ΠΛΕΖΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΡΟΥΓΥΑΛΙΑ

Αίφνης μού΄ρθε στο μυαλό αυτός ο στίχος, νομίζω του Σουρή, που τον παραθέτει ο Ροΐδης, διαμαρτυρόμενος, γιατί έλειπαν απ΄τα σπίτια τότε οι σύγχρονες ανέσεις των ευρωπαϊκών χωρών, τουτέστιν WC και μπανιέρες, γκρινιάζει λοιπόν, διότι πήγαινες επίσκεψη, καθόσουν στο ντιβάνι "κι από κάτω πω πω χάλια, πλεζονιές και κατρουγυάλια", όπου η άγνωστη λέξη είναι τα καρπούζια.
Μάλλον ο συνειρμός έχει ως εξής, γυρίζοντας σπίτι μου, στο παρατρίχα δεν έγινα παπί της ποταμιάς από κάτι ποτιστικά νερά άνωθεν, και θυμήθηκα τι είχα πάθει άλλοτε περπατώντας στην κατηραμένη οδό Μαυρομιχάλη. Πλυμένη, ντυμένη, χτενισμένη, αρωματισμένη, κατηφόριζα απογευματάκι Σαββάτου, όταν προσπερνώντας μια γωνία, ήρθε σπρλαρφτςςς, μια ικανή ποσότητα υγρού... κοιτάζω, ήταν ένας γέρος στον πρώτο όροφο, που έκανε τη ζημιά. Όλο το δοχείον παρακαλώ, ή κατρουγιάλι, ή καθίκι, ή αυτό τέλος πάντων, επάνω μου από κορφής! Σκέφτομαι, να του βάλω καβγά; Και ποιο το όφελος! Εντωμεταξύ, εκείνος είδε ότι βρήκε άνθρωπο το υγρόν πιφ και έκλεισε παράθυρα. Α, στα κομμάτια, λέω, ας γυρίσω πίσω να ξαναπλυθώ! Αλλά πού να μπω σε λεωφορείο, που έζεχνα; Γύρισα πεζή και λούστηκα καλά καλά και τα ρούχα κατευθείαν στο πλυντήριο. Και ερωτώ: ο κύριος δεν είχε αποχέτευση; Αποφεύγω από τότε τη συγκεκριμένη γωνία!
Απόψε πήγα με φίλους για φαγητό κι έγινα ως συνήθως ρεντίκολο. Στην παρέα ήταν κι ένας κύριος γύρω στα πενήντα, που ήρθε στην Αθήνα για το Σαββατοκύριακο, συγγενής των φίλων μου. Καθόμασταν κάπως στριμωγμένα σ΄ένα πατάρι, ο κύριος απέναντί μου. Κάποια στιγμή, ήρθαν τα πιάτα και για να κάνω χώρο σπρώχνω ένα πόντο το τασάκι, την κανάτα με το νερό και το κρασί προς το μέρος του, όμως δεν είδα ότι είχε το ποτήρι του από πίσω, αυτό δεν έπεσε μεν κάτω, αλλά γύρισε και χύθηκε αρκετό κρασί κόκκινο πάνω στο παντελόνι του... Γελάσαμε, ωστόσο, γιατί σκέφτεται αύριο να πάει να ψωνίσει ρούχα!
Δεν φτάνει αυτό, σε λίγο χτυπάω με τον αγκώνα μου δεξιά στον τοίχο, γεμάτο με κάδρα στιγμιότυπων από τον ελληνικό κινηματογράφο, και πέφτει η Βουγιουκλάκη με τον Παπαμιχαήλ στο τραπέζι αποκάτω! Σκύβουμε να δούμε, είχε βρει στον ώμο ευτυχώς ξυστά έναν κύριο με πορτοκαλί πουκάμισο, να ζητάω συγγνώμη και να μας έχουν πιάσει και νευρικά γέλια παράλληλα. Έτσι κατέβασα προληπτικά και την Βουγιουκλάκη να βγάζει την γλώσσα στον Ορέστη Μακρή, που ήταν δίπλα, μην έπεφτε κι αυτή, δεν ξέρεις τι γίνεται, και μετά θα μοιράζανε την φωτογραφία μου στις ταβέρνες, προσοχή, κίνδυνος!
Το ποδηλατάκι το έφτιαξα μόνη μου τελικά και του έκανα και μια γενική, σφίξιμο, ρύθμιση, πλύσιμο, γρασάρισμα, όλα. Αυτό συνέβη, διότι βρήκα άλεν στο σπίτι, αλλά τι άλεν; Εκείνο με το οποίο είχα συναρμολογήσει το τραπεζάκι του υπολογιστή κάποτε, χρόνια πριν, και θυμήθηκα, ότι κάπου ήταν σ΄ένα κουτί με καλώδια και άλλες αηδίες του PC, ιδού, ταίριαζε κι έκανα τη δουλειά μου! Επειδή το μυαλό λειτουργεί όταν είναι ξεκούραστο, το θυμήθηκα ξαφνικά με το που ξύπνησα!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημερούδια
1) Φοβού τους γέροντες με οτιδήποτε φέροντες (σκότωσα λίγο την σύνταξη αλλά πιστεύω ότι έπιασες το νόημα)
2)Bravo για το ποδήλατο. Βλέπω ότι ανήκεις στην τάξη των προκομένων γατιών. Από την άλλη όμως τα όμορφα αυτά τετράποδα δεν φημίζονται για τις ζημιές τους, μάλλον για την ευκινησία τους. Αλλά θέλει τέχνη και μαστοριά για να κάνεις μια ζημιά...
Φιλάκια

MenieK είπε...

έτσι αγάπη μου, η γυναίκα πρέπει να είναι και της μπρίζας και της μπριζόλας....

Tzeve είπε...

μια χαρά σε βρίσκω και στο παρα τρίχα να γκρεμίσεις ένα μαγαζί και το ποδήλατο έτοιμο!!!
μωρέ μπράβοοοο

K@terin@ είπε...

koko sorry το προηγούμενο σχόλιο ήτσν δικό μου και όχι το λασπολόγου

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Κοκό μου θύμησε μου όταν έρθεις σπίτι μου να σε βάλω ευγενικά να κάτσεις στη γωνία και να βάλω όρια .. ασφαλείας με τους γύρω σου!

Ανώνυμος είπε...

το ταβερνάκι όμως μια χαρά κατά τ΄αλλα ε?!?!?
μου θύσισε ένα από τα "Ούζου μέλαθρον" στη Θεσσαλονίκη που σύχναζα, στενό, μικρό, σκάλες μικρούτσικες για το πατάρι, ξύλινοι πάγκοι και τραπέζια, κουρελούδες στρωμμένες πάνω... και ατέλειωτοι μεζέδες...η δική μου γκάφα? δεν ειναι ότι έφταιγα εγώ , αλλά πέσμου τι το ήθελαν το φοντί σε τέτοιο μέρος???? (την πυρκαγιά την προλάβαμε στα σπάργανα...άλλα δε λέω)
φιλιά!!!

Kwlogria είπε...

Άλλη θεά από κει!! Κάνω βόλτες σήμερα και σ'όλο θεές πέφτω!! Τι έγινε;; Εεεε στραβοί άντρες, τυπάδες και γκομενάκια, δε βλέπετε ωρε τις λεύτερες; Μην παρεξηγηθώ, μιλώ ποιητικά γιατί με έχετε εντυπωσιάσει εσύ και κανά δυο άλλες εδώ στα μπλογκάκια και δεν ξέρω αν έχετε γκομενάκι αλλά δεν έχει σημασία, είπα μιλάω ποιητικά και είναι λίγο αργά καταλαβαίνεις, γριά είμαι, δε μένω ποτέ τέτοια ώρα ξύπνια, αλλά είσαι θεά!! Μη μασάς ρε που κάνεις γκάφες καμιά φορά, οι γκάφες έχουν πλάκα (για τους άλλους, έχω κάνει και κάνω πολλές. Οι φίλοι μου με κάνουν παρέα γιατί κάνω συνεχώς μαλακίες και τους διασκεδάζω. Τι να κάνω κι εγώ). Συγνώμη για το τρένο που γράφω αλλά κάτι φάσεις με πιάνει κρίση κι αντί να κάνω κάτι ποιο χρήσιμο, κάθομαι και σολάρω σε ξένα ποστ. Σήμερα εσύ ήσουν η τυχερή. Συγνώμη ρε γαμώτο!!! Είσαι θεά κούκλα μου, οδηγείς ποδήλατο, έφαγες τσίσα, (εγώ έχω πέσει μέσα σε τσίσα) μια χαρά όλα!! Φιλάρες, κλείνω αυτό το σχόλιο το οποίο ντρέπομαι να αφήσω αλλά μια ανώτερη δύναμη δε με αφήνει να ξεκολλήσω το χέρι μου από τα πλήκτρα αλλά....αξκσιοθςηχδθςεθκφηςκ

Coco είπε...

@Sulpice: αυτοί οι μαθουσάλες θα με θάψουν! Μια και λες για ζημιές...πρέπει να βρεθούμε για ζημιές... που είναι η Garfield και το Πούρο, οέο; Αχ αχ!

@ meniek: φτιάχνω και καμμένες μπριζόλες

@ κατερίνα: ήταν για να σπάσει η γκαντεμιά

@ αχτίδα: νά΄ρθω γω πάνω και μη σε νοιάζει, είναι πιο άπλα εκεί και χαλλλαρά... Άστα, με τις φωτό που δείχνεις έχεις βάλει φωτιές!

@ κασταλία: φοντί σε κουτούκι; χαχαχαχαχαχαχαχα!

@ kwlogria: έπεσες μέσα στο φίλτρο; Τώρα έχεις γίνει άτρωτη σαν και μένα!! Μην ντρέπεσαι, μ΄αρέσει να πηγαίνει το καράβι...
Λοιπόν, εδώ η καλή νύφη! Φτιάχνει ποδήλατα, βάφει κουζίνες, φορμάρει υπολογιστές, γκρεμίζει ταβέρνες...χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Θα σε παρηγορούσε αν σου έλεγα ότι όλοι αυτοί οι υπέργηροι (μακάρι να φτάσουμε στα χρόνια τους αλλά να μη γίνουμε κ΄έτσι) έχουν την ίδια συμπεριφορά σε οποιοδήποτε μήκος κύματος της Γης βρίσκεσαι; Άσε θάνατος
Όσο για τον Γκάρφιλντ και το Πούρο είναι μακριάαααα:(