TAΞΙ

Προχθές το βράδυ είχα μια εξαιρετική εμπειρία! Μπήκα σε ταξί! Κι όχι μόνο μπήκα σε ταξί αλλά κολλήσαμε και στην κίνηση! Ούτε ξέρω πόσους μήνες έχω να μπω γενικά σε αυτοκίνητο, λεωφορείο, τρόλει, τρένο, τραμ. Αλλά τώρα ακολούθησα όλη τη διαδικασία. Βγήκα έξω, περίμενα στο δρόμο, εμφανίστηκε μια από το πουθενά πιο πάνω και άρπαξε ένα ελεύθερο, μετά κατέβηκε ένα άλλο, τέντωσα το χέρι μου, σταμάτησε, άνοιξα την πόρτα και στρώθηκα στον καναπέ! Έπρεπε επίσης να πω και πού πήγαινα, το διευκρίνησα με ακριβείς λεπτομέρειες, ο οδηγός ευτυχώς γνώριζε καλά και χαλάρωσα περισσότερο.

Είχε παγωνιά έξω και υποτίθεται ότι θα έπρεπε εκεί μέσα στα άνετα και τα ζεστά να είμαι ευχαριστημένη, ένοιωθα ωστόσο κάπως παράξενα. Τα πόδια μου έβρισκαν στο μπροστινό κάθισμα και ο ουρανός μου πλάκωνε το κεφάλι. Είχα περιορισμένη ορατότητα μόνο από τα δεξιά, βούλιαζα χαμηλά, και δεν ήξερα τι να κάνω τα χέρια μου. Κατόπιν άρχισα να ζεσταίνομαι, να νυστάζω και να θέλω αέρα. Μια στοιχειώδης λογική, αγαπητέ Γουότσον, με συγκράτησε να μην ανοίξω ξαφνικά την πόρτα και να πεταχτώ στη λεωφόρο.

Έπειτα κάτι μου έλειπε. Νόμιζα πως είχα ξεχάσει κάτι. Τελικά το συνειδητοποίησα. Έλειπαν γάντια, κράνος κι ένα ποδήλατο. Είχα κυκλοφορήσει το μεσημέρι και τ΄απόγευμα με το ποδήλατο, αλλά μετά έπρεπε να τ΄αφήσω και μ΄είχε πιάσει το σύνδρομο στέρησης. Τα πόδια μου άρχισαν να διαμαρτύρονται πιο έντονα, τα τέντωνα από δω τα μάζευα από κει. Δράμα. Κάποτε φτάσαμε, πλήρωσα όλο χαρά και χύθηκα έξω σαν αποφυλακισμένη. Τεντώθηκα, χοροπήδησα, χασμουρήθηκα, χτυπούσα και τα τακούνια από τις μπότες, που είχα να φορέσω από πέρυσι! Αχ, τι ωραίο κρύο που έκανε!

8 σχόλια:

quartier libre είπε...

@
"κάτι σας έλειπε και δεν ξέρατε τι;!
ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ, αγαπητέ Γουότσον!
κάτω απ' τη μύτη σας βρίσκεται η απάντηση !
σας έλειπε το κόκκινο δίτροχο, με την αναποδιασμένη σέλα !"

σας χαιρετώ,
Σερλοκ.


:)

Ανώνυμος είπε...

το ποδηλατο και το οξυγονο προσθετω εγω!

Ο άλλος είπε...

Καλώς σας βρίσκω κυρία μου. Αν μάθεις στο ποδήλατο είναι δύσκολο. Μπορείς να κάνεις τη ζωή σου ποδήλατο με όλα τα υπόλοιπα

quartier libre είπε...

@
να με ρωτάτε.
έχω εξειδίκευση στα ταξί.
specialisation ...

Tzeve είπε...

πώς τα κατάφερες μετά...ήπιες κανά σφηνάκι "σέλας";;; ή βρήκες "αλυσίδα" φίλων;;;

Ανώνυμος είπε...

Έχω έναν φίλο, που έχει μια θεία, που έχει έναν κουνιάδο, που ο αδερφός του πάει σ΄έναν ψυχαναλυτή που έχει ένα ποδήλατο που πριν το είχε ένας serial killer που σκότωνε ταξιτζίδες.

Coco είπε...

@quartier libre: έχω αλλάξει μπάρα και σέλα και είναι μια χαρά, εκτός από ένα δυο γδαρσίματα, αλλά τ΄ακρομπαράκια μου... σχεδόν σπασμένα στις άκρες, ξεφλουδισμένα, ελεεινά :(
για το ταξί το ίδιο μου είπε και η αδελφή μου η κοντέσσα!

@exofthalmi: ακριβώς, πως με νιώθετε!

@άλλος: συνήθως κάνω ποδήλατο και δεν δίνω σημασία σ΄όλα τ΄άλλα! καλώς ήρθατε!

@λασπολόγος: "αλυσίδα" φίλων!

@solomantzaros: μήπως είναι κόκκινο;
καλώς σας βρίσκω!

Ανώνυμος είπε...

κόκκινο, κόκκινο!