ΚΑΛΤΣΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΕΣ

Μας πήραν είδηση! Εμ, βέβαια, έτσι που κατεβαίνω στις πορείες με ποδήλατο και πλήρη ποδηλατική εξάρτιση, λόγω εξάρτησης, εντοπίστηκα! Φανταστείτε μια συζήτηση σε φόρουμ ποδηλατών για κάλτσες. Μια κοπέλα που παγώνουν τα πόδια της, ζητάει συμβουλές σχετικά με κάλτσες και παπούτσια για το ποδήλατο το χειμώνα. Η συζήτηση προχωράει με διάφορες προτάσεις για ορειβατικά ή άλλα παπούτσια, για ποδηλατικά καλύμματα υποδημάτων, για ισοθερμικές κάλτσες, μέχρι οι μάλλινες κάλτσες της γιαγιάς ή του φαντάρου επιστρατεύτηκαν, καθώς και άλλα ψαγμένα, από ποδηλατικά αδιάβροχα ελαστικά μποτάκια, μέχρι μπότες - καλύμματα μηχανόβιων ή ακόμη σακουλίτσες αποστείρωσης, που φοράνε οι γιατροί κι οι νοσοκόμες στο χειρουργείο και την εντατική!
Κι ακόμη η κουβέντα τράβαγε με ζητήματα διατροφής και κυκλοφορικού, και τοποθετήσεις υπέρ η κατά της μάλλινης ή βαμβακερής κάλτσας, αναλόγως των συνθηκών, και μάλλον η κοπέλα διάβαζε τις νέες τοποθετήσεις με τα πόδια στη σόμπα μέχρι να βρεθεί μια λύση. Κάποια στιγμή ένας της πρότεινε να έρθει σε καμμιά πορεία, να ζεσταθεί. Ένας άλλος απαντάει στον πρώτο και του λέει, σε είδα στην πορεία του Σαββάτου, είμαι με το τάδε ποδήλατο, μάλιστα τις προηγούμενες φορές ήταν και μια κοπέλα με το ποδήλατό της και ένας ποδηλάτης με μπλε που κατέβαινε παράλληλα με την πορεία την Κηφισίας, άντε να συναντηθούμε. Ναι, του απαντάει, έχω ένα ποδήλατο έτσι κι έτσι κι ένα μπουφάν έτσι κι αλλιώς, και πράγματι ήταν μια κοπέλα μαζί μου με κόκκινο ποδήλατο.
Κολλάω μετά εγώ ένα σχόλιο για τα παπούτσια και τις κάλτσες βγαλμένο απ΄τη ζωή, δηλαδή την ποδηλατική μου ζωή, και σημειώνω, ορίστε, η κοπέλα με το κόκκινο ποδήλατο είμαι εγώ! Μ΄αρέσει όμως η τροπή που μπορεί να πάρει μια συζήτηση για κάλτσες!
Ίσως να μην θυμάσαι ονόματα και να μην αναγνωρίζεις πρόσωπα κάτω απ΄τα ψευδώνυμα. Οπωσδήποτε όμως ένας ποδηλάτης έχει αρχειοθετήσει στο μυαλό του το ποδήλατο ενός άλλου με πάσα λεπτομέρεια. Το δικό μου ποδήλατο χαρακτηρίζεται απλά "το κόκκινο ποδήλατο", διότι έχω βγάλει τα αυτοκόλλητα. Τα λοιπά στοιχεία είναι μαύρα. Τι τύπο θα το έλεγες; Βουνού αλλά με λάστιχα πόλης, υβριδικό, κοινώς μπασταρδεμένο, με αλλαντάλλων ανταλλακτικά, παντός καιρού, αναρχοαυτόνομο και το όνομα αυτού Σίμος!

8 σχόλια:

quartier libre είπε...

@
Σίμος ! ττςςςςς !

επί του θέματος:
τι δώρο πήρα για τον εαυτό μου
στη Βιέννη, την Πρωτοχρονιά;
ε; τι δώρο;

δυό ζευγάρια ορειβατικές,
πλεχτές, χοντρές, ολόμαλλες
κάλτσες!

φαντάσου,
δώρο γυναίκας ! ττςςςς !

Kwlogria είπε...

Σίμος-Κοκό= Γαμώ τα δίδυμα! Σεβασμός! :))))))

VAD είπε...

Κι όταν φωνάζεις Σίμος!,τσουλάει μόνο του:)))

Ανώνυμος είπε...

Σίμος!!! η καλύτερη παραλία μακράν να επισκεφτείς!!! ακόμα και με ποδήλατο :)
φιλιά και την καλημέρα μου :)

Ανώνυμος είπε...

....εκδωστε τα σε βιβλιο! ''οι καλη η καλτσα απο το σωστο ποδηλατο φαινεται''....

panagiota είπε...

Καλτσούλες πλεχτές,χοντρές και ζεστές να σου στείλω κόρη μου από τους Ρωσσοπόντιους της λαϊκής της γειτονιάς μου άμα δεν έχεις.
Είναι και φτηνές...

MenieK είπε...

το κόκκινο ποδήλατό σου είναι μια κατηγορία μόνο του, αγάπη μου, δεν έχει ανάγκη κατηγοριοποιήσεων μόνο κινητοποιήσεων ;-)

Coco είπε...

@quartier libre: μιας γυναίκας με πάθος (ορειβατικό!)

@Kwlogria: χμ, τώρα το έπιασες. Όλο το όνομα που του έδωσε η νονά του είναι Σίμος ο ζωγράφος ο γ..άς!

@Vad: μάλλον τον δένω για να μην τσουλάει μόνος του!

@Κασταλία: άντε ν΄ανοίξει ο καιρός! φιλιά!

@exofthalmi: άστα, η επόμενη συζήτηση ξεκίνησε από την υγιεινή διατροφή και κατέληξε στο πώς μια ποδηλάτισσα (η υποφαινομένη) σκουπίζει τη μύτη της on bike, όλη η μεθοδολογία, και διατυπώθηκαν απορίες και προτάσεις τι να κάνει μετά το χαρτομάντηλο

@panagiota: ευχαριστώ, με το ποδήλατο φοράω βαμβακερές, γενικά είμαι θερμόαιμο!

@Meniek: μ΄ έστειλες!!