Η ΑΔΙΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΛΕΜΜΑΤΟΣ

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν πέντε αποφράδες μέρες στο γύρισμα του έτους, και μεταξύ άλλων, ως γνωστόν, απέφευγαν το ποδήλατο. Εγώ πάλι, δεν είμαι προληπτική, απόδειξη η μαύρη γάτα, που βλέπω κάθε πρωί. Δεν δίνω λοιπόν σημασία στο μάτι, ειδικά το γαλανό, που λένε ότι θερίζει, αλλά άμα πρόκειται για μελαχροινό, μπορεί και να δώσω. Αυτό ήτανε το σφάλμα. Το ποδήλατο θέλει ισορροπία. Το μαύρο μάτι μου δημιουργεί σύγχιση. Και τώρα πονάει το γόνατο μου.
Η φίλη μου η Sulpice είχε παρατηρήσει, ότι οι ποδηλάτες δεν κοιτάμε ο ένας τον άλλον, αλλά ο ένας το ποδήλατο του άλλου. Σωστή η παρατήρηση. Όμως τον λόγο τον κατάλαβα σήμερα αργά το μεσημέρι. Κατηφόρησα και σταμάτησα στο φανάρι. Από δεξιά προς το απέναντι φανάρι στη διασταύρωση ανέβαινε ένας ποδηλάτης, με κράνος, και στέκεται στο κόκκινο, ενώ το δικό μου είχε ανοίξει. Ξεκινάω, φτάνω στο ύψος της νησίδας, με κοιτάει, τον κοιτάω, με κοιτάει... κατάματα... κοιτιόσαντε... και ...πέφτω. Δηλαδή δεν κατάλαβα, ούτε πως έπεσα, στο άσχετο, με μηδενική ταχύτητα, ευτυχώς αυτοκίνητα δεν είχε, χτυπάω γόνατο, φεύγει η αλυσίδα, ρόμπα ξεκούμπωτη.
Τώρα ο άλλος χαλαρός. Είδε ότι σηκώθηκα, κάναμε ένα νεύμα, και ανηφόρησε ανάλαφρα. Ο άθλιος. Πιάνω το ποδήλατο στα χέρια και το πάω απέναντι. Ένα ζευγάρι μεσήλικες κινέζοι, που είδαν το σκηνικό της απόλυτης ξεφτίλας, μου κάνουν, καλά; καλά, χρόνια πολλά! Έφαγα σούπα χριστουγεννιάτικα, χελιδονόσουπα! Τρίτωσε και το γόνατο, μια η γριά με το καρότσι της λαϊκής, δεύτερη τα λάδια στην πλατεία, τρίτη ο καρφομάτης ποδηλάτης!
Ωπωπωπώ, τι όνειδος ήταν αυτό! Κοιτάω το γόνατο, εντάξει, κόντεψε να τρυπήσει η καινούργια μου μαύρη φορμίτσα, και γέμισα γράσα ρυθμίζοντας την αλυσίδα, που μέχρι τώρα ζήτημα να ΄χει βγει άλλη μια φορά και όχι βέβαια με το τίποτα! Αν και δεν θα έλεγα τίποτα εκείνο το ολέθριο μάτι! Έτοιμη για το εορταστικό τραπέζι! Πάω σε μια καφετέρια, πλένω χέρια, πίνω νερό, πίνω καφέ και συνέρχομαι, να μην εμφανιστώ στα μαύρα χάλια και τι να εξηγείς. Τα ανεξήγητα;
Καλές γιορτές, καλές ματιές!

9 σχόλια:

happypepper είπε...

Καλημερούδια.
Καλά το γονατάκι;
Προσοχή στους σουβλομάτηδες!
Δεν σε ρώτησε αν χτύπησες; (ο κάφρος;)Απλά σηκώθηκε και έφυγε;

habilis είπε...

Mιά αξιοπρεπής τούμπα !!!
Αυτή την τούμπα θα την ζήλευε ακόμα και ο Γιωργάκης.

tzonakos είπε...

Koίτα, εγω τους ποδηλάτες τους προσέχω στις ρόδες. Αμα δω και στρίψουνε κοιτάω να τους αποφύγω μην χτυπήσω κανεναν.
Τις ποδηλάτισσες τις κοιτάμε κι αλλού, εχμμμ γκούχχχ ...
Πάντως μου θύμισες πέσιμο με μηδενική ταχύτητα ενός φίλου με τη μηχανή του. Πωπω αυτος κι αν εγινε ρόμπα.
Εντάξει δεν ειναι και τίποτα τρομερό μωρε να πέσεις. Συμβαίνουν αυτά.

Καλημερα και ευχές για Καλές Γιορτούλες :)

Coco είπε...

@Happypepper: μια χαρά είμαι, πονάει λίγο, αλλά αν είχε σταθεί ο κάφρος θα του είχα σπάσει το κεφάλι. γι΄αυτό δεν στάθηκε. με τέτοιο μάτι τέτοιο φρύδι, πώς κοιτάς έτσι, δημόσιε κίνδυνε; ε;

@habilis: μια ωραία ποδηλάτισσα θα τον κάρφωσε κι αυτόν και δε μας το λέει! βγήκε και καλά η αλυσίδα, χαχα

@tzonakos: καλά κάνεις και κοιτάς αλλού, δεν υπάρχει κίνδυνος εκεί! Για την ποδηλάτισσα, διότι για τον οδηγό...δεν ξέρω!
Αυτό που συνέβη και το συνειδητοποιώ τώρα είναι ότι εκείνος ήταν σταθερός, εγώ ξεκίνησα, αλλ΄ αλληλοκοιταζόμενοι εντόνως ξέχασα να συνεχίσω πετάλι, ξέχασα ότι είμαι πάνω σε ποδήλατο, το οποίο σταμάτησε μόνο του, και πέφτοντας από το συννεφάκι ξαναθυμήθηκα ότι ήμουν πάνω σε ποδήλατο!

Καλές ζεστές γιορτές!

Ανώνυμος είπε...

καλές ματιές κοκό μου και ας είναι και μελαχρινές, άντε καστανές έστω...
φιλιά πολλά να προσέχεις:)
εδώ τριγύρω ειμαι αλλά έχω μπλέξει
φιλιά πολλά:)

Ανώνυμος είπε...

α) Μάλλον να αλλάξεις τίτλο. Το βλέμμα απεδείχθη υπέρβαρο!
β)σιγά που θα κοιτάμε τους (συμ)ποδηλάτες και ιδίως τις (συμ)ποδηλάτισσες στο .. ποδήλατο (τότε πώς θα ξέρουμε ότι είναι ποδηλάτισσες :) )


γ)Μήπως να προσέχεις και λιγάκι; Μάλλον δεν αρκεί ένα βλέμμα για να μας πετάξει κάτω....

Περαστικά και Χρόνια Πολλά
χωρίς ανατροπές!!

(μου κάνει εντύπωση, που ο "καλός" σου, εκτός από το ότι σε "ανέτρεψε", δεν βοήθησε καν.
Ωραίος!!!

Coco είπε...

@Κασταλία: ελπίζω να τα πούμε! καλά να περνάς!

@Sotiris K.: α) ήταν αδίσταχτο και ελαφρύ, δηλαδή απερίσκεπτο και ελεεινό!
β) συνήθως κοιτάω τις απρόσεχτες γριές
γ)έλα ντε, έτσι νόμιζα και γω!

Έπρεπε να τον σταματήσω και να καλέσω την Τροχαία και την Πυροσβεστική!

Χρόνια Πολλά με καλές ανατροπές!

Spy είπε...

Εγώ ως έμπειρος φιλόσοφος και δεξιοτέχνης ψυχαναλυτής - μελλοντολόγος - χαρτορίχτρα - υπεύθυνος γραφείου συνοικεσίων, ένα σας λέω:
Δεν έφταιγε το μάτι!
Εντάξει;
Γιατί δεν λέτε στο αναγνωστικό σας κοινό όλη την αλήθεια; Τις φνατασιώσεις που δημιουργήθηκαν στο μυαλό σας, την στιγμή ακριβώς της οπτικής σύγκρουσης; Και οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια οδήγησαν στην υπέροχη τούμπα σας;

Coco είπε...

@Spy: μακάρι να είχα προφτάσει να φαντασιωθώ! θα είχα κάνει ισολογισμό στην τούμπα!