ΑΟΡΑΤΟΣ ΘΙΑΣΟΣ

Χθες πήγα και είδα το Pegeuot κουρσάκι μου στο μάστορα. Ελπίζω να το κυκλοφορήσω μέχρι το τέλος της εβδομάδας και να το εγκαινιάσω στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία την Κυριακή. Εντωμεταξύ καθάρισα τον Σίμο και τώρα με περιμένει γυαλισμένος να τον λαδώσω. Για τον καθαρισμό της αλυσίδας δοκίμασα επιτυχώς ένα καθαριστικό που πήρα από κατάστημα με είδη μηχανής και επιτέλους η αλυσίδα και τα μηχανικά μέρη καθαρίστηκαν καλά, χωρίς να γίνω ολόκληρη μες τα γράσα. Προσπάθησα επίσης να στηρίξω το πέταλο (την κλειδαριά) πάνω στον σκελετό με τη βάση του αλλά ο συγκεκριμένος σκελετός είναι παράξενος και δεν παίρνει ούτε παγούρι, άρα το πέταλο θα δένεται πάλι στη σχάρα μαζί με τον Πίντσον, το παγούρι θα μπαίνει μέσα στην τσάντα και η βάση του πέταλου θα τοποθετηθεί στο κουρσάκι.
Όσον αφορά στον υπολογιστή τα πράγματα είναι εκνευριστικά. Πρώτον η σύνδεση κάνει νερά, κάτι συμβαίνει με το μόντεμ ή τον ΟΤΕ, κι έπειτα ανακάλυψα ότι ο καινούργιος φορητός δεν έχει εγκατεστημένο το Office 2007 παρά μια δοκιμαστική έκδοση για ένα μήνα, την οποία ενεργοποίησα μεν, πρέπει να περάσω από το κατάστημα δε, να την πω του πωλητή, γιατί τον ρώτησα αν έχει εγκατεστημένα τα Windows και μου είπε ναι, έχει τα Vista, θα προτιμούσα XP αλλά εντάξει, πού να σκεφτώ ότι δεν έχει το Office! Δεν είχα αγοράσει άλλοτε υπολογιστή μόνη μου, αλλά να πάει να χαθεί το marketing των εταιρειών, είναι δυνατόν να πάρει κανείς σταθερό ή φορητό υπολογιστή και να μην έχει μέσα μια απλή έκδοση Office, μόνο πρέπει να την αγοράσεις χωριστά; Κι άμα έχει το λένε, και το θεωρούν δώρο, άμα δεν έχει και δεν ρωτήσεις, θα το καταλάβεις, όταν τον έχεις βγάλει απ΄το κουτί του!
Καλύτερα να κάνω ποδήλατο! Την Πρωτομαγιά πήγαμε στην Φιλαδέλφεια το βράδυ, όπου γινόταν της τρελής, και φάγαμε σε ψησταριά, μάλλον προς Τσικνοπέμπτη έφερνε το σκηνικό, μ΄έναν σερβιτόρο αποπάνω με μουστάκι κολοκοτρωνέικο να φωνάζει σ΄έναν άλλον "φέρε σερβίτσα και τα ψωμιά!" Μετά την μπύρα και το coco-retsi είχα όρεξη και για την after βόλτα στο ΣΕΦ και πίσω, και στην επιστροφή, λίγο πριν το Θησείο, κάποιος γνωστός άγνωστος, που δεν ξέρω ποιος είναι, και δεν λέω ποιος είναι, με την κωδική ονομασία Τρελό Αγόρι #1, προσποιήθηκε λάστιχο και το λάστιχο εκείνο επιδιορθωνόταν μόνο με μπουγάτσα Θεσσαλονίκης!
Το Σαββατοκύριακο όμως λόγω μαζεμένης δουλειάς δεν πήγα βόλτα με τους ποδηλάτες. Μα χθες το βράδυ στην Ακαδημίας, γυρίζοντας από τον ποδηλατά και κοιτάζοντας να πάρω εφημερίδες, νόμισα πως έχω παραισθήσεις, γιατί βρέθηκα στα σκοτεινά ανάμεσα σ΄έναν παράξενο θίασο, άλλος μ΄ένα πειρατικό επίδεσμο στο μάτι, άλλος με πετραχήλι, τρίτος με κολλάρο ελισσαβετιανό και κορίτσια με έξαλλες κομμώσεις και πουκαμίσες, δεν ήταν ο θίασος του ντε Σαντ στο Σαραντόν αλλά η φοιτητική ομάδα του ροζ κτιρίου, που όρμησε στην Ακαδημίας και την διέσχισε πέντε έξι φορές, έκανε αυτοσχεδιασμούς, έβγαλε φωτογραφικές πόζες και εξαφανίστηκε για τα υπόλοιπα της πρόβας στο υπόγειο, υπό τις οδηγίες και τα συγχαρητήρια του επικεφαλής!

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν έχω ακόμα σύνδεση σπίτι εξαιτίας της μαλ@#$%$% που λέγεται Vista...ο υπολογιστής μου είναι μπουρ#@#%$ κανονικό όμως, έχω γίνει κολλητή με τα τρία καλύτερα νετ καφέ της μικρής μου πόλης.... και όλα καλά....

καλή βδομάδα δε σου είπα ακόμα...φαίνεται όλοι κολλήσαμε σε αυτή τη Τσικνοπρωτομαγιοπαρασκευή...
τι γίνεται παιδί μου????
κρίση και στις αργίες πια!!! μπάχαλο το πράγμα... σόρι δε το συνηθίζω να βρίζω... κάπως περίεργα ξεκίνησε η μέρα μου σήμερα....

γιαυτό σου στέλνω μια γλυκιά καλημέρα μπας και γλυκάνω και γω....
και χτυπάω και ένα(γλυκό) παγωτό καταΪφι για να συνέλθω...

Coco είπε...

Μισή ώρα προσπαθούσα να συνδεθώ εξαιτίας α. του ρημαδοΟΤΕ και β. της μαλακίας που λέγεται Vista...

λοιπόν σήμερα έφυγα πρωί και η γάτα μου μ΄έψαχνε
καλόμαθε στο τριήμερο!

έχει πέσει δουλειά αλλά πρέπει να χαλαρώσω γιατί θα διαλυθώ
ποδήλατο και μετά γλυκό
μιουμ
ωραίο ακούγεται
αν πάω στο CMR απόψε θα παρασύρω τους ποδηλάτες, διότι υποτίθεται ότι σ΄αυτήν την διοργάνωση μπορείς να μπεις αίφνης επικεφαλής και να τους οδηγήσεις κάπου, και γω θα τους πάω στα γλυκά χαχαχα

κι όλο λέω να σε πάρω τηλ...

quartier libre είπε...

@
Cocoula,

κόντεψες να μας πεθάνεις
με εκείνον τον γνωστό άγνωστο, που δεν ξέρουμε ποιος είναι, και δεν λέμε ποιος είναι, που προσποιήθηκε λάστιχο και το λάστιχο εκείνο επιδιορθωνόταν μόνο με μπουγάτσα Θεσσαλονίκης !

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ !
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ...

:))))))))))))))))))

Coco είπε...

@cartier libre: μα πήγαμε 8 άτομα για μπουγάτσα στις 3 το πρωί να ...επιδιορθώσουμε το λάστιχο και ο μάστορας μας κέρασε και 2 με σοκολάτα!!

Coco είπε...

περιχυμένη αποπάνω....
ωχ βραδυάτικα
ας μην το σκέφτομαι γιατί θα πάρω τους δρόμους
για μπουγάτσα!!

koptoraptou είπε...

ΠΟυ πας παιδι μου και τα βλέπεις όλα αυτά τα σουρεάλ; Πάρε με και εμένα γιατί πήζω!

Unknown είπε...

Office 2007?

omg...

πέτα το...

Kwlogria είπε...

Ώρες ώρες νομίζω ότι ζεις σε μια άλλη, ωραιότερη πόλη!!! Τελικά κερδίζεις πολλά όταν είσαι ποδηλάτης!! Και ναι, δυστυχώς, τα Windows είναι δική σου υπόθεση και καλά θα κάνεις να τα βρεις από κάποιον "σπασμένα", σιγά να μην τα πληρώσεις κιόλας! Φιλιά!!

eryx-t είπε...

To Office της Microsoft δεν είναι λειτουργικό σύστημα όπως τα Windows, είναι μια σειρά (suite) προγραμμάτων και δεν συμπεριλαμβάνονται σχεδόν ποτέ στο πακέτο ενός καινούριου υπολογιστή. Αν θες νόμιμη εκδοχή υπάρχει μια αρκετά φθηνή λύση (ψιλοπαράτυπη όμως και δε θα σου δώσει τη δυνατότητα να μεταφέρεις αργότερα το software σε άλλον υπολογιστή).
Η αμέσως ακριβότερη καθόλα νόμιμη και με άδεια για 3 υπολογιστές είναι αυτή εδώ.
Φυσικά το έχουμε και σε πειρατική έκδοση πλήρη και καθόλα λειτουργική.

Όσο για τα vista, έχουν γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος και συγκεντρώνουν όλα τα πυρά (οι υπολογιστές είναι πολύπλοκα και προπαντώς ανοικτά συστήματα και παρουσιάζουν μύρια όσα ζητήματα).
Ο κάθε "απλός πολίτης" που έμαθε μόλις 5 πραματάκια στα XP, ανακαλύπτει σε χρόνο dt ότι τα Vista χάλια και αυτά φταίνε για όλα. Φυσικά και έχουν προβλήματα και πολλά. Για μένα πάντως λειτουργούν εδώ και 2 χρόνια σε καθημερινή και σκληρότατη χρήση καλύτερα από κάθε προηγούμενο λειτουργικό της Microsoft. Όχι ότι είναι τέλεια αλλά σαφώς καλύτερα από XP. Tέλος πάντων... τώρα τους δώσανε τον μαγικό αριθμό 7 και τα αγάπησε ο κόσμος όλος σαν τρελός...
χμ... είναι να μην αρχίσω, ε;

Leviathan είπε...

auta ta vista einai megali vlakeia...xairomai pou exo xp!!!filia polla!!!kalispera!!!

Τρελο Αγορι #1 είπε...

Τρελο Αγορι προς Τρελο Μωρο!

Μετα την αλητογατησια εμφανιση σου σημερα, και μετα τον αμπακο που εφαγα, ξερνωντας στην διαδρομη 2 φορες, σπαζοντας και 1 καθρεφτη αυτοκινητου, γυρισα σπιτι σωος και πεινασμενος.
Αναρωτιεμαι, αξιζει να ριχνουμε τετοιες μασες τωρα που ερχεται καλοκαιρακι και πρεπει να βγαλουμε λιγο κωλαρακι, λιγο κοιλιτσα και λιγο μπουτακι απεξω να τα δει ο ηλιος και μονο?
Νομιζω πρεπει να κανουμε Σουβλακι-Θεραπι.
Δεν υπαρχει αλλη λυση.

Τρελο Αγορι προς Τρελο Μωρο.
Τελος!

Coco είπε...

@Koptoraptou: αφού η Αθήνα είναι μια σουρεάλ πόλη! Αφήστε λέμε την TV και έξωωωωωωωω!

@Darth: και τι να βάλω, τις φωνές;

@Kwlogria: παράλληλα σύμπαντα; σκουληκότρυπες; όχι μωρέ, αυτή η καθημερινή βρομοΑθήνα είναι, αλλά φαίνεται τόσα καμμένα λάδια ταξιτζήδωνε που έχω εισπνεύσει, τα βλέπω όλα ψυχεδέλεια!

@eryx-t: είπα να μην βάλω πειρατικό Office στα νόμιμα Vista μη δημιουργηθεί πρόβλημα, δεν ξέρω κιόλας γιατί είμαι άσχετη, αφού εκτιμάς τα Vista μου δίνεις αισιοδοξία. το μηχάνημα το βολεύτηκα ήδη, είναι ένας LENOVO. με το ίντερνετ έχω κάτι προβλήματα που παρουσιάστηκαν ξαφνικά μετά 8 μήνες CONNEX αλλά κατέληξα ότι φταίει το δίκτυο. και με τις διαρκείς ενημερώσεις έχω φρίξει και ρύθμισα να με ειδοποιεί και να διαλέγω αν θα εγκατασταθεί κάτι, δεν ξέρω όμως τι είναι απαραίτητο και τι όχι... φφφφ...

@Levi: πάντως τώρα μπορώ ν΄ακούσω τη μουσική που ανεβάζεις!

@Τρελό Αγόρι#1: Αίσχος! Τελικά δεν έφαγες σαβούρες στη βρεγμένη Πατησίων αλλά έδωσες ρέστα μετά. Μα πόσα τρίγωνα Θεσσαλονίκης έφαγες;;!! Ευτυχώς δεν ήταν κανένας γατο-paparazzo εκεί κοντά! Μάλλον τραβάς μια ίωση εδώ και μερικές μέρες! Αυτό γιατρεύεται μόνο με εντατικό πετάλι! Και μιας κι έρχεται ζέστη θα πρέπει να κάνουμε ένα hot ride (με αποκαλυπτικές εμφανίσεις μέχρι το Σούνιο)!!

Unknown είπε...

office 2003
Τα vista καλά είναι, απλά εγώ διαφωνώ με μερικές "διαχειριστικές" αλλαγές που έκαναν και εμένα σαν χρήστη με καθυστερούν. Πχ: απενεργοποίησα το user account control που μου την έδινε στα νεύρα (δεν είμαι ηλίθιος για να με ρωτάει 500 φορές...). Το ότι τώρα μου λέει πως κινδυνεύει ο υπολογιστής με καρακόκκινο σήμα είναι διαχειριστικό λάθος. Το energy saving επίσης, όπως και η διαχείριση αρχείων που είναι αργή. Αλλά σαν σύστημα δεν μου έχει παρουσιάσει προβλήματα για να τα κατηγορήσω.
Αλλά το o2007 με είχε καταστρέψει. Μέσα σε 1 μήνα επέστρεψα στο παλιό καλό o2003 και επιτέλους μπόρεσα να γράψω τα κείμενά μου, τις εξισωσούλες μου, τα σχεδιάκια μου, τα εξελάκια μου κοκ...

Τρελο Αγορι #1 είπε...

Τρελο Αγορι #1 Προς Τρελο Μωρο!

Για σενα το ακολουθο τραγουδακι

http://www.youtube.com/watch?v=JMe4_fGGD3s