ΓΑΤΕΣ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ

Αν κάποιος δυσκολεύεται να ξυπνήσει το πρωί, του αρέσει το χουζούρι και κλείνει προμελετημένα και κατά συρροήν το ξυπνητήρι, να το πει, δεν είναι κακό, να τον σώσω! Θα του στείλω την Φουφού! Όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει πουρναρόγατο, που βρέθηκε από τ΄ αλώνια στα σαλόνια για να καταστρέφεται η ζωή μου.
Είναι η πέτρα του σκανδάλου. Η Κοκό κοιμάται ήσυχα ήσυχα ένα μπαλάκι στα πόδια μου, εντάξει έχει κάνει τις κυνηγητικές διαολιές της, αλλά τα ξημερώματα τον χειμώνα τουλάχιστον είναι ξερή. Κι έρχεται η Φουφού στάνταρ στις πεντέμισι το πρωί κι αρχίζει, ρρρ! μμιμιιι! ρρρρ! Ξυπνάει η Κοκό, πετιέται μ΄ένα βρόντο στο σανίδι, κι εγώ τους δίνω λίγη ξηρά τροφή και οριζοντιώνομαι.
Αμ, δε! Τώρα τελευταία, αντί να πάνε στην άμμο και μετά να ξανακοιμηθούν, αντί να βγουν έξω να περιμένουν να τρίξουν τα δόντια τους απειλητικά στα περιστέρια, τι κάνουν; Παλεύουν, αρπάζονται, χτυπιούνται, ρημάζουν το δωμάτιο, ρίχνουν χάμω γυαλιά, USB, αναπτήρες, κλειδιά, ραδιοφωνάκια, βιβλία, βιολιά, μέχρι να σηκωθώ έξαλλη, να πετάξω τη μια έξω και να φτιάξω καφέ να συνέλθω. Σήμερα τις βρήκα στην μπαλκονόπορτα μαλλιά κουβάρια. Κι όλα αυτά από την προηγούμενη Πέμπτη, είτε έχω κοιμηθεί μισή ώρα είτε πέντε! Η πανσέληνος; Ο Γενάρης;
Χθες ήμουν ζόμπι εξαιτίας τους και κυρίως της Φουφούς! Ούτε η αδελφή μου, που την ήθελε διακαώς και οργάνωσα ολόκληρο σχέδιο απόδρασης από το νησί, με την πολύτιμη συνδρομή της Sulpice, η οποία εξ αρχής την χαρακτήριζε βρομόγατο, ούτε η αδελφή μου μπορεί να την κουμαντάρει, άμα την πιάνει το κακό της και κυνηγάει φαντάσματα. Πηγαίνει πάνω κάτω και ρονρονίζει. Κατόπιν θα την δω να κοιμάται αμέριμνα, και θα την δω καλά, γιατί τα μάτια μου θα είναι ορθάνοιχτα από την αυπνία.
Έτσι λοιπόν εχθές για να μην κοιμηθώ νωρίς, λες και δεν θα ξύπναγα νωρίς, πέρασα από την εκποίηση βιβλίου στην Κλαυθμώνος και πήρα έναν τόνο βιβλία, που δεν ξέρω ούτε πόσα, ούτε ποια είναι, διότι δεν μπόρεσα μετά να τα κοιτάξω. Είχα αφήσει τον Σίμο απέξω, ο οποίος μόλις είδε τις σακκούλες άρχισε να διαμαρτύρεται.
Καλά, είπαμε να πάμε μια χαλαρή βόλτα, όχι να με φορτώσεις σαν γάιδαρο!
Έλα, μωρέ Σιμάκο, δεν είναι πολλά, θα έπαιρνα περισσότερα, αλλά σκεφτόμουν εσένα!
Δηλαδή θα τα δέσεις όλα αυτά στη σχάρα, να παριστάνουν τον πύργο της Πίζας; Αποκλείεται! Να πάρεις το λεωφορείο να τα πας σπίτι, και να ΄ρθεις μετά να πάρεις εμένα!
Δε με λυπάσαι που είμαι πτώμα, εξάλλου δεν μπορώ να σ΄αφήσω μόνο σου τόσο πολύ, μπορεί να σε αρπάξει καμμιά άλλη!
Ζηλεύουμε κιόλας, ε; Κι όταν περίμενα εδώ μες το κρύο μέχρι να πάρεις όλα αυτά τα βιβλία, που έπρεπε να μ΄έχουν πάρει, να σ΄εγκαταλείψω, γιατί βέβαια, τώρα θα διαβάζεις τα βιβλία και γω θα κάθομαι στην πίκρα!
Σίμο, έχω λυσσάξει στην δίψα, μη μου κάνεις σκηνές στη μέση της πλατείας! Ορίστε, είδες, γκρινιάρης που είσαι, ένα βολικό πακετάκι είναι μόνο, το έδεσα καλά καλά!
Εντάξει, να ξέρεις όμως, με μια συμφωνία, επειδή ούτε στην πρώτη βόλτα του χρόνου με τους ποδηλάτες πήγαμε, και όλο σε πορείες με τρέχεις και με πας στα χέρια, βαρέθηκα, και μου χρωστάς το Σαββατοκύριακο!
Ρε Σίμο, την Κυριακή έχει δεντροφύτευση, αν ανεβούμε μαζί στην Πεντέλη, δεν θα μπορώ να πιάσω την τσάπα μετά!
Ή τα βιβλία ή εγώ!
Καλά, τώρα την έχεις δει, με τ΄ακρόμπαρα, να τρέχεις στις ανηφόρες!
Διάλεξε!
Ουφ, εντάξει, κάτσε να βάλω το φωτάκι... Αλλά να ξέρεις, πολύ μου κολλάς!
Θα το συζητήσουμε, όταν θα θες να πας στη δουλειά!
Δε συζητάω με μαφιόζους!
Τότε μη μιλάς και τράβα πετάλι!

5 σχόλια:

quartier libre είπε...

@
στους καυγάδες λέμε ΝΑΙ!
και στις ζήλιες λέμε ΝΑΙ!

:)

faraona είπε...

Ασε την Φουφου την Κοκο και τα βιβλία και πιασε τον Σιμο απ το σβέρκο γιατι τον βλέπω να σου την κάνει...χαχαχα!!!Βρε Κοκο μου τι τραβαμε κι εμεις οι χορεύτριες ε?

Sulpice είπε...

Τώρα τι να πω;;;;; Ότι στα' λεγα; Ε;! Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα πια. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Πεμονή.
Μ΄αρέσει πολύ αυτή η συζήτηση με το Σίμο (πρόσεξε το όμως λίγο) χα χα χα.

Φιλιά

Υ.Γ. Πήγες στην εκποίηση βιβλίου; Αχ!!! Τυχερό!!!

MenieK είπε...

βάλε τους να διαβάζουν από αυτά που πήρες να βρεις την υγειά σου και τον ύπνο σου!!

Coco είπε...

@quartier libre: πάντως οι ποδηλάτες αντιμετωπίζουν μεγάλες ζήλιες, όταν το έτερον ήμισυ δεν κάνει ποδήλατο, και γκρίνιες του τύπου, μόνο για το ποδήλατο ενδιαφέρεσαι, χαχαχα

@faraona: θα τον εξοντώσω στα χιλιόμετρα και την αεροβική!!

@Sulpice: μη αναστρέψιμη ε; άμα αναστρέψω τη Φουφού και την ξεπουπουλιάσω θα δει!
αυτό είναι εκποίηση, νομίζω έχει κι ένα παζάρι τέλη Φεβρουαρίου με Μάρτιο, δεν ξέρω αν θα γίνει φέτος

@Meniek: η μόνη σχέση που έχουν με τα βιβλία είναι ότι η Κοκό κάθεται πάνω τους για να εποπτεύει αφ΄υψηλού και η Φουφού να τα μετατρέπει με τα φοβερά της νύχια σε χαρτοπόλεμο (Φουφού: εξπρές μηχανή πολτοποίησης χάρτου)