Ο ΠΙΝΤΣΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ


Τι να πω τώρα... Το μπλογκ μου νιαουρίζει σαν πεινασμένο γατί και θέλει ποστ. Εγώ πάλι δεν μαζεύομαι. Κι αν μαζευτώ, ανοίγω τον υπολογιστή, σουλατσάρω λίγο, παρντόν, σερφάρω, και τον κλείνω σχετικά γρήγορα. Άλλοτε πάλι διαβάζω κάτι άσχετα, για παράδειγμα μια διατριβή περί αερογράφων (καλά, ε, ολόκληρη επιστήμη με φανατικούς στο χώρο!) ή χαζεύω τη ζωγραφική των Urban Sketchers ή συγκρίνω γεωμετρίες ποδηλάτων ή πάλι ψάχνω τη χαμένη φάτσα του Πίντσον.
Τελικά από τον Πίντσον είναι γνωστές μόνο δυο τρεις φωτογραφίες, κι αυτές ασπρόμαυρες απ΄το κολέγιο και το Ναυτικό. Μετά ως συγγραφέας αποφάσισε να κυκλοφορεί σαν τον Αόρατο Άνθρωπο. Το βρίσκω ενδιαφέρον, αφήνει και περιθώρια στη φαντασία. Άραγε εργάστηκε για τη NASA; Πήγε ποτέ σε ορθοδοντικό για τα μπροστινά πεταχτά του δόντια; Ζει στις ΗΠΑ ή μπορεί να πέσω πάνω του με το ποδήλατο στο Περού (όταν πάω) και να γράψουν την άλλη μέρα οι περουβιάνικες εφημερίδες "Ποδήλατο παρέσυρε συγγραφέα καθώς γέμιζε την πίπα του;"
Στην πραγματικότητα δεν μ΄ενδιαφέρει η φάτσα του ούτε ο χαρακτήρας του, ούτε αν το πρωί πίνει τσάι, καφέ ή ρούμι ή αν το βράδυ κοιμάται με τα ρούχα ή δεν κοιμάται καθόλου. Το βασικό για μένα είναι, γιατί να κυκλοφορώ σ΄όλο το λεκανοπέδιο με ένα από τα ογκώδη βιβλία του στη σχάρα του ποδηλάτου, με κίνδυνο κιόλας να διαλυθεί το βιβλίο πριν το διαβάσω. Ίσως να θέλω να τον ταλαιπωρήσω λίγο, όπως με ταλαιπωρεί κι αυτός!

Το βιβλίο λοιπόν γύρισε το λεκανοπέδιο! Παπάγου, Γαλάτσι, Κυψέλη! Πέρασε λεωφόρους, πλατείες, πάρκα και κόμβους! Πήγε στην Αγ. Παρασκευή για σουβλάκια, στου Ψυρρή για μπουγάτσα, στον Ταύρο για καφέ, στο Πανεπιστήμιο για χυμό φράουλα, στα Εξάρχεια για μπύρα! Πήγε στο Σύνταγμα και διαδήλωσε υπέρ των ποδηλάτων στο μετρό και παντού δηλαδή! Άκουσε μουσική οn ride, τρομπέτες και κύμβαλα. Τη θάλασσα την απέφυγε προς το παρόν, αλλά από βδομάδα δεν την γλιτώνει! Ο συγγραφέας φάντασμα λοιπόν γράφει παράξενα βιβλία που αν μη τι άλλο, κάνουν ποδήλατο!
Υστερόγαμον: 1. Aπό το εξώφυλλο του Mason & Dixon, cover designer Raquel Jaramillo.
2. Σασμάν του PX10, με διακρίσεις στο Γύρο της Γαλλίας τις δεκαετίες '60-70.

7 σχόλια:

quartier libre είπε...

@
έχω μείνει με το στόμα ορθ- άνοιχτο !
τι είναι όλ' αυτά, καλέ, που εγώ δεν τα ξέρω ;!
απ΄όλες τις λέξεις, μόνο το "σασμάν" κατάλαβα !

:)

faraona είπε...

Γειά σου βρε Κοκό μου με τα σασμάν σου!!!
Καλημέρα!

Sulpice είπε...

Απ΄ότι βλέπω αγαπητή μου γατούλα λανσάρεις την ποδηλατική λογοτεχνία. Πως λέμε 'ταξιδιωτική'; Χα χα. Πάντως είναι ωραίο να κουβαλάς ένα βιβλίο! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοιουτοτρόπως... Σε αφήνω να τους βρεις... Άντε και καλές άλλες βόλτες με τον Μonsieur!

Sulpice είπε...

Α και ένα ποίημα...

Τώρα που είναι η άνοιξηηηη
Και η Κοκό γυρίζειειειει....
Τον Πίνσον έχει αγκαλιάαααα....
Χαρούμενα σφυρίζειειειει...

Το υπόλοιπο φαντάσου το εσύ!

happypepper είπε...

τελικά θα πρέπει να προσθέσεις και άλλες θέσεις στο σούπερ-μπαϊκ, ν' ανέβει και ο πίντσον, ν ' ανέβει ολόκληρο το λογοτεχνικό και ποιητικό πάνθεον να βρουν την υγειά τους!
καλή σου μέρα κοκό μου!

Ανώνυμος είπε...

www.memayo.blogspot.com...για καρμικές μπλογκικές αναζητήσεις!

Coco είπε...

ΣΥΝ-ΔΕ-ΘΗ-ΚΑ!!! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΠΟ ΣΑΣΜΑΝ ΚΑΙ ΒΙΔΕΣ!

quartier libre: καλέ ποιες είναι οι άγνωστες λέξεις;! όπως και να΄χει το βασικό είναι το σασμάν!!

faraona: ένα είναι και κάνει ό, τι μπορεί! καλημέρα!!

Sulpice: και τώρα οι ήρωες πηγαίνουν στην Αμερική
επιτέλους
γιατί μέχρι να πάνε στην Αμερική
γύρισαν όλη την Αττική!

@happypepper: καλά, θα βάλω τσάντες και τρέιλερ
θα το κάνω trekking
απ΄αυτά που γυρίζουν τον κόσμο!

@ανώνυμος: τιν΄ τούτο; κάτι για διατροφή έβγαλε, φαγητά διάφορα
και πείνασα! (για να δω στην κουζίνα...)