ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΟΚΑ - ΦΡΑΟΥΛΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΩΝ ΤΗΣ VOGUE
BNF PARIS ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2007




ΣΚΗΝΗ ΠΡΩΤΗ: ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ

Η αποφράδα ημέρα συσσωρευμένης ατυχίας πέρασε και τα πράγματα βαίνουν καλώς. Βεβαίως βαίνουν με τα πόδια, διότι χθες τ΄απομεσήμερο άφησα το ποδήλατο σ΄έναν μάστορα της προκοπής για βελτιώσεις. Είχα θυμώσει με κάτι άλλους ανάγωγους και ψαχνόμουν. Βρέθηκα λοιπόν σε μια terra incognita και χάζευα τον κόσμο. Περνάνε κάτι μπόμπιρες με ποδήλατα: "Ρε παιδιά, τους λέω, κανένα κατάστημα δω κοντά με ποδήλατα και ανταλλακτικά έχει;" Στην αρχή με κοίταξαν περίεργα, αλλά αμέσως προθυμοποιήθηκαν να με διαφωτίσουν: "Ναι, αμέ, λίγο πιο κάτω". Πάω να δω, και σκεφτόμουν, μήπως κάνω άδικο κόπο μες τον ήλιο. Πηγαίνω, μια χαρά, δεν πίστευα στα μάτια μου, ευγενέστατοι, να το δούμε, μου έδειξαν εξαρτήματα, πρότειναν λύσεις και τιμές, τα συζητήσαμε, μέσα σ΄ένα τέταρτο διάλεξα τί θέλω και το άφησα να το πάρω σήμερα. Κι επειδή είχανε καλό τρόπο, αποφάσισα να ξοδέψω και κάτι παραπάνω για καλύτερο αποτέλεσμα.


Ορίστε τελοσπάντων κι ένας έμπορος συνειδητοποιημένος. Χωρίς πίεση, με ανοιχτή κουβέντα, προθυμία, να σε κάνει ν΄αγοράσεις και να ξαναπάς, εφόσον εξυπηρετείσαι. Από ελεεινούς δεν θα πάρω ποτέ, ουδεπώποτε, ούτε σαμπρέλα, τέλος!



ΣΚΗΝΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: ΡΩΣΙΚΟΣ ΦΡΑΠΕ

Ένας από την παρέα δύο ζευγαριών Ρώσων ήθελε φραπέ. Μάλλον τον είχε ξαναδοκιμάσει αλλά δεν ήξερε να τον ζητήσει. Η ρωσίδα σερβιτόρα του έλεγε "φρρα-πεέ" κι εκείνος - ένας θεόρατος καστανόξανθος- επαναλάμβανε "φρια-πιέι", κατόπιν οι άλλοι τρεις, "φρέ-πιι", "φράπγιε", φράπ-ια". Τελικά ήρθε ένας κινγκ σάιζ "φριά-ππιιι"!


Με τη σερβιτόρα ξεραθήκαμε στα γέλια!



ΣΚΗΝΗ ΤΡΙΤΗ: ΙΝΔΙΚΗ ΓΡΑΝΙΤΑ

Ο Ινδός παρήγγειλε γρανίτα φράουλα. Φέρνει η κοπέλα, όχι η ρωσίδα, ελληνίδα, τη γρανίτα. Της λέει ο Ινδός στ΄αγγλικά: "Γιατί δεν είναι γεμάτο ως πάνω; Θέλω να το γεμίσετε!" (Έλειπε μισό χιλιοστό για να ξεχειλίσει). Η κοπέλα παίρνει το ποτήρι και το ξαναφέρνει γεμάτο στα 3/4! Φρίκη ο Ινδός! Επεμβαίνω, της εξηγώ, το θέλει γεμάτο, να είναι έτοιμο να χυθεί. Το φέρνει επικίνδυνα φουλαρισμένο. Μετά ήρθε ο καφές μου με αφρόγαλα. Της λέω: "Α, τί ΄ν΄αυτά τα χάλια, πάρτε το πίσω, να το γεμίσετε κι άλλο!" Ψαρώνει η κοπέλα, τί να γεμίσει, λέει, "Βεβαίως, να το πάρουμε πίσω, να..." Δεν κατάλαβε το αστείο απ΄τη θολούρα της δουλειάς (γινόταν χαμός) και τη βλακεία του Ινδού. Τρόμαξα να της πάρω από τα χέρια τον καφέ μου!

Μπορεί να μην ξέρει καλά αγγλικά και μάλιστα με ινδική προφορά. Αλλά θα έπρεπε να ξέρει μερικές καλές βρισιές στ΄αγγλικά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οοοοοόλα αυτά σε μια μέρα!?!?!?!!?
αχ! πιες και για μένα μια γουλίτσα καφέ , ζήλεψα, που δεν έχω προλάβει τίποτα αυτή τη βδομάδα και τρέχω να μπαλώσω τις εκκρεμότητες της προηγούμενης...

Roadartist είπε...

Σκεφτομαι συνεχεια να παρω κ εγω ποδηλατο για τη πολη.. Αλλά όλο το αφήνω. Λογω των τρελων που κυκλοφορουν στην αθηνα.. Αλλα πολυ το γουσταρω ως σκεψη.. Ζω στο κεντρο.. τι λες να κανω τη κινηση... να μπω μεσα στη κινηση με ποδηλατο???
Παω να φτιαξω καφεδακι .. :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Λυπήθηκα τη καημένη τη κοπελίτσα, δεν μπορώ να ταλαιπωρώ ανθρώπους και ιδιαίτερα πωλητές.Είμαι απο τους πιο εύκολους πελάτες ,μπαίνω δικιμάζω αγοράζω ή ζητώ συγνώμη και φεύγω.Αν μπω σε ένα μαγαζί μόνον για να δω το λέω εξ αρχής .Όσο για το ποδήλατο μου αρέσει ένα που είδα με τρεις ρόδες και καθισματάκι πίσω αλλά είναι πολύ ακριβό και απορώ γιατί, ούτε βέσπα να αγόραζα.Οδηγώ απο 18 ετών όμως αποφεύγω εντελώς να το κάνω .Άλλωστε όπου κιαν πάω είμαι με τον άνδρα μου οπότε οδηγεί εκείνος.

Coco είπε...

@κασταλία:αυτά έγιναν μέσα σε δύο ώρες περίπου! Τα ελεύθερα ρεμάλια σαν εμένα γυρίζουν αποδώ κι αποκεί! Μία δύο τρεις, πολλές γουλίτσες!
@Και γω τρελή είμαι που κυκλοφορώ στην Αθήνα! Έστω και για βόλτα!
@Δεν θα καθήσω να πρήξω τον πωλητή. Αν είναι αγενής ή πιεστικός φεύγω. Στο νησί είχαν τέτοια τρίτροχα για τα ψώνια, λειτουργούν σε ίσιωμα πιο καλά. Δεν ξέρω τιμές τρίτροχου, αλλά ένα ποδήλατο της προκοπής, όχι πολύ ακριβό, στοιχίζει περίπου όσο ένα μηχανάκι. Αλλ΄αφού έχεις προσωπικό σωφέρ!!!! ;)