ΜΥΑΛΑ





Δουλεύω δυο βάρδιες. Τρεις πρωί, δυο βράδυ. Ένας πρωινός σήμερα με ρώτησε, ποιος με κάλεσε στη βραδυνή βάρδια. Χωρίς να σκεφτώ το λόγο της ερώτησης του λέω, ε, λογικά, παρουσιάστηκε εκεί ανάγκη, τηλεφώνησαν και τους έστειλαν εμένα.

Αργότερα άναψε στο μυαλό μου (βλ. φωτό) ένα φλασάκι. Γιατί ρωτάει ο τύπος; Ο οποίος επιπρόσθετα δεν έχει λόγο συμφέροντος σε σχέση με μένα. Διότι έχω δείξει αρκετά ευχαριστημένη και χαλαρή με την βραδυνή δουλειά. Πέραν από το προφανές, ότι αυτό που αρέσει σε έναν μπορεί να μην αρέσει στον άλλον ή να μην τον βολεύει, υπάρχει και κάτι ακόμη. Ποτέ δεν πείθει να είσαι ευχαριστημένος έτσι απλά με αυτό που σού τυχαίνει. Για να μ΄αρέσει, ή τουλάχιστον να μην έχω πει τίποτα, να μην έχω γκρινιάξει, θα πει πως το επεδίωξα και το πέτυχα. Άρα έβαλα λυτούς και δεμένους να πιάσω τη θέση που μ΄αρέσει.

Τα πράγματα εντούτοις έγιναν ανάποδα. Εγώ δεν έκανα απολύτως τίποτα. Άφησα όλους να κανονίσουν τα δικά τους, να πάνε εκεί που τους βόλευε και περίμενα. Αυτό που περίσσεψε, το πήρα εγώ. Υποθετικά θα έπρεπε να μου κάτσει στο λαιμό και να προσπαθώ να το καταπιώ. Έλα όμως, που είμαι μια χαρά. Το βλέπει ο άλλος, σου λέει, δεν μπορεί, το έψαξε, ρώτησε, παρακάλεσε, είχε μέσον , έξον, δείξον...πφ!

Διότι το είχα φιλοσοφήσει το όλον από πριν (με το μυαλό μου, βλ. φωτό). Είναι μια ενόχληση ο Μεγαλέξανδρος. Εν πάσει περιπτώσει, κόβει τον ήλιο!
Σημείωση: μην αφήσω άλυτες απορίες, αυτό που μοιάζει με μετεωρίτη ή μυαλά πανέ είναι μια μυρωδάτη σελινόριζα από τη λαϊκή!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

άντε και έσπαγα το δικό μου μυαλό πως τα κατάφερες και απέκτησες τόσο προσωπική αποτύπωση (του μυαλού σου εννοώ) :P

τώρα για το θέμα έχω να πω πολλά , το έχω ζήσει το σενάριο στην ν εκδοχή του....
αντί αυτού λέω να σου στείλω μια συνταγή σαλάτας με σελινόριζα, που έκανα πέρσι το χειμώνα συχνά, αλλα προς το παρόν δεν θυμάμαι όλα τα υλικά.... τα σίγουρα ειναι :
ψιλοκομμένη σελινόριζα, σε φετούλες σαν τσιγαρόχαρτο ξέρεις
λεπτότατα επίσης μπαστουνάκια από φλούδα πορτοκαλιού,ροκα, τυρι μανούρι, (καρύδια και μέλι προαιρετικά- αν δεν κάνεις δίαιτα) τα υπόλοιπα αν τα θυμηθώ τα προσθέτω, αλλιώς το αφήνω στην φαντασία σου....
καλημέρα :)

Artanis είπε...

Εμένα μ' αρέσει να την μαγειρεύω με χοιρινό (αντί πχ πατάτας στο πρασοσέλινο), ενώ την βάζω και σε διάφορες σούπες...
Σχετικά με τον περίεργο συνάδελφο, άσε τον να ανησυχεί...Αφού δεν έχεις εσύ πρόβλημα...
Καλή Κυριακή να έχεις...

quartier libre είπε...

@ επί της αναρτήσεως
θα έλεγα,
άστε τους όλους να λένε,
άστε τους να νομίζουνε
κι άστε τους να σκέφτονται, ό, τι ο καθείς θέλει...
προσωπικά, ποτέ δε με νοιαξε
τι θα πει ο κόσμος,
τι θα πει ο ένας κι ο άλλος.
ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ !

(κι εγώ έτσι κάνω συνήθως : αφίνω τους άλλους να διαλέγουν και παίρνω εγώ αυτό που δε θέλει κανείς - συνήθως δε, είναι και το καλύτερο ! χα !)


καλησπέρα :)

MenieK είπε...

είπα κι εγώ...

Ανδρόνικος είπε...

σελινόριζα ξε-σελινόριζα
είναι ό,τι πρέπει για περιεχόμενο
στα κρανία ορισμένων

Coco είπε...

@κασταλία: ευχαριστώ για την συνταγή, δεν κάνω δίαιτα αλλά τα καρύδια με το μέλι θα τα φάω μόνα τους! Μιαμ!

@artanis: η σελινόριζα εδωμέσα ήρθε προξενιό στο χοιρινό! Ο περίεργος συνάδελφος, χαχα, δεν είναι ο μόνος, οι περισσότεροι ψάχνονται, στο τέλος δεν αντέχουν, έρχονται και με ρωτάνε, χαχαχα. Τί κάνει ο γατούδος;

@quartier libre: άρα η μέθοδος δοκιμασμένη! Ούτε μένα με νοιάζει τί λένε, απλά γελάω με τις σουσουράδες...

@ meniek: είπα να κάνω μια πλακίτσα...

@ ανδρόνικε, σε παρακαλώ, η σελινόριζα, ξέρεις πόσο έχει φτάσει στην λαϊκή;! Καλά, την άλλη φορά θα φωτογραφίσω πίτουρα!

Marina είπε...

Να δείς που η νυχτερινή βάρδια που ΕΣΥ απολαμβάνεις θα γίνει στόχος και των άλλων δλδ θα θέλουν να στη πάρουν μόνο και μόνο επειδή υποψιάζονται ότι έβαλες και μέσο για να την αποκτήσεις γιατί με το μικρό τους το μυαλό δεν καταλαβαίνουν πώς μπορεί ΝΑ την ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ κιόλας.
Εχουμε τρελλαθεί εντελώς λέμε!

Coco είπε...

@marina: αν θέλουν να πάνε,δεν έχει να κάνει με μένα ούτε μ΄επηρεάζει επαγγελματικά, ο δρόμος ανοιχτός, αλλά δεν μπορούν για δικούς τους λόγους και ζηλεύουν κιόλας! Χαχα!
Καλώς ήρθες!