ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ

Με πόσα χιλιόμετρα πας; με ρώτησε ένας μικρός περίεργος.
Δεν ξέρω! Γενικά δεν τρέχω!
Αλλά πόσα χιλιόμετρα την ημέρα κάνεις;
Δεν ξέρω! Δεν έχω κοντέρ!
Δεν έχεις κοντέρ!!! Τελοσπάντων, τι αποστάσεις καλύπτεις;
Ε, κοίτα, καθημερινά το σταθερό είναι οπωσδήποτε μιάμισι ώρα!
Με ποιες σκάλες ταχυτήτων;
Παίζω πέμπτη κι έκτη μεσαίο δίσκο, αλλά παρότι στην κατηφόρα δεν με φτάνει, δεν βάζω τον μικρό δίσκο, για να μπορώ να ξεκινάω εύκολα, όταν είμαι ανάμεσα σε αυτοκίνητα!


Τώρα εγώ κάτι δεν κατάλαβα. Όποιος κάνει ποδήλατο στην πόλη, πρέπει να τρέχει σαν το δαίμονα και να μετράει τα χιλιόμετρα μην ξεφύγει κανένα, σαν να ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς ή το Γύρο της Γαλλίας; Λυπάμαι, δεν είμαι αθλήτρια, δεν ήμουν ποτέ, και οι λόγοι είναι πολλοί. Δεν έχω πειθαρχία. Δεν φοράω ρολόι, παρά μόνο υποχρεωτικά το ήμισυ της ημέρας, κι αυτό από πέρισυ, δεν αντέχω την ισορροπημένη διατροφή, την προπόνηση, τη λύσσα των επιδόσεων και τις ενέσεις ταυρίνης. Τελοσπάντων, δεν έχω τη στόφα της αθλήτριας. Μ΄αρέσει να κάνω το κέφι μου. Γενικά, έχω αυτό το ελάττωμα, άμα κάτι γίνει υποχρεωτικό για μένα, κλοτσάω. Παλιά έπαιζα μπάσκετ και ποδόσφαιρο συστηματικά για χρόνια, αλλά για διασκέδαση και μάλιστα βρόμικο παιχνίδι με εγγυημένα ρεμάλια! Επίσης μ΄άρεσε το άλμα εις μήκος, όπου ερχόμουν πρώτη μικτό, κι ο αγώνας αντοχής δρόμου μικτό, όπου τερμάτιζα τελευταία. Μια φορά μάλιστα με ρώτησε η μάνα μου, Τι έγινε; Ήρθα ένατη! Και πόσοι ήσασταν; Δέκα, αλλά ένας εγκατέλειψε!
Θα μετρήσω αποστάσεις και χρόνο, θα βγάλω διαδρομή στο χάρτη, αλλά αυτό γίνεται για πρακτικούς λόγους. Δεν θα σκεφτώ ποτέ πόσα χιλιόμετρα έκανα την εβδομάδα, τι νόημα έχει; Εδώ δυσκολεύομαι να μετρήσω τις ζημιές μέσα σε δύο βδομάδες! Έχουμε και λέμε: καινούργιο λάστιχο σκισμένο από γυαλί συν σαμπρέλα. Αλλαγή ζάντας γιατί φαγώθηκαν οι μπίλιες του ρουλεμάν. Ξανά καινούρια σαμπρέλα αλλά άφησα το λάστιχο λίγο τρυπημένο από γυαλί πάλι. Όλα στον μπροστινό τροχό. Προσεχώς αλλαγή τακάκια φρένων. Το ποδήλατό μου είναι υπό διαρκή συναρμολόγηση και σε διαρκή κίνηση. Υγείες!
Απόψε του φόρεσα κάτι φωτάκια. Έκανα δοκιμή με μια γριά στο σκοτάδι. Ανάβω το φωτάκι. Το βλέπετε αυτό; Ποιο; Δεν το βλέπετε; Α, το φωτάκι; Ναι! Για λίγο πιο μακριά, μισό λεπτό να πάω πέρα, το βλέπετεεεε τωωωώρα; Τι;;; Το βλεεεεεεέπετεεε; Το φωταάκι; Ναι! Το βλεεεεέπω!
Ωραιότατα!
Υστερόγαμον: Τα σκιτσάκια του Sempe!

11 σχόλια:

VAD είπε...

Αρση βαρών,το ποδήλατο στον ώμο,χρειάστηκε να κάνεις ποτέ:))

faraona είπε...

Xaxaxa!!!Γέλασα Αγγλιστί με το σχόλιο του φίλου παραπάνω...
ε αυτο ελειπε να μετράς τα χιλιόμετρα τωρα ...τι αλλο θα κάνεις...αλλωστε αυτα ειναι νούμερα προσμετρήσιμα ,που αν θελήσουν οι απόγονοι σου να υπολογίσουν θα τα υπολογίσουν εύκολα λόγω των χαρτογραφικών σου πληροφορειών.
Αμ πως!

MenieK είπε...

εμ, φταίω μετά εγώ που λέω για Φουκούς και αποδομήσεις?? Αφού να το πετιέται, να το πετιέται το διαρκώς υπό δόμηση υποκείμενο...

VAD είπε...

E,και συ πια, κάνε μια σούζα να ευχαριστηθεί ο μικρός περίεργος!))

Ανώνυμος είπε...

Κλήση σου έχουν κόψει ή ακόμα; lol
Πάντως σοβαρά τώρα, πρόσεχε με το ποδήλατο στην Αθήνα, αν και είσαι έμπειρη, πάντως προσοχή με τους κάφρους που κυκλοφορούμε (είδες; βάζω και τον εαυτό μου) εκεί έξω!

'Οσο για τις ζημιές, μη χολοσκάς. Σκέψου, γλιτώνεις βενζίνη, τέλη, λάδια, κλ.π λπ λπ :)

Ανώνυμος είπε...

Ά ξέχασα... το οτι έχουμε γεμίσει ξινούς, ξινίλα, ξινόμουτρα στιμένα λεμονόκουπα, αυτό ξαναπές το! Και το χιούμορ σου μια χαρά είναι...

Καληνύχτα!

Ανώνυμος είπε...

να βαλεις gps στο ποδηλατο και air condition και υδραυλικο τιμονι....
και μετα να βαλεις και αυτοματο κλειδωμα...(εχω κεφια λεμε)...

quartier libre είπε...

@
SEMPE, SEMPE,
το ήξερα γωωωωω !
το έλεγα γωωωωω !

μη σταματήσεις :)

Tzeve είπε...

καλά δε μετράς τα χιλιόμετρα που κάνεις;;;;

και μετά τι θα έχεις να λες...

faraona είπε...

Coco ????
Εισαι καλα ?
Χάθηκες λίγο η ετσι μου φαίνεται?

Coco είπε...

@Vad: Παλιά που είχα ποδήλατα κούρσας με τρίγωνο σκελετό τα σήκωνα στον ώμο, τώρα αυτό που έχω είναι λίγο μικρότερο και ο σκελετός παράξενος, μόνο παραμάσχαλα πάει! ένας άλλος μικρός όλο μού λέει "τα στήνουμε; ένα πενηντάρικο!" αυτός έχει μηχανάκι. άντε να με δω να κάνω και καφρίλες

@Faraona: ευχαριστώ πολύ πολύ για το ενδιαφέρον, καλότατα είμαι, απλώς βαριόμουν ν΄ανοίξω τον υπολογιστή! μάλλον χαλαρώνω από την τρελή κούραση του Γενάρη!

"η προγιαγιά ήταν μουρλή ποδηλάτισσα και μπλόγκερ" χαχαχαχαχα

@Meniek: λοιπόν προτιμώ χίλιες φορές τον Φουκό από τον Λακάν, μ΄ενδιαφέρει η θεωρία του δεύτερου αλλά βγάζω σπυράκια με το στιλ, πιο πολύ μου ταιριάζει ιδιοσυγκρασιακά ο πρώτος!

@Ektoras: οι ποδηλάτες δεν τρώμε ποτέ κλήση, αν είναι θα ΄ναι μια και καλή, του άγιου Πέτρου! (επιμένεις ότι το χιούμορ μου είναι καλό;)

@exofthalmi: αν χρειαζόμουν όλα αυτά δεν θα είχα ποδήλατο! μόνο τα κέφια έχω! :)

@quartier libre: τι ήταν να πεις μη σταματήσω και μ΄έχει πιάσει μια καλλιτεχνική βαρεμάρα...

@Λασπολόγος: τι δεν θα ΄χω να λέω!