ΤΥΡΙ ΣΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Έχω έναν ξάδελφο. Δηλαδή έχω πολλά ξαδέλφια και πάρα πολλά ανήψια, αλλά δεν τα βλέπω συχνά. Ο ξάδελφός λοιπόν έστειλε ειδοποίηση να μην αγοράσω κινητό και κατόπιν έστειλε το ίδιο το κινητό του, ένα μαύρο samsung, σχεδόν καινούργιο, διότι εκείνος έχει νομίζω σύνδεση και θα πάρει άλλο.

Το έχω βάλει από χθες σε λειτουργία, όλα καλά, μόνο που κάνω ακόμη οχτώ ώρες να στείλω μήνυμα. Επίσης θα χρειαστώ ένα handsfree και μια USB για bluetooth, και τότε μπορείτε να ελπίζετε, ότι θα δείτε καμμιά φωτογραφία της προκοπής μέσα σε τούτο το δύστυχο blog!

Από τότε που βγήκαν τα κινητά έχω αγοράσει μόνο ένα κι αυτό πολύ βιαστικά, ένα φτηνό, η παντόφλα που είχα τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό έφαγε τέσσερις φορτιστές. Έναν ξέχασα σε ξενοδοχείο, άλλος κάηκε, αγόρασα έναν τρίτο και μού χάρισαν άλλον έναν! Το πρώτο μου κινητό και τον αριθμό μου από τότε, το έκανε δώρο ο παππούς, ο οποίος ήταν και ο πρώτος στην οικογένεια που πήρε κινητό! Ήταν μια εποχή που μπορεί να μην έκανα ούτε δυο κλήσεις το μήνα! Φυσικά ούτε φωτογραφική, ούτε ήχοι, οθονίτσα τοσοδούλα, κεραία απέξω, τα γνωστά. Έπειτα τα κινητά απόχτησαν πόρτες, συρτάρια, φτερά, ουρές, χορεύουν και τραγουδάνε, μα ένα που να μου φτιάχνει τον καφέ δεν βρίσκω...

Το δεύτερο κινητό μου το έδωσε ένα άλλο ξαδελφάκι και μετά ο πατέρας μου ένα τρίτο. Εκείνο ήταν κακότυχο, γιατί πάνω που το βολεύτηκα, μού ΄κλεψαν το σακίδιο και πάει. Κι επειδή ήταν Παρασκευή και την Κυριακή ταξίδευα, αναγκάστηκα να πάρω ένα μες την πυρκαγιά και ευτυχώς βρήκα έναν κωδικό (που δεν ξέρω τώρα που είναι) και κράτησα το ίδιο νούμερο. Οι παρενέργειες από την απώλεια της λίστας των επαφών με ταλαιπωρούν ως σήμερα!

Η σχέση μου με το κινητό είναι περίεργη. Συχνά το ξεχνάω στο σπίτι...

Μόλις έμαθα τα νέα του Άργου. Η θεία μου έχει ένα σκύλο τον Άργο. Είναι τύπου λυκόσκυλο και ζει στον κήπο. Τελευταία παρουσίασε ανορεξία, αδυνάτιζε και τον πήγαν στο γιατρό. Ο γιατρός δεν του βρήκε τίποτα παθολογικό και ρώτησε αν κάποιο πρόσωπο τον τάιζε, περνούσε πιο πολύ χρόνο μαζί του... λοιπόν η διάγνωση είναι ότι ο Άργος έπαθε κατάθλιψη από τότε που πέθανε η νόνα μου, που τον φρόντιζε. Δηλαδή και οι άλλοι τον φροντίζουν, αλλά εκείνη τον είχε πιο πολύ και του ΄βαζε τυρί στα μακαρόνια...
Έχω να πω και κάτι για τις γάτες και τα χελώνια. Η γάτα είναι εντασιόμετρο. Όταν τα επίπεδα έντασης/stress αυξάνονται η γάτα μισοκρύβεται έως εξαφανίζεται. Επίσης λειτουργεί και σαν ξυπνητήρι το πρωί. Η χελώνα είναι κάτι σαν θερμόμετρο/βαρόμετρο. Αντιδρά στην παραμικρότερη αλλαγή του καιρού και προβλέπει τη βροχή. Όσον αφορά στην μουσική, γάτες, σκύλοι και χελώνια αγαπούν τον Μπαχ και τρομοκρατούνται με την electronica, metal και τα συναφή.

11 σχόλια:

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

:) Αντικαταθλιπτικό, το νόστιμον!!!

Καλή εβδομάδα! :)

MenieK είπε...

τώρα που το (πολύ ΜΕ άρεσε όπως το είπες και το υιοθέτησα) γατούδι μου είναι άρρωστο, το πιστεύεις ότι το πρωινό ξύπνημα έγινε χάλια?

Ανώνυμος είπε...

τα κινητα βραστα. Τα ζωα ομως ειναι η χαρα της ζωης. Τα διποδα λιγο βρισκω ενοχλητικα, αλλα τα τετραποδα ειναι πιο λογικα.
Υ.Γ. σε περιπτωση που δε το ξερεις, οι κοτες εχουν 4 ποδια. Ετσι ισχυριστηκα στα 5 μου, αυτη ειναι και η επισημη θεση μου! α!

ZouZouna είπε...

Το πως συνδύασες το κινητό με τον Αργο και τα μακαρόνια του, δεν ξέρω.. μπλέχτηκα με την τεχνολογία και δεν είμαι και ζωόφιλη. Τος παν, μια χαρά όλα τώρα?

Coco είπε...

@Νικόλα καλώς ήρθες, καλή βδομάδα! Το μπλογκ σου είναι "νόστιμον"!

@meniek: όχι απλώς το πιστεύω αλλά όταν αρρωσταίνει ένα ζωούδι μου είμαι να πεθάνω! Περαστικά!!

@exofthalmi: να εμμείνεις! Μια μέρα η επιστήμη θα σε δικαιώσει, διότι, 2 πόδια + 2 φτερά = πρώην τετράποδον που έγινε διποδόφτερον!
Και ναι, οι κότες είναι πιο λογικές από κάτι σούργελα...

@ Αγαπητή Γλυκοκερασοζουζούνα το μπλέξιμο είναι η ειδικότης μας! Όμως είσαι φρουτόφιλη! Τί έγινε με κείνο το πεπονόζουμο το έστειλες για ανάλυση; χαχαχα

quartier libre είπε...

@ γειά, koko :)

aerostatik είπε...

αντί για χελώνια διάβαζα τελώνια...

Ανώνυμος είπε...

...συμπέρασμα πρώτο, έχεις πολλά (φιλότιμα ) ξαδέρφια.... και παππού πολύ προοδευτικό!!!

...για τα επόμενα πρέπει να διαβασω όλο το κείμενο :)
φιλιά!!!

Coco είπε...

@ quartier libre: ωραίο φεγγάρι, ε;

@ aerostatik: χαχαχαχα! βγαίνουν με την πανσέληνο;

@ Κασταλία: να σου πω και για τη θεία μου που είχε μια άρνηση με τα sms, αλλά όταν ο ξάδελφός μου (αυτός που μου έδωσε το κινητό) πήγε φαντάρος έμαθε να στέλνει μηνύματα στο πιτς φιτίλι!

Heliotypon είπε...

Λοιπόν, θα σε αποτρέψω από του να βγάζεις φωτογραφίες με το κινητό. Εμένα με εκνευρίζουν αφάντσαστα όλα αυτά τα κινητά και όλες οι άχρηστες (για μένα) λειτουργίες τους. Το κινητό τηλέφωνο το θέλω τηλέφωνο και ούτε φούρνο μικροκυμάτων ούτε πυροσβεστήρα, ούτε ομπρέλλα. Οι φωτογραφίες που βγάζουν τα κινητά έχουν πολύ χαμηλή ποιότητα και μπορεί κάποιος να αρκείται σ' αυτήν, αλλά υπάρχουν φωτογραφικές μηχανές θαυμάσιες και φτηνές και σε μικρό μέγεθος που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Γιατί να αρκούμαστε στις θαμπές και κουνημένες απεικονίσεις που παράγει ένα κινητό; Με μιά φωτ. μηχανή μαθαίνεις και να βγάζεις καλές φωτογραφίες. Με το κινητό και την έλλειψη δυνατότητας ρυθμίσεων δεν μαθαίνεις ποτέ.

Coco είπε...

@heliotypon: να πω δεν έχεις δίκιο; έχεις! Φαίνεται μ΄αρέσει το trash, να τραβάω με το κινητό πότε πότε καμμιά χοντρόκοκκη φωτό και να βγαίνει μνι καλλιγραφία! Καλώς ήρθες!