ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Επειδή σιχαίνομαι τον χειμώνα κι ο χειμώνας σιχαίνεται εμένα, και κρίμα αν χαλάω τη φιλοχειμωνική διάθεση των περισσοτέρων που τρε-λαί-νο-νται μ΄αυτό το ψω..., εχμ.. ψοφόκρυο, τρελαίνομαι και γω και κάνω ομοιοπαθητική. Που σημαίνει κοιμάμαι με τη μπαλκονόπορτα μισάνοιχτη και ξυπνάω πάνω στο ποδήλατο. Δεν είναι κόσμος αυτός, εγώ θέλω παραδείσιο μεσογειακό κλίμα για να νιώθω καλά. Έχω παράπονα. Νόμιζα πως εδώ είναι Μεσόγειος. Τελικά είναι πότε ανώγειος, πότε κατώγειος, πότε Σαχάρα, πότε Σιβηρία, πότε τσάι πότε βότκα. Εμένα μ΄ αρέσει ο φραπές. Πουνκτ!
Συνεχίζω την πρωτοχρονιάτικη μουρμούρα, διότι έκανα το λάθος ν΄ ακούσω ειδήσεις το πρωί, όταν στις εφτά δεν με ξύπνησαν τα κάλαντα αλλά η μαύρη άραχλη γάτα που έπαιζε με το καλώδιο της ασύρματης σύνδεσης για να καλωδιωθώ και να την ταΐσω. Η άσπρη και ποικιλόχρωμη γάτα είχε ανεβάσει τα άσπρα ποδαράκια στο κρεββάτι μου και έκανε ρ..ρρ..ρρρ στο αφτί μου. Είπα τα κάλαντα μόνη μου και τις τάισα. Παχνί έχουμε γίνει εδωμέσα, κι έξω πάχνη. Δεν φτάνουν όλ΄αυτά, αλλά με την θέρμανση βγήκε στο σαλόνι ο Αναξαγόρας να χαρεί το μικροκλίμα. Σε οικιακό επίπεδο μπορεί κανείς να μελετήσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου, όταν ο χελώνος κόβει βόλτες τον Δεκέμβρη ψάχνοντας τον φίλο του τον θαυμαστό δόκτορα Ντούλιτλ. Ξανά πουνκτ!
Κι επειδή ανέφερα την ομοιοπαθητική, να διευκρινίσω, ότι δεν έχω κόψει τον καφέ, τον καπνό και τη μέντα στο τσάι και τις τσίχλες. Ακόμη δεν έχω κόψει τα μαλλιά μου αλλά γι΄αυτό δεν λένε τίποτα οι ομοιοπαθητικοί, αν εξαιρέσουμε την περίπτωση ενός Ιάπωνα, που κόβοντας τα παραπάνω, για καλύτερα αποτελέσματα είχε ξυρίσει κιόλας το κεφάλι του γουλί. Μιλάω απλώς για την ομοιοπαθητική του παγετού και για την πρόσφατη παθητική μου έκθεση στις αναθυμιάσεις τριών ναργιλέδων, να το΄ξερα, ότι μετά από μιάμισι μέρα θα είχα ακόμη το άρωμα και τη γεύση, να παρήγγελνα κι εγώ έναν καλά πατημένο! Το είχα αφήσει όμως εν ευθέτω και αργότερα συνειδητοποίησα, πως όταν γύρω καπνίζουν οι λουλάδες, μήλο, πορτοκάλι και βερύκοκο, μη σκέφτεστε πονηρά, κανένα χανουμάκι δεν μπορεί να πει πως δεν πήρε μυρωδιά. Τρίτο πουνκτ!
Εχθές ψώνισα δυο μπλούζες, ω, της καταναλώσεως! Χρειαζόμουν βαμβακερές αφράτες, μακρυμάνικες. Και κουράστηκα κιόλας, που μπήκα σε δύο μαγαζιά! Φυσικά μπλούζες με διάφορες καφρίλες απάνω, μια νεκροκεφαλή, έναν ιπτάμενο ολλανδό, ένα βιβλίο, τη φάτσα του Γαλιλαίου, φλόγες, σπαθιά και φυτίλια. Κι εκεί που έψαχνα στην ιματιοθήκη των ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης μπήκαν δύο αγόρια με "τα μαλλιά ως τον κώλο" κατά την έκφραση του νεαρού καταστηματάρχη, ζητώντας παλαιστινιακές μαντίλες, είχε και τέτοιες, αμέ, αλλά είχαν γίνει ανάρπαστες. Μου τέλειωσαν και τα πουνκτ.
Θα φορέσω λοιπόν την μία μπλούζα, τώρα αμέσως, και θα βγω με το όχημα για μια πρωτοχρονιάτικη βόλτα. Κι όπως διάβαζα κάτι πριν από λίγο περί γαλλικής αλλά και ελληνικής διανόησης, έχω τρελή όρεξη πια. Καλή Πρωτοχρονιά κι Αρχιμηνιά!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με γειά με γειά. Αλλά μην γκρινιάζεις μικρή μαύρη γατούλα γιατί χάνεις τη γοητεία σου κ αρχίζεις κ μοιάζεις με την κωλόγρια. Τα αλλά γατάκια θέλουν στοργή κ φροντίδα. Το κρύο θα περάσει.επιπλέον χάρη σ'αυτό σφίγγει το δέρμα σου. Μη σου πω κ κάτι άλλο... Καλή πρωτοχρονιά. Φιλάκια

Unknown είπε...

νιάου! να δεις που με που το έγραψα θα γίνουν δύο νιάου πιο πάνω...
κι εγώ θα ήθελα να βγω να ψωνίσω μια μπλούζα κατάμαυρη μ'ένα πειρατή και το θερμαστή του καββαδία να κάνει δουλειές με ρόλερς πάνω στο καράβι του.
πλην όμως, δεν μπορώ να βγω έξω! δε φοράω κάλτσες! αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό επιχείρημα όπως καταλαβαίνεις, για να μη σου πω ότι θα πνίξω τη θλίψη μου σ'ένα ντράμπουι που μια ποδηλάτισσα έφερε σπίτι μου! χικ αντί πουνκτ!

α, και καλή πρωτοχρονιά,
και καλή χρονιά
κι όλα καλά!

MenieK είπε...

Δεν κατάλαβα? σε ποιον αρέσει ο χειμώνας και οι καταναλωτικογιορτές του? μπλιεξ...
Γράψε κι εμένα στο τμήμα της ομοιοπαθητικής που παρακολουθείς (καθότι μόλις πρόσφατα έκοψα και την μαλούμπα)

K@terin@ είπε...

καλημέρα ,

Coco πέρασα να αφήσω τις ευχές για καλή χρονιά με υγεία και ότι άλλο επιπθυμείς να γίνει πραγματικότητα!!!

Υ.Γ. λατρεύω το χειμώνα και δεν με ταλαιπωρεί καθόλου σε αντίθεση με το καλοκαίρι που οι υψηλές θερμοκρασίες με κάνουν κουρέλι!!!

VAD είπε...

Ελα τωρα χρονιάρες μέρες,ξαναγέμισε το ναργιλέ,βάλε και το παλιό ρεμπέτικο άσμα,
φύσα ,ρούφα,τράβα τονε,και

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ανδρόνικος είπε...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά

σε σένα κι σε όλους τους φίλους.

Ευτυχισμένο το 2009 και δημιουργικό!

Φιλιά.

Ανώνυμος είπε...

Καλή Χρονιά να έχεις..
Με ποδηλατάδες και ομοιοπαθητικές αντιδράσεις!!
(Εντάξει, αυτές κατά περίπτωση :) )

Χρόνια Πολλά

Roadartist είπε...

Καλή χρονιααααααααααα :)

Ο, τι ποθείς!! Υγεία και αγάπη για σένα κ όσους αγαπάς ;)

Coco είπε...

@Sulpice: το κρύο μου χαλάει το δέρμα! ο κώλος σφίγγει και με το ποδήλατο χαχαχαχα

@Αbttha: κοίτα τέτοιες έξαλλες μπλούζες δεν υπάρχουν , οπότε η μόνη λύση είναι να ζωγραφίσω εγώ τον Γουίλ με πατίνια και τον Κάπταιν Μόργκαν μαζί κι ένα βαρέλι ρούμι, και να τυπώσουμε το αριστούργημα πάνω σε μια μαύρη μπλούζα σμολ!

@Meniek: με γειά η κόμμωσις! τα δικά μου είναι κοντά αλλά κατάλαβα ότι μάκρυναν κάπως γιατί πετάνε κάτι λοφία από τις τρύπες του κράνους!
πρόκειται περί ποδηλατικής ομοιοπαθητικής και δίαιτας, δηλαδή τρώτε τα πάντα, πίνετε τα πάντα, δεν φοράτε ποτέ μάλλινα και δεν κατεβαίνετε από το ποδήλατο ούτε για κατούρημα!

@Κατερίνα: μα εγώ θέλω μόνο παραδείσιο κλίμα!

@Vad: και το "θα πάω εκεί στην αραπιά"!

@Ανδρόνικε, σου εύχομαι το 2009 δημιουργικό με φιλολογική αποφασιστικότητα!

@Sotiris K.: πού να δεις και τις αντιπαθητικές αντιδράσεις!

@Roadartist: ανακηρύσσω το 2009 προσωπικό σουρρεαλιστικό έτος!

καλή χρονιά σε όλους, με αγάπη και υπομονή (του ποδηλάτη!)