, Βραζιλία κατά πρώτον και κατόπιν Αργεντινή, Μεξικό, Περού, Βενεζουέλα και Χιλή. Δήλωσα και ευρωπαϊκές χώρες, αλλά εδώ δεν άνοιξε η θέση στο Σάο Πάολο, που ήμουν δυο φορές συνεχόμενες πρώτη στη λίστα, θα με πάρουν στας Ευρώπας; Παραταύτα, η αίτηση μου έφτιαξε το κέφι, και στα πουφ να πάει, απέκτησα λατινοαμερικάνικο αέρα, σι! (Α, είχα γράψει κι ένα ποστ παλιότερα, όταν έφαγα την πρώτη απόρριψη- "οι τροπικοί μπορούν να περιμένουν"!). Για να εξηγούμαι, τη δεύτερη φορά δεν ήμουν πρώτη αλλά δεύτερη, όμως ο πρώτος ήθελε το Βέλγιο, άρα, σκέφτηκα, θα πάει εκείνος στη μούχλα κι εγώ στους τροπικούς. Και οι δύο τελικά μείναμε στ΄αβγά μας, καμμιά θέση δεν άνοιξε! Ή τις φυλάνε για κάποιον εκλεκτό, που να ψάχνω χαυλιόδοντες, άσε ήσυχους και τους ελέφαντες και τα δόντια τους. Εντωμεταξύ το θέμα εμπνέει καλές συζητήσεις. Αλήθεια, θες να πας στη Βραζιλία; Σι! Και ξέρεις πορτογαλικά; Νο! Ούτε καν γαλλικά! Και τι θα κάνεις; Καποέιρα και ποδήλατο! Και θα δω τον Βελόσο! Μα θα πρέπει να μάθεις τη γλώσσα! Α, σι, σερταμέντε!

12 σχόλια:

MenieK είπε...

Βιβα λ' αλεγρία!!!
σου εύχομαι δε βέρι μπεστ, λε μεγιέρ μη σου πω!!

faraona είπε...

Mη μου πεις οτι θα παρεις μαζι σου και το ποδηλατο αν σου ανοιξει η θεση?!

Ακου Μεξικο...κι ειναι κι η πρωτη μου αγαπη εκει...χεχεχε!

Ανώνυμος είπε...

Πολλές ευχές να γίνει αυτή τη φορά !!!! και τα ισπανικά σούπερ γλώσσα (εύκολα ειναι-μαλλον- μην αγχώνεσαι) σ΄ενα καλοκαίρι την έμαθες!!!

αλλά άλλη είναι η απορία μου... νομίζω περνάς πολύ καιρό με το μάστορα...ή πρέπει να το κοιτάξεις ή να κοιτάξεις αν ειναι της προκοπής....
φιλια!!!!

Tzeve είπε...

ελπίζω να τα καταφέρεις και να πας στους τροπικούς που τόσο θέλεις...

εμένα από την άλλη, οι βλέψεις μου προσανατολίζονται για Σκανδιναβία...

το μόνο πρόβλημα είναι τα Νορβηγικά...

Coco είπε...

@Meniek: μούτσος γκράθιας! κι η Αθήνα μια μητρόπολη του νότου!

@ faraona: να το κάνω βίδες να το βάλω σε βαλίτσα; μπορώ να το στείλω με πλοίο που θα κάνει ένα μήνα; ή θα πάρω ένα άλλο εκεί!
ορίστε, αποκαλύψεις! μια άλλη φίλη μου είπε ότι α, τι ωραία, γιατί έχει παντρευτεί ελληνοβενεζουελάνο!

@kastalia: λοιπόν είναι δύο μάστορες κι έχω κι άλλους δυο εφεδρικούς! χαχαχαχα
Ο ένας μοιάζει με βίκινγκ!

@λασπολόγος: ωραία είναι, κι αν μείνεις εκεί θα μάθεις τα νορβηγικά, τι, σιγά!

ritsmas είπε...

Τί ακριβώς σκοπεύεις να κάνεις στις λατινογενείς χώρες της Αμερικής ; περιπετεια, δουλειά, απλώς βόλτες ; και μεσα από πιο σύστημα ; Ξερω ότι υπαρχουν θέσεις της Ουνέσκο και αλλων μεγαλων οργανισμών που μπορεις να ανακαλύψεις στο ΥΠΕΞ, αν και στις περισσότερες περιπτωσεις σε στέλνουν στη Μπουργκινα Φάσο, τέλος πάντων.

Ανώνυμος είπε...

αυτόν!!! τον βίκινγκ!!! μη τον χάσεις από τα μάτια σου!!!! και μάστορας ποδηλάτων κιόλας!!!
γενικό τσεκ απ στο όχημα γρήγορα!!!!
φιλια :)

Coco είπε...

@ ritsmas: περιπετειώδη δουλειά μέσα από το σύστημα της οργάνωσης (δεν έχει ιδρυθεί ακόμη) τρελοί ποδηλάτες εκπαιδευτικοί χωρίς σύνορα!

@κασταλία: χαχαχαχαχα!

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

Βουρ για Μέχικο και με το ποδηλατάκι ανα χείρας... θα σας χρειαστεί εκεί στους Τροπικούς και αν δυσκολευτείτε με το δίτροχο θα υπάρχει πάντα ένας σκαραβαίος... (άλλη μεγάλη αγάπη και διαχρονική αξία στο χρόνο)
Τα φιλιά μου!

Leviathan είπε...

makari ola na pane kala!!!!filia kai kalo weekend!!!

Coco είπε...

@ποδηλάτρης: ευχαριστώ, πάντα με το ποδηλατάκι! ο σκαραβαίος μεγάλη μούρη συν το γουίλι το τζιπάκι! ο πληθυντικός για μένα και το ποδήλατό μου υποθέτω ;)

@Leviathan: ευχαριστώ, καλό σαββατοκύριακο και σε σένα :)

Ανώνυμος είπε...

Με γειά τα λάστιχα... Καλές ποδηλατάδες χωρίς σουπίτσες δεν είναι comme il faut.¨
Όσο για τη Βραζιλία, ένα θα σου πω:"ο επιμένων .... Βραζιλιανικά!". Άρχισε να μαθαίνεις ΣΑΜΜΜΜΜ..ΠΑ και να μαζεύεις και φτερά (τα πούπουλα άστα) για το κουστουμάκι σου...