ΕΝΑ ΑΣΥΔΟΤΟ ΤΟΠΙΟ



Ο μήνας αυτός είναι τζαζ. Από το τζαζ φέστιβαλ στο Γκάζι το περασμένο Σαββατοκύριακο. Είναι αυτοσχεδιαστικός, άστατος, ηλεκτρισμένος, χύμα κρυώματα, υγρασία, αλλεργίες, ντάλα ήλιος το μεσημέρι, αχνιστή άσφαλτος, κι η θάλασσα κάπου μακριά, την μυρίζω από εδώ, όσο για βιβλία τα άπαντα του Ξανθούλη. Από το Μενού των Φαντασμάτων κλεμμένη η φράση του τίτλου, ολόκληρη έχει "...με άρωμα φρούτων και μελιτζάνας". Πρόκειται για το τοπίο της παιδικής ηλικίας, ένας Ιούνιος τελοσπάντων.
Αρκετό πετάλι, με πέδιλα, με πολύ νερό, με πολύ κόσμο στο critical mass της Δευτέρας, το κουρσάκι μου δεν παραπονιέται καθόλου, που το μεταχειρίζομαι σαν να ΄ναι κανένα mountain στις κακοτοπιές της Αθήνας, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα, χθες βλέπω μια γιαγιά μ΄ένα καταπληκτικό κόκκινο τρίκυκλο φορτωμένο το πίσω καλάθι με ψώνια πεταλάριζε χαλαρή κατά του Στρέφη ανάμεσα στ΄αυτοκίνητα, έτριβα τα μάτια μου.


Δεν είπα όμως για τη τζαζ, κατά τις δώδεκα το βράδυ της Κυριακής ανέβηκε στη σκηνή η Maria Joao, κίτρινο φόρεμα φουσκωτό με φτερά στον ποδόγυρο, σαν εξωτικό πουλί και ξεπέρασε την ηλεκτρική κιθάρα στον αυτοσχεδιασμό, αρκετοί θαυμαστές λικνίζονταν εκστασιασμένοι μπροστά, η Maria τους μιλούσε στα πορτογαλικά, αυτοί απαντούσαν στα ελληνικά, άψογη η συνεννόηση, κι η Sulpice παραφύλαξε στo backstage για φωτογραφίες, αλλά κι εμένα στον χώρο στάθμευσης των ποδηλάτων συνέλαβε ο φακός, ωραία ήταν η βραδιά και το φεγγάρι μισό και πορτοκαλί!

8 σχόλια:

Sulpice είπε...

Καλημερούδια

Άστατος καιρός μέχρι στιγμής με τάσεις jaaaazzzzz (όλο αυτοσχεδιασμούς είναι)! Και όχι μόνο άρωμα χώμας και μελιτζάνας αλλά και κήποι με πυκνή βλάστηση, με πελώριες μυστηριακές συκιές και καλά κρυμμένα μυστικά!
Καλό καλοκαίρι!

MenieK είπε...

πρώτη χρονιά που το έχασα... γμτ!

koptoraptou είπε...

Ήμανε κι εγώ εκεί. Με πυρετό, αλλά ντούρα! Και ναι ήταν υπέροχα! Τα φιλιά μου!

Ektoras είπε...

Ο Ιούνιος όπως τον περιέγραψες ακριβώς. Από τζάζ αν και δεν έχω ιδέα, χαίρομαι που πέρασες όμορφα

Να περνάς πάντα όμορφα και να έχεις πολύ καλό καλοκαίρι

happypepper είπε...

μια τζάζ καλησπέρα!

VAD είπε...

Καλημέρα,αν σου πω γιατί χάθηκα,θα με κυνηγάς:)Εδώ και δυο μήνες εκει στη λιστα των ιστολογίων μου κάτω απ'τ'όνομά σου γράφει ακόμα τον τίτλο της ανάρτησης σου ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΑΚΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΡΕΜΑΤΙΑ και γω νόμιζα πως εγκατέλειψες το μπλογκινγκ!Ας ειναι ,θα βρώ τρόπο να το διορθώσω,δε θα χαθούμε ξανά...

Kwlogria είπε...

Κι εγώ εκεί ήμανε αλλά χωρίς ποδήλατο!!! Γαμώτο, πρέπει να μάθω!!! Τι ξεφτίλα!!!

Ανώνυμος είπε...

βολτες πανω, βολτες κατω....παντου εισαι!