ΜΥΣΤΗΡΙΟ!



Μετά από τρεις μέρες άδικης ταλαιπωρίας κατάφερα επιτέλους χθες το βράδυ να συνδεθώ στο Internet, αφού πρώτα κόντεψα να κάψω τον κατακαημένο υπολογιστή μου, στον οποίο οφείλω μια συγγνώμη, αφού δεν έφταιγε αυτός ούτε το πρόγραμμα της ασύρματης σύνδεσης με USB, το οποίο απεγκατέστησα και εγκατέστησα τέσσερις φορές καθ΄ υπόδειξη τεχνικού του ΟΤΕ.

Όμως παρότι ο ρούτερ μου έδινε σήμα, όλα τα λαμπάκια αναμμένα, το στικ της ασύρματης σύνδεσης λάμβανε τα διαθέσιμα δίκτυα, ο ΟΤΕ με βεβαίωνε ότι το μόντεμ λειτουργεί και η σύνδεσή μου δεν έχει κανένα πρόβλημα, μάλιστα έλεγξα και την κατάσταση των συσκευών βήμα βήμα με οδηγίες από τηλεφώνου, γιατί λοιπόν η ασύρματη σύνδεση παρουσιαζόταν ανενεργή με ειδοποίηση, ότι αδυνατεί να συνδεθεί με τον απομακρυσμένο υπολογιστή; Εργασίες του ΟΤΕ; Χαμηλό δίκτυο; Μου κλέβουνε από τη σύνδεση; Επηρεάζεται το σήμα από κεραίες; Υπάρχουν συσκευές στο σπίτι που παρεμβάλλονται; Είχα αρχίσει να υποψιάζομαι τη γάτα, ότι εκπέμπει μαγνητικά κύματα που προκαλούν διαταραχές στο δίκτυο!

Μυστήριο, που χρειαζόταν την θεία συνδρομή του αγίου Ισιδώρου της Σεβίλλης, αν τελικά έχει οριστεί ως προστάτης του διαδικτύου, αλλά ίσως και να μην έχει αναλάβει ακόμη χαρτοφυλάκιο. Κατέληξα να πιστεύω, ότι ο οδηγός της ασύρματης σύνδεσης αυτοκτόνησε δι΄απαγχονισμού, όπως προ καιρού ο ήχος αλλά ευτυχώς όχι το φως. Εξάλλου ο υπολογιστής αρνείται πεισματικά την είσοδο στα ιδιαίτερα διαμερίσματά του, μετά βασάνων και κόπων μπήκα στο BIOS, όσο για format μάλλον αποκλείεται να το δεχθεί ποτέ πια, ειδικά από σεσημασμένες μαστροχαλαστρούδες σαν και μένα.

Στο μεταξύ, επειδή ο υπολογιστής μου είναι παλιός και ταλαιπωρημένος, σκέφτηκα πως ήρθε η ώρα να πάρω έναν άλλο, αγόρασα λοιπόν αποφασιστικά, με κίνδυνο πτώχευσης, έναν φορητό, που βρήκα με καλά χαρακτηριστικά και σε καλή τιμή, ο οποίος επίσης αδυνατούσε να συνδεθεί! Αλλά μετά από την τριήμερη ταφή, η σύνδεση αναστήθηκε μετά τα μεσάνυχτα! Μια έλλαμψη μέσα στο σκότος με οδήγησε στο ρούτερ, του οποίου επανατοποθέτησα όλα τα καλώδια για τρίτη φορά και τότε η σύνδεση επετεύχθη! Ερωτήσεις, όπως γιατί δεν έπιανε πιο πριν, όσο κι αν δοκίμασα τα καλώδια, κι ενώ όλα έδειχναν εντάξει, απαγορεύονται λόγω ηλεκτρονικού μυστηρίου!



Υστερόγαμον: Η αποδομημένη ανοιξιάτικη εικόνα μου

8 σχόλια:

Coco είπε...

ωπ
να κι ο κώδικας ντα Βίντσι!

Spy είπε...

Τους εξωγήινοι τους σκεφτήκατε;
Μερικές φορές φταίνε εκείνοι...

Coco είπε...

καμμιά φορά σκέφτομαι ότι εμείς είμαστε το ψυχιατρείο των εξωγήινων

ritsmas είπε...

koko μου εχεις ενημερωθεί φαντάζομαι για το διημερο ποιησης ή όχι; Αν οχι, νατασσακι, το βλογ μου κλπ.... Μηπως ξέρεις πώς μπορώ να βρω την Ευγενία;

Coco είπε...

@ritsmas: ευχαριστώ πολύ, έχω ενημερωθεί! μήπως έχει η Abbtha το τηλ. της;

eryx-t είπε...

Για όλα φταίνε τα βιβλία! Ποιό βιβλίο ακούμπησες κοντά στο ρούτερ, ε; Από τη μια τσαλαβουτάς στην αποδόμηση και άλλα τέτοια αποσυντονιστικά πράματα και από την άλλη θες τα μηχανήματά σου να συντονίζονται και να συνδέονται πειθήνια... μα είναι δυνατόν;

Coco είπε...

@eryx-t: τώρα που το λες... τον Δόκτορα Φάουστους, του Τόμας Μαν!!

eryx-t είπε...

αχ, έπρεπε να το περιμενεις, επικίνδυνο πράμα οι συμφωνίες με την otenet!