ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΒΓΟ

ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ

ΠΡΟΣΩΠΑ:
Ο ΔΙΑΣ, ΑΣΠΡΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΒΟΥΛΕΣ
ΤΟ ΑΒΓΟ. ΕΝΑ ΑΒΓΟ ΚΟΤΑΣ


ΥΠΟΘΕΣΗ: Μετά από μια πυρηνική καταστροφή, οι μόνοι επιζώντες στην γη μέσα σε μια υπόγεια μονάδα παραγωγής τροφίμων είναι ο σκύλος Δίας κι ένα αβγό. Ο Δίας ψάχνει παντού μυρίζοντας κι ανάμεσα σε χιλιάδες σπασμένα αβγά ανακαλύπτει ένα άθικτο. Το παραλαμβάνει προσεκτικά ανάμεσα στα δόντια του, το στερεώνει μπροστά του και το παρατηρεί.
ΣΚΗΝΗ Α΄: Σκοτεινό υπόγειο. Ένα κερί. Ο Δίας. Μπροστά του το αβγό.
ΔΙΑΣ: Γχμμ... χμ... γφφ... εδώ είμαστε... σιγά, σιγά το αβγό... (βγάζει έναν Ζippo κι ανάβει το κερί), α, μάλιστα, φως! Γφχ! Γεια σου, αβγό! Αβγουλάκι; Καλημέρα! Καλησπέρα! Τί στην ευχή ώρα είναι; Εδώ κάτω χάσαμε τον κόσμο! Α, δε μιλάει... Γφχχ! Καλέ, δεν μιλούν τ΄αβγά; Εμ, πώς να μιλούν; Κλατς! - όταν σπάνε! Τςςςς! - στο τηγάνι! Μπππλπρρ! -στο μπρίκι βραστά! Τσικ, τσικ! - όταν βγαίνει το κοτόπουλο (βάζει τ΄αφτί του κι αφουγκράζεται το αβγό) μπά! τίποτα! Άσπρο, άσπρο και σιωπηλό... ούτε μια καλημέρα! (Το παρατηρεί κοντά στο κερί) Δεν βλέπω τίποτα μέσα... λες νά΄ναι τζούφιο; (Το ζυγιάζει προσεκτικά) Ψωμωμένο φαίνεται!
Γφχχ... άρχισα να βαριέμαι! Νά΄χα ένα τσιγάρο... (ψάχνει τις τσέπες του, βρίσκει ένα στραπατσαρισμένο, το ανάβει) Φφφφφ... ωραία. Καλύτερα. Ξέρετε, κυρίες και κύριοι, μπορεί να με θεωρείτε τυχερό, που επέζησα μιας τέτοιας καθολικής καταστροφής, αλλά, μού φαίνεται, δεν μπορείτε να νιώσετε πόση βαρεμάρα αισθάνομαι ήδη, ολομόναχος, μόνος επιζών, μ΄ένα αβγό για συντροφιά! Κοιτάξτε το! Ορίστε! (Μακρά παύση. Ο Δίας καπνίζει αργά).
Καμμία κίνηση, σας λέω! Βέβαια, να μην είμαι αχάριστος... είναι σχεδόν ρομαντικά, το φως του κεριού... το στιλπνό τσόφλι... λευκό σαν μαργαριτάρι... ταιριάζει με τα δόντια μου... Πφφ! (Ξεφυσά τον καπνό). Όπως και νά΄χει, βαριέμαι φριχτά!
Δεν θά΄θελα όμως να με θεωρήσετε ολότελα αγνώμονα, κυρίες και κύριοι! Εκτιμώ, όσο της αξίζει, την παρέα του αβγού! Είναι καλύτερο από το να μιλώ εντελώς μόνος. Μάλιστα, υπάρχει και φως! Ενός κηρίου, έστω! Βλέπετε, (σβήνει το τσιγάρο) αυτό το αβγό είναι ένας ήρωας, ο μοναδικός διασωθείς από το ναυάγιο των αβγών, όταν κατέρρευσε το ορνιθοτροφείο με τις κότες του και τα εκκολαπτήρια και όλα. Πφ, τρομερό, και τώρα όλα τα σπασμένα αβγά βρομάνε φριχτά, καλά που έφυγα γρήγορα από κει πέρα, μαζί με τον... την... το... ένα όνομα χρειάζομαι... μαζί με τούτο το αβγό, τελοσπάντων!
Αυτό το εξαίρετο μονόπρακτο, που εμπνεύστηκα πριν μερικούς μήνες, διακόπτεται απότομα, διότι με είχαν πάρει τηλέφωνο να πάμε για ποτά, κάποιος γιόρταζε, δεν θυμάμαι, κι η έμπνευση πέταξε ανεπιστρεπτί! Το βρήκα όμως στα χαρτιά μου ξεχασμένο και το παραθέτω για να φρίξετε και σεις!
Α! Βγήκε ο ήλιος μετά τη μπόρα! Έφυγα!

11 σχόλια:

Unknown είπε...

κοκό μ'αρέσεις,
αυτό το ρήμα 'να φρίξετε' μου άρεσε
θες να γίνουμε αδερφάκια; ο φρίξος και η έλλη...
φρίξον ουρανέ
ο σκύλος που παίζει στο μονόπρακτο
θα έπρεπε να βάλεις και το αυγό να μιλάει
απόλαυση!

eryx-t είπε...

Ωραία αρχή! (για το τέλος του κόσμου)
...εγώ φαντάζομαι το σκύλο να ψάχνει τρόπο να μπεί στο αυγό... να μείνει έμβρυο στον αιώνα τον άπαντα!
όπως και να έχει άμα κάνεις τέτοια δουλειά να κατεβάζεις τα τηλέφωνα και να κλείνεις τα παράθυρα



σχετικά με τον υπολογιστή σου που διάβασα κάτι προβλήματα που έχεις, μπορεί να αναβοσβήνει για πολλούς λόγους. Αν είναι από ιό πάντως βγάζει κάποιο μήνυμα που λέει ότι θα κάνει restart. Αν απλά μαυρίζει απότομα η οθόνη νομίζω είναι από το ρεύμα (είτε το δίκτυο, είται το τροφοδοτικό είτε το motherboard). αν βγάζει μπλε οθόνη είναι crash του λειτουργικού. Δύσκολο συνήθως να βρεις άκρη...

Ανώνυμος είπε...

:)
φρίξαμε ...τόσο πολύ που ανυπομονούμε για την συνέχεια....

καλημέρα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κοκό σε χαιρετά ο Garfield πολλά φιλιά

Coco είπε...

Τί καταπληκτική επίσκεψη απ΄την άκρη της Ελλάδας! Μικρό ξανθό κι ατίθασο πολλά φιλιά!!!

Coco είπε...

@Κασταλία: δεν έχει συνέχεια, χαχα! Η έμπνευση κόβει βόλτες και πίνει καφέ!

Ανώνυμος είπε...

κοκο? τι σχεση εχεις με το αβγο? ε, κο κο?

εχω κεφια, μη το ψαχνεις. αφου γυρισα Αθηνα, ειναι δυνατον να μην το γιορταζω με απειρες δοσεις βλακειας?

Coco είπε...

@exofthalmi: Καλώς ήρθες! Σήμερα έχω ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ που νιώθω σαν χυμένο αβγό...

Ανώνυμος είπε...

Το αυγό έδωσε ρέστα σήμερα, όπως ξέρεις είναι πρωινός τύπος. Όχι μόνο απόλαυση αλλά φαρσοκωμωδία.
Garfield

Coco είπε...

@Garfield: Κατάλαβα! Εκεί πέρα, στο τέλος του γνωστού κόσμου, πρωτοστατεί το Αβγό! Να μην τό ΄χω καταλάβει τόσον καιρό! Γι΄ αυτό η καλλιτεχνική μου διαίσθηση προσπάθησε να μού το ερμηνεύσει το πράγμα! Α, ρε Αβγό! Λύνεις και δένεις!

Coco είπε...

Περίεργο! Είχα απαντήσει στα δύο πρώτα σχόλια εδώ και τρεις μέρες αλλά μάλλον δεν καταχωρήθηκε! Πάμε πάλι!
@abttha: To Δέρας ποιος θα το κάνει; Χμ...το αβγό θα μιλήσει! Ξέρει πολλά!
@eryx-t: Ακόμη πιο σουρρεάλ, να μπει ο σκύλος στο αβγό! Αλλά δεν ήταν δουλειά σοβαρή για να κλείσω τηλέφωνα. Απλώς βαριόμουν! Αυτά παθαίνει κανείς στις βραχονησίδες τον χειμώνα! Γράφει για σκύλους και αβγά!
Ήταν ιός και τον ξεπάστρεψα! Τώρα όλα καλά!

Ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες!