ΚΑΡΔΙΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟ

Στην αρχή ήρθαν τα φιλέτα. Μετά σπαράγγια με σος. Τα κηροπήγια ήταν χρυσά. Τα μαχαιροπήρουνα ασημένια. Οι πολυέλαιοι σκόρπιζαν κρυστάλλινες λάμψεις, η σαμπάνια έρρεε, το μαύρο χαβιάρι περίσσευε κι οι αστακοί κείτονταν ξεκοιλιασμένοι με μια υποψία απειλής στις ανίσχυρες πλέον δαγκάνες τους.
Ωστόσο το λουκούλειο γεύμα συνεχιζόταν ακάθεκτο στο Περιβόλι τ΄ Ουρανού, απομεσήμερο στην Πλάκα. Οι οκτώ συνδαιτημόνες είχαμε προχωρήσει στα εξωτικά φρούτα, τα γλυκά και τα τυριά, που είχαν έρθει με ειδικές πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη, την Αφρική και τη Γαλλία. Προσφέρονταν επίσης πούρα Αβάνας παχιά παχιά.
Όλα αυτά δεν τα πρόσεξα ιδιαίτερα. Όχι γιατί είμαι μπλαζέ, εξάλλου δε μ΄άρεσε ποτέ ο αστακός, τι του βρίσκουνε, αλλά διότι καπνίζοντας ένα από τα ομολογουμένως ολόφρεσκα πούρα, χαμένη στους ηδονικούς καπνούς, αισθανόμουν σαν ουρί του παραδείσου υπό τους ήχους λαϊκών αγγέλων, που έπαιζαν μπουζούκια και βιολιά και τραγουδούσαν να πεθάνει ο χάρος ο καρατερίστας.
Η θεϊκή παρέα βγήκε στα στενά της Πλάκας κατά τις έξι, καινούργια ώρα. Στο σκληρό φως του απογεύματος συνειδητοποίησαν, ότι εξερχόμενοι του παραδείσου, όπου απερίσκεπτα έφαγαν μήλα, ήπιαν νέκταρ, χόρεψαν καρσιλαμάδες και γέλασαν από καρδιάς, ήσαν πλέον κυριολεκτικά γυμνοί. Έπρεπε να πληρώσουν τον λογαριασμό του διαβόλου: ακριβώς 6. Και δύο μηδενικά. Ολοστρόγγυλα.
Μην ήταν το χαβιάρι; Μην ήταν τα ανθοδοχεία με τις ορχιδέες; Μην ήταν η σαμπάνια; Ή μήπως ήταν οι αραπίνες λάγνες ερωτιάρες θεραπαινίδες με τ΄αραχνοΰφαντα, που μας έρραιναν μύρα και τα μελαχροινά γυμνασμένα αγόρια της Ανατολής, που παρουσίαζαν ακροβατικά και ταμπλό βιβάν εμπνευσμένα από τις τοιχογραφίες της Πομπιήας; Μια θεά πήγε στον μάστορα να καθαρίσει. Διατί μας γαμείτε στεγνά; Ω, παρντόν, θα σας κόψωμεν ένα από τα έξι και χρωστάτε τα πέντε!
Υστερόγαμον: Μας αποδόμησαν! (όπου μια λιγότερο (;) σουρρεαλιστική περιγραφή καθώς και άλλα απαραίτητα λινκς για μια πλήρη εικόνα του παραδείσου!).

12 σχόλια:

eryx-t είπε...

ε, με αστακούς (δεν έχουν μείνει και ολλοί στο Αιγαίο) και με ζωντανή ορχήστρα, μάλλον πολύ λίγα σας χρεώσανε!
και τα χαβιάρια προφανώς δεν ήταν από οξύρρυγχο, γιατί θα ήταν πολλαπλάσιο το ποσό.

Coco είπε...

το φαγητό μάλλον δεν υπήρχε και το κρασί ήταν 5 μπουκάλια μοσχοφίλερο Σκούρας λευκό! η μουσική ήταν καλή και η παρέα καλύτερη! γεια μας!

eryx-t είπε...

Α, μα με τόσο γλαφυρές περιγραφές ήταν σα να τα έβλεπα όλα αυτά! (και από τακτ μόνον δεν αναφέρθηκα και στις θεραπαινίδες και στους θεραπαινίδους)

island είπε...

Πληρώσαμε τόσα που μόνο και σκεφτήκαμε τους αστακούς, μας σφάξανε στο γόνατο. Πού να τους αγοράζαμε κιόλας. Την επόμενη φορά θα είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι ;)

Unknown είπε...

Για να λέμε του στραβού το δίκιο κι εγώ με το πούρο θα ασχολούμουν...

Ανώνυμος είπε...

αφου περασατε ομορφα, χαλαλι.

Sulpice είπε...

Την επόμενη φορά πηγαίνετε στο ΄Κουκλάκι΄. Ότι και αν πληρώσετε θα είναι δικαιολογημένο....
Φιλάκια

Sulpice είπε...

Α και θα σας έχει μείνει και η ευχαρίστηση.... Χα χα...

νατασσΆκι είπε...

ναι, το "κουκλάκι" μας έμεινε τώρα...
:ppp

Περάσαμε καλά, γελάσαμε (πάλι) πολύ, και το επόμενο είναι της Μένιεκ στο πεζοδρόμιο με μπύρες..!

Φιλιά, ποδηλάτισσα

νατασσΆκι είπε...

αφού έγραψες εσύ, η σειρά μου τώρα
(χο χο χο)

Coco είπε...

περάσαμε τέλεια και ακόμη γελάω διαβάζοντας τα ποστ και τα σχόλια!

mamma είπε...

Τρόμαξα να μας γνωρίσω :))))

Καλό Πάσχα!