ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ

Έχω ένα λασπωμένο ποδήλατο. Είναι ο καιρός άστατος και βρέχει μια λασποβροχή. Δεν προλαβαίνω να το πλύνω. Έχει πάνω λάδια, γράσα, λάσπες, ασβέστες. Στα τελευταία πέρασα από κάτι κρεμ τρεχούμενο, κι έγινα πουά. Αλλ΄ αυτά, όπως και να ΄χει πλένονται. Λίγο νεράκι, κι όλα ωραία. Όμως μπορώ και να το αφήσω ως έχει. Εις ένδειξιν διαμαρτυρίας. Για τα βοθρολύμματα που ξεμπουκώσανε και τώρα κολυμπάμε κρόουλ.
Την είδα την Ακρόπολη, την είδα ψες αργά. Εκεί βρίσκεται, μην ανησυχεί κανείς. Ιερή και όσια. Άνευ προκλητικών παραπετασμάτων. Εντάξει. Υπάρχει τώρα μια βεβαιότητα για δυο πράγματα. Πρώτον, οι φοιτητές ξέρουν τελικά κατά πού πέφτει ο Παρθενών, ασχέτως αν δεν είδαν την πινακίδα "μην αγγίζετε". Δεύτερον, μπορεί κανείς να μην έχει ιερό και όσιο, αλλά σέβεται τουλάχιστον τ΄αρχαίον κλέος, μ΄ανατριχίλα μάλιστα και αποτροπιασμό για παρομοίου είδους βεβηλώσεις. Αυτές οι δύο βεβαιότητες είναι εχέγγυο για το μέλλον μας ως έθνους. Νιώθω καλά. Η Ακρόπολη στη θέση της. Μόνη της.
Πάμε μια βόλτα κι απ΄το Σύνταγμα στις δώδεκα. Είναι η ώρα π΄αλλάζει η βάρδια, κι η ώρα που πλένονται τα μάρμαρα. Γύρω γύρω απ΄τα κεράκια και τις παρέες. Όσοι φεύγουν μέσα απ΄τη Βουλή πάνε κατευθείαν απ΄το πάρκινγκ. Ποδήλατα πηγαινόρχονται. Και τρεις Ιάπωνες τουρίστες. Κάτι δεν πάει καλά. Οι Ιάπωνες δεν έχουν φωτογραφικές μηχανές. Τίποτα, ούτε με κινητό. Τι σόι Ιάπωνες είναι τούτοι; Χάλασε ο κόσμος.
Συνήλθα γρήγορα. Το δέντρο με τα φωτάκια! Κι αυτό εκεί! Έτοιμο για τις γιορτές! Πώς θα γιορτάζαμε χωρίς το δέντρο;! Τίποτα αλλιώτικο. Πήγε πια κι η καρδιά μου στη θέση της.

6 σχόλια:

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

Eίδες όμως; όλα πρόλαβαν να τα αποκαταστήσουν, μή χαλάσει και η εικόνα της πόλης!! προς Θεού!!!
Είμαστε, εδώ στην Αθήνα, φαν της ρήσης.. "απ' έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα" Αρκεί να φαινόμαστε ωραίοι και όλα καλά... κι ας βράζει το εσωτερικό.. όσο για τους Ιάπωνες πάνω στο χαμό έχασαν φαινεται τις μηχανές τους και οι έρμοι δεν πρόλαβαν το πλιάτσικο!!!
Και τώρα είναι όλα στη θέση τους!

Τα φιλιά μου!

roadartist είπε...

Εντάξει αφού έχουμε και το δεντράκι μας πάλι, τώρα όλα καλά!!
"Χάλασε ο κόσμος" .. εντελώς όμως..

marianaonice είπε...

Πώς θα γιορτάζαμε χωρίς το δέντρο;!

Αυτό ακριβώς!!
Τα άλλα όλα τα είχαμε! Το δένδρο έλειπε! Αφού στολίστηκε όλα εντάξει!!

MenieK είπε...

κι είναι τόσο μόνη και γυμνή τώρα η θεά...

Coco είπε...

@Ποδηλάτρης: Μωρέ μια αηδία μέσα κι έξω και πατόκορφα! Φιλιά

@Roadartist: γιατί να μην έχουμε καραβάκι, που ταιριάζει με τη θάλασσα που γίναμε; Ή μήπως θέλουμε να θυμόμαστε τα καμμένα δέντρα;

@Marianaonice: δέντρο χριστουγέννων να το φυλάνε γύρω γύρω τα ματ, παγκόσμια πρωτοτυπία!

@Meniek: το πέπλο έκανε το γύρο του κόσμου!

Tzeve είπε...

ωραία η λάσπη