ΒLACK CARPET

http://science.nationalgeographic.com/science/photos/influenza/flu-virus.html

Σαββατοκύριακο μαύρο χάλι (black carpet). Θα μπει ο Οκτώβρης. Το ξέρω. Σούπες, τσάγια, φάρμακα, θερμόμετρα και χιλιόμετρα χαρτιού. Τα χαρτομάντηλα τέλειωσαν προ πολλού. Εξυπηρετούμαι με αγνό κωλόχαρτο, ταιριάζει και με τον σκατοϊό, που με βρήκε μπόσικη και τώρα κόβει βόλτες. Χθες το βράδυ σκέφτηκα ότι η γειτονιά θα μπορούσε να φέρει την αστυνομία. Και γω θα τούς έλεγα, αν έχετε κάτι καλό για τον βήχα, δώστε το, πριν δώσω το κεφάλι μου στον τοίχο. Και βρείτε τη σπείρα, που δεν εξαρθρώνεται ... εκατό γριποϊοί μεταλλασσόμενοι φαντομάδες!

Αυτό το ελεεινό πράμα το παθαίνω εδώ και πεντέξι χρόνια, και η διάγνωση είναι γρίπη ή αλλεργία. Μη μού κατηγορήσει κανείς το ποδήλατο ή τις ταρζανιές που έκανα την περασμένη βδομάδα! Το ΄χω πάθει επανειλημμένως και χωρίς αυτά. Άρα, καλύτερα με αυτά. Την περασμένη Πέμπτη το κατάλαβα. Η ατμόσφαιρα ήταν άρρωστη. Ο λαιμός μου γδαρμένος. Τα μάτια μου έτσουζαν. Κόκκινη σκόνη αιωρείτο πάνω απ΄την Αθήνα. Μια ζέστη, μια ψύχρα. Νάτα! Πάσχει το software μου!

Πέρισυ είχε έρθει στο νησί το "Κυρά Πόπη". Αυτή η κυρά ξεφόρτωνε άμμο. Φορτηγά την πηγαινόφερναν κι η σκόνη παντού, να μην μπορείς να πιεις καφέ. Δυο βδομάδες κάθησε το "Κυρά Πόπη" στο λιμάνι, δυο βδομάδες τρελάθηκα στο βήχα. Αλλά πότε έγινα αλλεργική στη σκόνη και στα κλιματιστικά; Ξαφνικά!

Υπήρχε ένα αντιισταμινικό απλό και φτηνό, το Zirtek. Συνήθως οι γιατροί έδιναν Xozal, Aerius και διάφορα σπρέι, σιρόπια και καραμέλες. Τίποτα. Μόνο το Zirtek έκανε κάτι. Το ανακάλυψα πέρισυ, μετά από τρομερή ταλαιπωρία. Και τώρα το κατήργησαν! Όπως και το Vomex υπόθετο. Τί θα κάνει η γριά με πρόβλημα στο στομάχι, σας παρακαλώ; Θα πάρει το χάπι! η απάντηση. Ας πάρει και το αντισυλληπτικό, το ίδιο κάνει, αφού θα το βγάλει και αποτέλεσμα μηδέν! Εκεί λοιπόν που την πάλευες σπίτι σου μ΄ένα Vomex, ας ψάχνουν τώρα στο νοσοκομείο κρεββάτι, ορό και ένεση...

Στο Παρίσι πρόπερσι το καλοκαίρι, πάνω στην αλλαγή του καιρού έπαθα τα ίδια. Μιάμισι μέρα σερνόμουν και τελικά μπαίνω σ΄ένα φαρμακείο και δείχνω τη μύτη μου! Η φαρμακοποιός είδε την κατάσταση και μού έδωσε μια γαλλική συνταγή, Humex, δηλαδή τρία χαπάκια άσπρα την ημέρα και ένα μπλε τη νύχτα για μια βδομάδα. Ευτυχώς έκανε δουλειά και συνήλθα σχετικά γρήγορα. Εντωμεταξύ φρόντιζα να βρίσκομαι πιο πολύ σε ανοιχτούς χώρους... η συναχωμένη τουρίστρια... ωραία ήταν... τριπλοί εσπρέσσο, φράουλες και τέχνη...
Τώρα πείτε μου. Τί κάνω αύριο; Να πάω στη δουλειά; Να πάω σε καμμιά έκθεση, κανένα μουσείο;

11 σχόλια:

faraona είπε...

Ψηφιζω Μουσειο αβλεπι!!!

habilis είπε...

ιός είναι , που θα πάει? θα περάσει ...

Roadartist είπε...

Εννοειται μουσειο............
Εγω παντως τη παρασκευη εκανα κοπανα.. :) αλλα αυριο αστα βραστα :(((

Αν θες παίζεις.. εχεις προσκληση, καλη εβδομάδα ;)

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που λείπεις μακριά γιατί απο την περιγραφη σου και μόνο σε φαντάζομαι σε τι μαύρο χάλι είσαι και όχι από τον σκατοϊό αλλά από την γκρίνια σου, αδερφάκι μου. Αφού θυμήθηκες και την κυρα-Πόπη καταλαβαίνω. :) Η madam μουρμουρ προσωποποιημένη

Garfield

Coco είπε...

@faraona: μμ..στη δουλειά πήγα τελικά...μουσείο αναβάλλεται!

@habilis: περνάει, περνάει η μέλισσα...

@roadartist: να κάνω κοπάνα για να πήξω σπίτι με την αντιβίωση; τς!

@Garfield: Εκτός από το ποστ που το έγραψα με τα χίλια βάσανα, δεν έβγαλα κιχ δυόμισι μέρες, αλήθεια!! Μπορώ να ξεχάσω το Κυρά Πόπη; Και τον μεσιέ παντοπωλής; Άσε που μού την έχει δώσει, θέλω νά΄ρθω...σκατααααά! Φιλούδκια σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

περαστικα γρηγορα και με πονο μηδαμινο να ευχηθω. Γρηγορα παλι στη σελα σας αγαπητη!

Coco είπε...

@exofthalmi: αχ αχ γύρισα (και ξαναφεύγω) κι έβλεπα το ποδηλατάκι δεμένο, μόνο και θλιμμένο...αχ αχ

Cookie είπε...

Ποια δουλεια καλε! Μουσειοοοοο! Ή δουλεια το πρωι, μουσειο το βραδυ, να τα συνδιασεις ολα, τα ωφελιμα και τα ομορφα :)))

Περαστικα!

Coco είπε...

@clockworm plum: τώρα γύρισα και είμαι η ίδια μουσείο! Καλό βράδυ!

Leviathan είπε...

mouseio leo kai ego!!!!!!!!filia!!

Coco είπε...

@Leviathan: τώρα με πείσατε όλοι σας αφού ψηφίζετε μουσείο, θα πάω, εκκρεμεί Τιντορέττο και Γκόγια!