Ο ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Βασανίστηκα δυόμισι ώρες, πρωί πρωί. Το γεγονός ότι γράφω στο blog μου από τον υπολογιστή μου αυτή τη στιγμή, είναι ένα μικρό θαύμα. Διότι κόλλησα έναν ιό, κι έγινε το ηλεκτρονικό χάος.
Ξαφνικά βγαίνει ένα μεγάλο παράθυρο, μια διαφήμιση. Δεν έκλεινε. Κλείνω την σύνδεση, το παράθυρο εκεί. Πάω στον σκληρό, βρίσκω τα απρόσκλητα αρχεία, τίποτα. Δεν διαγράφονταν, γιατί το πρόγραμμα ήταν λέει σε λειτουργία και ήθελε απεγνωσμένα να συνδεθεί με το ίντερνετ.
Ωραία, λοιπόν, κόλλησα έναν ιό. Αλλά τί ιό; Μήπως άνοιξα επικίνδυνο mail; Όχι. Μήπως μπήκα σε πονηρό site; Όχι. Τί ήταν αυτό το παράθυρο, αν είναι δυνατόν, ήταν η διαφήμιση ενός antivirus των Windows XP, του οποίου τα αρχεία εγκαταστάθηκαν αυτόματα, δεν διαγράφονταν και σε υποχρέωνε να κάνεις έλεγχο για ιούς στον υπολογιστή σου (μού΄βγαλε κάπου δυόμισι χιλιάδες!). Κατόπιν ζητούσε σύνδεση στο ίντερνετ, όπου έβγαινε η σελίδα με το προϊόν, να το αγοράσεις με πιστωτική, 49,9 ντάλλαρς!
Ε, αυτό πια παραπάει! Είπαμε, επιθετικό μάρκετιγκ, αλλά τέτοιο κόλλημα!! Δηλαδή, γιατί ρε κυρία εταιρεία μου, που δεν είσαι και κυρία, είμ΄εγώ υποχρεωμένη, είτε ν΄αγοράσω το προϊόν σου, είτε να διαλύσω το software μου και το πρωινό μου; Εκτός κι αν δεν είναι η συγκεκριμένη εταιρεία αλλά κάποια μαϊμού, που το πήγαινε αλλού, αλλά πού, δεν τό΄ψαξα. Και δεν συγκράτησα την επωνυμία της μαϊμουδοεταιρείας, κάτι με Spyware, ναπαναχαθεί.
Αφού ταλαιπωρήθηκα αρκετά, θυμήθηκα, ότι κάπου πρέπει να είχα ένα CD εγκατάστασης των Windows XP. Κάποιος φίλος, μου τό΄χε δώσει πριν χρόνια. Ψάχνω, ψάχνω και το βρίσκω! Λέω, ας κάνω φορμάτ, έτσι κι αλλιώς δεν έχω να χάσω πια τίποτα. Είναι η τέταρτη επανεγκατάσταση, που γίνεται στον υπολογιστή μου, αλλά δεν τό΄χα κάνει ποτέ εγώ. Τελικά όλα πήγαν καλά. Έχασα μερικά αρχεία, τα ΧP έχουν κάποιες διαφορές από τα HOME, χρειάζονται ορισμένες ρυθμίσεις και εγκαταταστάσεις προγραμμάτων, παραταύτα το PC λειτουργεί.
Με την σύνδεση έχω ένα πρόβλημα, δεν βρίσκω τον κωδικό της προηγούμενης, βρήκα μιας εταιρείας, απλή, που είχα τον κωδικό και βολεύομαι προς το παρόν, ώσπου να κάνω μιαν ασύρματη. Τώρα τραβάω ένα καλώδιο 11μ., βγάζω το ασύρματο τηλέφωνο, βάζω το καλώδιο του ίντερνετ, τηλέφωνο off, κι όταν βγω απ΄το δίκτυο, ξανατυλίγω το καλώδιο...αηδίες. Αφού το σπίτι την εποχή των Πρώτων Βαλκανικών, που χτίστηκε, δεν έχει βέβαια προδιαγραφές για πλυντήριο, όχι για ίντερνετ...
Αυτά, πάω να κάνω ένα ντουζάκι, γιατί είμαι μες την αθλιότητα...

8 σχόλια:

Roadartist είπε...

Οχου..τρομος αυτοι οι ιοι!!
Καλημερα :)

Ανώνυμος είπε...

πέρασα πρόσφατα το χειρότερο τρόμο των ιών (28!!!) και το αποτέλεσμα είναι να μην έχω ακόμα υπολογιστή σπίτι, αφού αυτός που τον γιάτρεψε είπε να τον κρατήσει λίγο παραπάνω (3 μήνες!!!) για ιδία χρήση... τέλος πάντων ... αδελφός είναι τι να πεις ... συγχωρείται :)
kalimera!!!!

δόΧτωρ απαράδεΧτος είπε...

χμ! περαστικά.

η μόνη λύση

πετάχτε τα pc και αγοράστε Mac.

εδώ και 6 μήνες έχω δει την υγεία μου.
ούτε υιοί ούτε κόρες ούτε spyware ούτε βασίλης γάτες (bill gates) ούτε μικρή και μελέ (micro soft) να μου τα σπάνε

να έχετε μια απροβλημάτιστη μέρα
δόχτωρ του γιατρού απαράδεχτος

Coco είπε...

@roadartist: σιχαμένη, ανήθικη υπόθεση! Καλή βδομάδα!
@κασταλία: με τη νέα εγκατάσταση τα Windows είναι στα ελληνικά που βολεύουν την αδελφή μου κι όχι εμένα! Οι ιοί φαίνεται ευνοούν τ΄αδέλφια, χαχα
@dr.aparadektos: ευχαριστώ για τη συμβουλή, θα το σκεφτώ σοβαρά μόλις πάρω φορητό. Φοβόμουν τα Mac, γιατί είχα ακούσει για προβλήματα συμβατότητας

Cookie είπε...

Μου 'χε συμβεί ακριβώς αυτό που περιγράφεις... έκανε εγκατάσταση χωρίς να το ρωτήσω το "WinXP Antivirus" το οποίο δεν είναι προϊόν της Microsoft αλλά έξυπνων χάκερ που σκέφτηκαν το όνομα για να "ψαρώσουν" πιο εύκολα οι χρήστες.

Το ζόρι που τράβηξα δεν περογράφεται και τις επόμενες μέρες έμπαινα στο ίντερνετ μόνο για να κατεβάσω νέα antivirus φοβούμενη μη μου κατεβάσουν κι άλλου ιούς οι ιοί που ήδη είχα!!

Τα κατάφερα στο τέλος αλλά μου 'χε σπάσει τα νεύρα :)

Προσοχή λοιπόν, πάντα ανανέωση το antivirus, ένα καλό firewall και καλό σερφάρισμα ;)

Καλώς σε βρήκα!

Coco είπε...

@clockworm plum: Καλώς ήρθες! Αν δεν γίνουμε λίγο χάκερς δεν μας βλέπω καθόλου καλά!

Unknown είπε...

παναγία μου και χριστούλη μου!
ευτυχώς πέρασε...

Coco είπε...

@Abttha: κι άγιοι Απόστολοι κι άγιε μου Τίτε, γιατί έχω και μπόλικη δουλειά να κάνω αυτή τη βδομάδα με το βρομομηχάνημα!