Ο ΓΙΑΠΗΣ KAI ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ

Πήγα προχθές σ΄ένα ίντερνετ καφέ να κάνω κάτι ηλεκτρονικές δουλίτσες σαν άνθρωπος. Έξω λαύρα και κάψα και θάνατος. Απτόητη βέβαια, κυκλοφορούσα με το ποδήλατο κι άκουσα κι ένα σωρό χυδαιότητες από ηλίθιους καψωμένους, τις οποίες ανταπέδωσα καταλλήλως και διασκέδασα με τα μούτρα τους. Χαχαχα! Μες το κοχλάζον καζάνι της κολάσεως, ντάλα μεσημέρι, οι μόνοι που κινούνταν φυσιολογικά και χαμογελαστά ήταν οι μαύροι. Mama Africa is here, man!


Λοιπόν εισέρχομαι στον κλιματιζόμενο χώρο. Παίρνω ένα παγωμένο τσάι και αποφασίζω να μην το κουνήσω δυο τρεις ώρες. Κάθομαι στον υπολογιστή νούμερο ένα στη τζαμαρία. Προσπαθώ να μπω στο Γιαχού. Τίποτις. Να μπω στο Γούγλ. Τίποτις. Δεν κουνιόταν φύλλο. Συγγνώμη, λέω στον διπλανό, είναι φορτωμένο, ε; Ναι, μου λέει...μάλλον γύρισαν όλοι. Του λέω, κοιτάξτε και χθες το βράδυ, απ΄το σπίτι με πετούσε ανά τρία λεπτά έξω. ΙΟΣ!!!! γυρίζει και μ΄απαντάει.


Χλώμιασα. Ήπια μια γουλιά τσάι. Άναψα ένα τσιγάρο. Αλήθεια, του λέω, και το πρωί, έτσι κι έτσι, κόλλησα πράγματι έναν ιό, και μετά έκανα φορμάτ. ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΦΟΡΜΑΤ!!! ακούστηκε δυσοίωνη η φωνή της κρίσης. Τον κοιτάζω. Ανησυχώ. Ήταν ένας τύπου γιάπι με άσπρο πουκάμισο. Ωχ, σκέφτομαι, κάτι ξέρει, κάτι ξέρει! Εντωμεταξύ είχαμε πιάσει την ψιλοκουβέντα, κι οι σελίδες άσπρες, cannot be displayed.


Δηλαδή, τον ρωτάω, τί άλλο χρειάζεται; Μπορεί, μού απαντά εμβριθώς, να έχουν βλάψει τον σκληρό οι ιοί και χρειάζεται καθαρισμό, αποκεράτωση! Τί;;; Καλά, του λέω, φχαριστώ! (Κέρατα και βερνίκια, σκέφτομαι, θα σε δείρω παλιογιάπη, μού ΄κανες την καρδιά περιβόλι ανθισμένο)!


Σηκώνεται, φεύγει ο κερατάς. Ίντερνετ ανενεργό. Μες το καφέ οι μαντραχαλοπιτσιρικάδες παίζουν παιχνίδια και δεν δίνουν μία. Πηγαίνω στο μπαρ: Ξέρετε, δεν έχουμε σύνδεση, μού λένε, μας πήραν μόλις τηλέφωνο απ΄τον ΟΤΕ, κάνουν έργα, έχει πρόβλημα όλη η περιοχή. Αχά, και θα αποκατασταθεί σύντομα; Μας είπαν σε κανένα τέταρτο...


Είπα να περιμένω μήπως και, διότι καύσωνας και διότι ήθελα να πιω το τσάι μου, είχα αφυδατωθεί. Την αράζω λοιπόν και ανοίγω κι ένα βιβλίο χαλαρά. Στο δεκάλεπτο με ειδοποιεί ο e-μπαρμαν, πήρα τον ΟΤΕ, ξέχνα το! Καλά, του λέω, να σε ρωτήσω κάτι, μια αποκεράτωση... Με κοιτάει, τί΄ν΄αυτό; Δεν ξέρω, εμείς με φορμάτ, είμαστε ΟΚ. Τί να πω, γεια χαρά.


Μέχρι να γράψω αυτήν την ανάρτηση, ο υπολογιστής μου έσβησε μόνος του και ξανάναψε πέντε φορές! Ταχύτητα ελάχιστη. Κάνει έργα ο ΟΤΕ; Κάνει έργα η ΔΕΗ; Φταίει η κουζίνα που ψήνει το φαί; Μήπως ο υπολογιστής μου είναι κερατάς;


Δεν υπάρχουν σχόλια: