ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ

Στην προηγούμενη ανάρτηση είχα βάλει ετικέττα "Picasso", μάλλον απ΄αυτό έγινε το χάος, μια ματιά στον χάρτη έδειξε πάνω από 40 τοποθεσίες, οι μισές στης ΗΠΑ και 8-9 "επισκέπτες" ταυτόχρονα με το που ανέβασα το ποστ. Στα σχόλια των τελευταίων 7 αναρτήσεων είδα σήμερα από ένα spam μήνυμα στ΄αγγλικά, του τύπου "τι cool το μπλογκ σου, περιμένω το επόμενο ποστ", "δώσε μου το νούμερο του τηλεφώνου σου", "στείλε mail" και συναφείς αηδίες. Τα μηνύματα παρέπεμπαν σε ηλεκτρονικά καταστήματα με παπούτσια, τσάντες, κοσμήματα, καθώς και κάτι ασαφή "save money" honey! Ένας παρόμοιος χαμός είχε γίνει τον Σεπτέμβριο με την ανάρτηση για μια ποδηλατική βόλτα, αλλά ευτυχώς δεν είχαν έρθει spam.
Φυσικά τα έσβησα όλα κι ελπίζω να μην συνεχιστεί το κακό, γιατί αλλιώς θα πρέπει να βάλω λεκτική επαλήθευση, που την μισώ. Όμως τι γελοίος τρόπος marketing! Είναι ποτέ δυνατόν ένας λογικός άνθρωπος ν΄ανταποκριθεί σ΄αυτήν την ανοησία, ή τι; Κι εγώ πάλι, που λογική δεν είμαι, απόδειξη οι αναρτήσεις μου, τόσο το χειρότερο, δηλαδή θα αγόραζα μαργαριταρένιο κολλιέ ανταποκρινόμενη στο spam μήνυμα, που ούτε πιστωτική κάρτα δεν έχω, και πού να τη βάλω τη σειρά τα μαργαριτάρια, ασορτί με το κράνος και μπρος με το ποδήλατο για την δεξίωση του πρέσβη του Ισημερινού;
Μια συγγενής είχε την φαεινή ιδέα να κάνει δώρο στην μητέρα μου μια συνδρομή ενός έτους στο περιοδικό "Time". Το περιοδικό ερχόταν επί ένα χρόνο, αλλά μετά δεν ήθελε η μητέρα μου ν΄ανανεώσει την συνδρομή. Την τρέλαναν με επιστολές, όπου υποτίθεται ότι ήταν νικήτρια διαγωνισμού, ότι προκρίθηκε σε μια κλήρωση και θα έπαιρνε το τάδε χρηματικό ποσό, με κάποιες προϋποθέσεις ανάμεσα στις οποίες ήταν η ανανέωση της συνδρομής! Γλίτωσε απ΄τους φακέλους, αφού μετακόμισε σε ενάμισι περίπου χρόνο, κι όταν πήγε να δει την αλληλογραφία της προηγούμενης διεύθυνσης, βρήκε μια μικρή στοίβα επίσης.
Παλιότερα είχαμε δεινοπαθήσει με μια βλαμμένη εταιρεία ελέγχου της σκέψης και της δράσης! Διότι η αδελφή μου με μια φίλη της, μικρές, ανύποπτες και τριανταφυλλένιες, είχαν δώσει την διεύθυνσή τους για να λάβουν τ΄αποτελέσματα ενός δήθεν ψυχολογικού τεστ, που συμπληρώσανε κάνοντας ηλιοθεραπεία στην παραλία! Έκτοτε μας έπρηξαν με φυλλάδια, προσκλήσεις σε σεμινάρια επί πληρωμή, να πάρουμε τα βιβλία του γκουρού και δε μαζεύεται. Αλλά δεν έφτανε το ταχυδρομείο, παίρνανε και τηλέφωνα επί δύο χρόνια δυο τρεις φορές την εβδομάδα κατά τις τρεις, τέσσερις το μεσημέρι.
Εκεί ανέλαβα έργο. Απαντούσα πότε ότι είμαστε γραφείο τελετών, πότε το νεκροτομείο, πότε ο σύλλογος τσαρουχοποιών της Ανεμορράχης, πότε το φανοποιείο του Θόδωρα, και μια δυο φορές άρχισα να τους πλασάρω επαναστατικά αντιολισθητικά πατάκια για τις μπανιέρες, που παίζουν μουσική, ή φορητά μηχανήματα για την εκκένωση του βόθρου, που λειτουργούν με την μπαταρία του αυτοκινήτου και μίνι βυτίο ενσωματωμένο, με δώρο ένα ζευγάρι γάντια, μια μάσκα και μια κολώνια. Εκεί κάπου θόλωσαν, αλλά οριστικά μας γλίτωσε πάλι μια μετακόμιση.
Δεύτερη μέρα σε καινούργιο σπίτι με καινούργιο σταθερό νούμερο, βγήκα τρέχοντας απ΄το ντους με μια πετσέτα ν΄ανεμίζει να πιάσω το τηλέφωνο. Ήταν απ΄το πολιτικό γραφείο του Αλογοσκούφη... Έκτοτε αποφεύγω γενικά να σηκώνω το τηλέφωνο...
Update: Τελικά έβαλα λεκτική επαλήθευση για να περιορίσω τα ηλίθια spam σχόλια...

8 σχόλια:

aerostatik είπε...

γιατί δεν μπορώ να σε βάλω στην bloglist να διαβάζω καθε νέα σου ανάρτηση ?

Tzeve είπε...

τι ωραία είναι αυτά που γράφεις...

παρακολουθώ το blog σου...

στείλε μου το τηλέφωνο σου...και το ποδήλατο σου...γιατί θέλω να αγοράσω και δε ξέρω τι... :))))

καλή χρονιά...με υγεία και ποδηλατοδρομίες...

roadartist είπε...

Καλέ τι είναι αυτά που λες??
Δε μου έχει τύχει κάτι τέτοιο και δεν έχω καν λεκτική επαλήθευση!!
Βρε λες να με έχουνε φοβηθεί ;))))
Παίζουν τόσο ρόλο οι ετικέτες?? Καλύτερα δηλαδή που τις έχω κάπως γενικές ?...

Καινούργιο σπίτι? Με το καλό!

Coco είπε...

@aerostatik: είναι ένα χαριτωμένο προβληματάκι αυτού του μπλογκ, ίσως λυθεί μέσα στο 2009! (παρουσιάζει σφάλμα το feed στο self reference της επικεφαλίδας και πρόσφατα σε ένα δυο άλλα σημεία, είχα διορθώσει κάποια παλιότερα, αλλά το πρώτο παραμένει)

@Λασπολόγος: How cool is that!

@Roadartist: οι ετικέτες μου είναι συνήθως τρία πουλάκια κάθονται, μπορεί και να μην παίζουν ρόλο, απλά να έτυχε να με τσίμπησε κάποια μηχανή αναζήτησης, και να σκεφτείς ότι το feed μου έχει τα χάλια του. θα περιμένω λίγες μέρες να την βγάλω, ίσως όμως έρθουν πάλι spam στις συγκεκριμένες αναρτήσεις.
δεν έχω καινούριο σπίτι, εννοούσα καινούργια διεύθυνση, αν και μάλλον η διεύθυνσή μου είναι Ποδηλάτου 7 (μέρες την εβδομάδα)!

MenieK είπε...

εμένα πάντως με διασκεδάζούν οι γελοιότητες που βγάζει η λεκτική επαλήθευση το δικό μου τώρα είναι saliti Τι(ς) αλιτί(ς) μανδάμ? γνωριζόμαστε και χθες και μου απευθύνεσθε τοιουτοτρόπως????

Leviathan είπε...

kala auto me to grafeio teleton 8eiko!!!!! xaxa!!!filiaaa!!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως το περίεργο είναι που μέχρι τώρα είχες γλυτώσει..
Και βέβαια, φαντάζομαι πως θα ξέρεις, ότι τα spam δεν στα στέλνει ανθρώπου χέρι, αλλά μηχάνημα, το οποίο εφόσον ανιχνεύσει μια κατάλληλη λέξη, ... εξακοντίζει τη διαφήμιση.
Αν πιάνει;
Τα αποτελέσματα λένε πως ΝΑΙ!
Το παράξενο θα ήταν να μην έπιανε.
Από τόσες χιλιάδες αποδεκτών, τι λες, στατιστικά, δεν θα υπάρχουν και μερικοί που θα "τσιμπήσουν";
Άλλωστε όλα αυτά τα αντι-σπαμ, γι αυτό έχουν εφευρεθεί, (και αφήνουν κι αυτά το κάτι τις τους, στους κατασκευαστές τους)
Αμ, αυτή είναι η νέα οικονομία...
Την Καλησπέρα μου

(πάω να συμπληρώσω το tediessi για να στείλω το σχόλιο :) )

Coco είπε...

@Meniek: χαχα θα το δω κι έτσι ν΄αλλάξω διάθεση!

@Leviathan: μια φορά σήκωσα το τηλέφωνο και μου λέει ένας τύπος, μια στατιστική, έχετε λίγο χρόνο; και του λέω βέβαια, ως την αιωνιότητα, γραφείον τελετών η Περσεφόνη! Το΄κλεισε!

@Sotiriw K.: η βλακεία είναι ανίκητη!