ΛΟΥΚΙ

Την πρώτη βδομάδα της μετακόμισης στο σπίτι που μένω τώρα, αλλάζανε τους πανάρχαιους σωλήνες της αποχέτευσης με καινούριους μοντέρνους πλαστικούς, δυστυχώς όχι σε φλούο χρωματάκια αλλά τη δουλειά τους να κάνουνε. Μαζί λοιπόν με το ζόρι της μετακόμισης, όλα φύρδην μίγδην, περισσότερο γιατί οι εργάτες είχαν πιει ένα μπουκάλι ούζο και μισό ουίσκι από το παλιό σπίτι και τοποθέτησαν τα έπιπλα στο καινούργιο αλλού ντ΄αλλού, προσπαθώντας μετά να τα ρυθμίσω σφηνώσαμε, είχαμε και το θέμα της αποχέτευσης, μεγάλο και επείγον θέμα, διότι απλούστατα κουζίνα και λουτρό δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθούν επουδενί για αρκετές ώρες κάθε μέρα, κι έτσι ξύπναγα ας πούμε το πρωί, χαιρετούσα τον εργάτη που κρεμόταν σε μια τροχαλία στον φωταγωγό, εκείνος καλημέριζε με την αποτροπή, και μην κατουρήσει κανείς! σίγουρα δε θα ΄θελε να σκεφτεί τα χειρότερα!
Χθες με πληροφόρησαν, ότι η αποχέτευση βούλωσε! Κάτι έπεσε μέσα, και σφήνωσε, ένα πλαστικό, μια βλακεία αρωματική, και πρέπει να καλέσουμε τον υδραυλικό. Όμως δεν έχουμε ασανσέρ δυο βδομάδες τώρα και δεν θα έρθει ν΄ανεβαίνει πέντε ορόφους απ΄τις σκάλες. Αφού δεν διαθέτω αδιάβροχη ρομποτική νανοκάμερα με αγκίστρι να τσιμπήσει το ρουφιανοαντικείμενο, αποφάσισα επί τη ευκαιρία να καθαρίσω τουλάχιστον το λούκι, με την πρωτόγονη μέθοδο, δηλαδή με τα χεράκια μου και γέμισα μια σακούλα σπάνια ευρήματα και δυο κιλά μαύρης γόνιμης λάσπης.
Είναι παρατηρημένο, πως όταν πνίγομαι στη δουλειά, θα συμβούν όλες οι ατυχίες και τ΄αλλοπρόσαλλα μαζεμένα για να μ΄αποσπάσουν. Εκτός από τα λούκια και τις τέντες που πέταξαν με τον αέρα, τα νερά που μάζευα σαν μούτσος και την άμμο των γατιών που μετακινούσα δώθε κείθε μη βραχεί, ήρθαν κι οι παρανοϊκές γειτόνισσες να μας αποτρελάνουν.
Προχθές μετά από ύπνο συνολικά τεσσάρων ωρών μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα, έπεσα κατά τις δύο για ύπνο και κοκκάλωσα. Τότε έδρασε η γειτόνισσα του τρίτου. Ήρθε πάνω, χτύπησε την πόρτα να κάνει παράπονα στις δύο τη νύχτα ότι θορυβούμε, ότι ακούει ήχους μετακόμισης και δεν αντέχει άλλο, θα καλέσει την αστυνομία, σε συνεργασία με την κυρία του τετάρτου, που ενοχλείται όταν φτερνιζόμαστε κι επίσης θ΄απαιτήσει να μην κυκλοφορώ με καλτσάκια, γιατί ηχούν σαν τσόκαρα, μήπως πουλάνε πουθενά τίποτα σανδάλια του Ερμή να σωθώ απ΄τη γκρίνια;
Εγώ λοιπόν την υστερικιά του τρίτου δεν την είδα και δεν την γνωρίζω κιόλας. Μαθαίνω όμως το καταπληκτικό, ότι είναι κουφή! Μάλιστα, κουφή! Κι όταν ανέβηκε για παρατήρηση, ισχυρίστηκε πως άκουγε κρότους στις μιάμισι τη νύχτα, κι ευτυχώς, που έτυχε να κοιτάξω το ρολόι του υπολογιστή στις 1.25' κύριε εισαγγελεύ, και θυμάμαι με βεβαιότητα, ότι εκείνη τη στιγμή στο σπίτι δεν κουνιόταν φύλλο. Η δε κυρία του τετάρτου, πράγματι, να τ΄ομολογήσωμεν, ίσως ακούει συνηθισμένους τινας θορύβους, ως το πώμα της κρέμας σώματος κροτούμενον ατυχώς επί του ξυλίνου δαπέδου, ή το περιστασιακόν φευ! πέρδεσθαι των ενοίκων, ανθρώπων τε και γαλών,
παρά ταύτα! Εάν επιθυμεί νέκραν υπερφυσικήν να μεταβεί εις απομεμονωμένην χιονοσκεπήν κορυφήν ή εις ερειπωμένον κοιμητήριον! Τοσούτον μάλλον, όσον κάποτε, ενόσω απουσιάζαμεν, άμα τη επιστροφή μας, παρετηρήθημεν, πως εδιασκεδάζαμεν και εχορεύαμεν και εβροντοκοπανούμεθα!!
Υστερόγαμον: έφραξαν και οι οδικές αρτηρίες, από αύριο και ο Ισθμός, γενική η σφίξη!

9 σχόλια:

ο αποτέτοιος είπε...

τοιούτα τα καθαρευουσιάνικα εις το τέλος προσέδωσαν μιαν άλλην νόταν εις το ποστίδιον ταύτον βεβαίως βεβαίως..

VAD είπε...

Γκαβός βελόνα γύρευε,μέσα σε μια αχερώνα,
κι ένας κουφός του έλεγε,
την άκουσα που εβρόντα:)))))

Παρά το φαιδρόν των ως ανω στίχων
συμπάσχω εκ του μακρόθεν,ευτυχώς!

Ανώνυμος είπε...

για ολα φταει η εκλειψη! ειναι επιστημονικη η εξηγηση μου και την αποδεχεται και η εκκλησια μας.... (χααααααααααααααα)

Leviathan είπε...

o xristos kai i panagia!pou tous petixes autous??...euxomai ola na pane kala kai na iremiseis!!filia!

quartier libre είπε...

@
:)))))))))

Kwlogria είπε...

Λοιπόν, πρέπει να βρούμε μια άκρη όλοι εμείς. Τύπου, να πάμε αυτές τις καριόλες εκεί που τους αξίζει, στην πολυκατοικία μου π.χ. που γαμιούνται ασύστολα όλες τις ώρες της ημέρας και μεις, οι καλοί καθαγοί άνθρωποι να μονιάσουμε σε μια πολυκατοικία-φωλίτσα να βρούμε την ησυχία μας! Μα γιατί γιατί γιατί γιατί γιατί να μην κάθεται να έχουμε γείτονες ο ένας τον άλλο αλλά ο καθένας από μας να έχει 20 μαλάκες; Γιατί γιατί γιατί;;; Και γιατί όλοι οι μαστόροι πίνουν τον άμπακο;; Ααααααα!!!!

panagiota είπε...

...κι επειδή ξέρω από βουλωμένες αποχετεύσεις και τρεχάματα με τις λεκάνες των γατιών στα μπαλκόνια και από κακούς και ανισόρροπους γείτονες, δοθείσης ευκαιρίας τους ρίχνω κάνα μπινελίκι, δηλώνω πως επισκεπτομαι ψυχίατρο και με αφήνουν στην ησυχία μου...

Συμπάσχω καλό μου κορίτσι.

faraona είπε...

Aμαν!
Νατην και η λασπουριά...μαζι με την κουφή!
Ε ρε τι τραβάει το καημενο το Κοκούλι!


*πρόσεχε εχει εκλειψη

Coco είπε...

@αποτέτοιος: χρειάζεται πολλή καθαρεύουσα μέσα σε τούτη την πολυκατοικία

@Vad: άμα πάρω αμπάριζα θα παίρνουν οι γειτόνισσες τους δρόμους!

@Λασπολόγος: μπορεί να πρέπει ν΄αλλάξω κι εγώ τη διεύθυνση του σπιτιού μου να γλιτώσω από τις μέδουσες!

@exofthalmi: όλον τον Γενάρη έκλειψη είχε, αν είναι δυνατόν;
ίσως μια ηγουμένη να ξέρει κάτι παραπάνω...

@Leviathan: μιλάμε για επιδημία κατινιάς!

@quartier libre: σταματήστε τη γη να κατέβω!

@kwlogria: οι μέδουσες θα λιώσουν στο μέταλ και την όπερα! αρχίζω!

@panagiota: πράγματι λειτουργεί και μετά αρχίζουν τις ψευτοευγένειες! βρε μυστήριο!

@faraona: είναι λοιπόν θέμα χρόνου να μεταμορφωθώ να βγάλω τρίχες και δόντια κι αλίμονό του που με συνάντησε στη σκάλα!