ΘΗΣΕΙΟ

Πήγα Θησείο μετά από καιρό, δηλαδή μ΄έβγαλε ο δρόμος, ή μάλλον ο ανύπαρκτος ποδηλατόδρομος και έδωσα εκεί ραντεβού για καφέ. Στην αναμονή παρήγγειλα έναν φρέντο καπουτσίνο μέτριο, μια σαλάτα "γαλλική", δηλαδή μπόλικη ντόπια πρασινάδα, τράβηξα την αμφιβόλου ποιότητος φωτό που βλέπετε και πήρα καναδυό φίλους τηλέφωνο.
Μετά νύχτωσε κάτω απ΄τις ομπρέλες και δεν βλέπαμε το μενού να ξαναπαραγγείλουμε. Σκέφτομαι να πάω και σήμερα λόγω πανσελήνου!
Μήπως ξέρει κανείς κάτι για τα WC με τις διαφανείς πόρτες; Διότι εγώ μεν δεν τις είδα αλλά σε δύο τουλάχιστον καφετέριες που βρέθηκα στο Μοναστηράκι και το Θησείο, φίλοι διαπίστωσαν, ότι υπάρχουν τουαλέτες με διαφανείς πόρτες, όπου διακρίνεται αμυδρά ο κύριος ή η κυρία που είναι μέσα! Τί μόδα! Σι θρου! Το αστείο είναι ότι το ανακάλυψαν αφού βγήκαν!
Στην Ερμού δυο σκύλοι ράτσας yellowshire με ταυτότητα και τουπέ ερεθίστηκαν από τις ρόδες του ποδηλάτου και με περικύκλωσαν γαβγίζοντας, ενώ η παρέα μου κοιτούσε βιτρίνες. Εγώ έκανα πτς! πτς! στα σκυλιά. Μια άλλη παρέα από τρεις κοπέλες με σορτσάκια έσπευσαν να αποσπάσουν με γέλια και φωνές την προσοχή των σκύλων, οι οποίοι ενδιαφέρονταν τελικά μάλλον για ρόδες και όχι για πόδια. Κάποια στιγμή κυνήγησαν ένα αγόρι με κρεμαστό τσαντάκι. Μετά μας ακολούθησαν μέχρι το Σύνταγμα να γαβγίσουν κανένα αυτοκίνητο στη διάβαση.
Απόσπασμα της στιχομυθίας των σκύλων μεταφρασμένη από την γαβγικήν:
- Μήτσο, ποδήλατο!
- Πάμε να το γαβγίσουμε να περάσει η ώρα!
- Μην κολλήσουμε όμως και πολύ, δε λέει!
- Πάμε μια!
(γαφ γουφ γβββ γαφ αφφ ββγγγ!)
- Άστο ρε, δεν τρομάζει, να, πάμε στα μπουτάκια!
(γφμπχ γφχμπχ!)
- Μην ξαπλώνεις κάτω ρε, δεν είπαμε πάμε πλατεία;

2 σχόλια:

P. Kapodistrias είπε...

Ωραίο!!!!!!

Πολλές Καλημέρες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Γειά σου κοκό μου, ξέρεις τι λέμε εμείς κοκό; ( δεν σου λέω..ντρέπομαι).
Μπας και δεν συμπαθεις τους σκύλους; εκείνο το νιάου με προβλημάτισε.Η Κλωντίτσα μου θα στεναχωρεθεί γι' αυτό σου την έβαλα φωτο στο μπλοκόσπιτο μου για να την δεις πόσο όμορφη είναι ( το παιδί μου !) επειδή είσαι καινούργια στη παρέα και δεν την γνωρίζεις!Καλή υπόλοιπη μέρα.