ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΝΓΚΟΥΑΤΣΙΝΓΚΑ

Πάνε για να να πατήσουνε, ωρέ, την Πλαναλτίνια! Στο δρόμο που πηγαίνουνε, από το Νοροέστσι, στην κίνηση κολλάνε! Και μια γριά, καλή γριά, πουλάει χυμό μαμάου! Το βράδυ πια με τη δροσιά, περνούν το Στρουκτουράου...
Στην περιφέρεια της Brasilia υπάρχουν διάφορες κωμοπόλεις υπό ανάπτυξη, και σε μια από αυτές, την Τανγκουατσίνγκα, πήγαμε σήμερα το μεσημέρι, δυο γυναίκες, δύο άντρες κι ένα ζευγάρι μαλλιαρά σκυλιά, άσπρο το ένα, μαύρο το άλλο, καλεσμένοι στης Δόνας Κλάρας, μητέρας του ενός φίλου. Γιόρταζε η αδελφή του κι είχε μαζευτεί όλο το σόι, γιοι, κόρες, εγγονές, εγγονοί, θείες, θείοι.
Ο λαός περιφερόταν στα δωμάτια και τα υπόστεγα, τρώγανε, πίνανε, ξαπλώνανε στους καναπέδες, βλέπανε τηλεόραση, συζητούσαν, κοιμόντουσαν, φεύγανε, έρχονταν, η Δόνα σταθερή, τα σκυλιά είχαν γίνει φλοκάτες με την κουφόβραση, έβρεξε και λίγο, και πριν και μετά το φαγητό και τους χυμούς, ο καφές έρρεε, υποτίθεται σκέτος, πίκρα, όταν όμως εδώ λένε σκέτος, πίκρα, εννοούν ότι δεν έχει πάνω από ένα κιλό ζάχαρη το ένα θερμός, σε σημείο να κολλάει του "σκέτου" το φλιτζανάκι πάνω στο πιατάκι! Κι επειδή πρέπει να συνοδεύεται με κάτι γλυκό, να σπάει η πίκρα, παβέ με μούσι τζι μαρακουζά, όπου μούσι είναι η μους και το μαρακουζά ένα κίτρινο φρούτο, πολύ ωραίος συνδυασμός, δροσερός, καθόλου μούσι!
Όπως είπαμε, τα πράγματα εδώ κυλάνε αργά κι ατάραχα, έτσι κάποτε κατά τις εφτά, έφτασαν κι άλλα γλυκά και αλμυρά συν μια τούρτα γενεθλίων για το Parabens a voce, uma vida felicidade....parabens a voce! κοινώς να ζήσεις και χρόνια πολλά, αλλά για άσπρα μαλλιά δεν λένε τίποτα, ούτε για γνώση και σοφία, μόνο για ευτυχία, φτάνει.
Το βράδυ απόψε, επειδή μου έλειπε κίνηση, πήρα το ποδήλατο και πήγα μια βόλτα εδώ γύρω στο κέντρο. Σήμερα Σάββατο άρχισε επίσημα το Καρναβάου, που θα κρατήσει μέχρι την Τετάρτη. Μιας κι είναι διακοπές, ο περισσότερος κόσμος έχει πάει στο Ρίο, το Σαλβαντόρ, ή στα μέρη τους, κι η Μπραζίλια έχει αδειάσει σαν την Αθήνα τον Δεκαπενταύγουστο.
Βέβαια ο δήμος έχει κλείσει μια περιοχή κι έχει στήσει μιαν εξέδρα, μαζεύονται όσοι απόμειναν, τρώνε και πίνουν, και χαζεύουν στο γρασίδι, κάτι σαν φεστιβάλ στο Σύνταγμα ή το Γκάζι, πριν από λίγο πρέπει να τέλειωσαν, γιατί δεν ακούω πια θόρυβο ούτε το ελικόπτερο αποπάνω. Έπειτα υπάρχουν συναυλίες, εκδηλώσεις για παιδιά και διάφορα πάρτι. Για τους χαρταετούς, να πούμε ότι εδώ πετάνε χαρταετό όλο τον χρόνο, όποτε τους καπνίσει, ήδη σήμερα είδα έναν!

Καλή Αποκριά, καλή Καθαρή Δευτέρα!

Επίσης Χρόνια Πολλά στους Έρωτες!

6 σχόλια:

Sulpice είπε...

KAI ΣY NA ΠEPNAΣ KAΛA..APXIΣE NA MAZEΥEIΣ Κ συνταγές ΘA ΣOY χρειαστούν :Ρ

happypepper είπε...

Γειά σου ρε Κοκό με τις ιστορίες σου! Έστω και καθυστερημένα μπαίνω στο νετ και χαζεύω τα κατορθώματά σου και σε θαυμάζω! Θύμισέ μου: πήγες για δουλειά ή απλά ταξίδι;
Καλή αποκριά σου εύχομαι με ανοιχτά μυαλά (που έχεις ούτως ή άλλως) για να καλοδεχτείς όσα σού ρχονται...

alepouda είπε...

Μην ξεχνας και την μεγαλη επιτυχια του καζαντζιδη που σαρωσε καρδιες και παλμάριες στο παλο αλτο καποτε:
Ταγκουατσινγκα, αγα-απη γλυκια μου
καρτερω να ερθεις παααλι κοντα μου
Ταγκουαατσι-ιιιι-ινγκα!

VAD είπε...

Ωραία,αρχίσανε οι προσκλήσεις για ...ολοήμερα;:))
Η φήμη ότι εθεάθη καρναβαλιστρια χορεύουσα σάμπα πάνω στη σέλα ενός απαστράπτοντος ποδηλάτου ελέγχεται ως αληθής,ε;;;;:)))

Coco είπε...

@Sulpice: μα, κουραμπιέδες καλοκαιριάτικα;!

@happypepper: για δουλειά, αρχικά 3-5 χρόνια! καλή Καθαροδευτέρα! Μέχρι στιγμής μόνο το τουρσί έχω βρει, ζητείται λαγάνα και χαλβάς!

@alepouda: αμ το άλλο; βραζιλιάνα στο χαμάμ;

@Vad: ο ολοήμερος άγριος νότος φταίει!
εεεε... δεν βλέπω τηλεόραση, οι άλλοι βλέπουν!

Sulpice είπε...

Δεν είναι καλοκαιριάτικα, αρχίζει ο χειμώνας σε λίγο. Και δεν θα έχεις μόνο κουραμπιέδες αλλά και μελομακάρονα και γαλατόπιτες... κτλ κτλ...