ΝΤΟΥ ΝΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ!









Χθες Κυριακή πήγα στην ποδηλατοπορεία. Είχε πολλή συννεφιά, αλλά δεν μας το χάλασε. Μάλιστα ήταν και ωραία, γιατί δεν ψηθήκαμε. Λίγο ζεστάθηκα κάποια στιγμή με το κράνος, όμως είναι απαραίτητο, όχι μόνο στην ασφάλεια, μα και στο στιλ!

Όταν λέμε ποδηλατοπορεία, ουσιαστικά εννοούμε έναν ραλαντί γύρο της Αθήνας. Πηγαίνοντας στο Πεδίον του Άρεως έβλεπα ποδήλατα να κατεβαίνουν την λεωφόρο Αλεξάνδρας και άρχισα να πωρώνομαι! Χάζεψα εκεί μια μεγάλη συλλογή από ποδήλατα όλων των ειδών και ποιοτήτων, κάτι σαν πασαρέλα. Υπήρχαν και γονείς με τα παιδιά τους, και προς μεγάλη μου έκπληξη συμμετείχαν οικογενειακώς! Υπολογίστηκε ότι είμασταν 1000-1500 ποδηλάτες κάθε ηλικίας.

Ανεβήκαμε την Πατησίων, κατεβήκαμε από πλατεία Βικτωρίας την Γ΄Σεπτεμβρίου, Ομόνοια, Αγ. Κωνσταντίου, Σωκράτους, Δημαρχείο, Αθηνάς, Μοναστηράκι, Ερμού, Σύνταγμα, Φιλελλήνων, Ζάππειο, Αμαλίας, Βουλή, Πανεπιστημίου, Χαρ. Τρικούπη, άνοδος λεωφ. Αλεξάνδρας, Βασ. Σοφίας, στροφή μέσα από πλ. Μαβίλη και ξανά άνοδος από Σούτσου, κάθοδος Αλεξάνδρας και κατάληξη στο Πεδίο.

Υπήρξαν αρκετές στάσεις και απέναντι απ΄το ΥΠΕΧΩΔΕ (Χαρ. Τρικούπη και Αλεξάνδρας) αναρτήθηκε ένα βαμμένο άσπρο ποδήλατο μ΄ένα στεφάνι, διαμαρτυρία για τους ποδηλάτες που σκοτώθηκαν, νομίζω τρεις μέσα σ΄ ενάμισι μήνα.

Ανάμεσα στους ποδηλάτες έτρεχε ένας τύπος με skate κι ένας άλλος με πατίνια και μπατόν ορειβασίας, ένας μουσάτος με μπλέ ελεκτρίκ παπούτσια κλόουν σε κίτρινο-ροζ πουά ποδηλατάκι χωρίς φρένα έκανε οχτάρια κι ένας κίτρινος σκύλος ήρθε μαζί μας όλο το γύρο από την αφετηρία ως το τέρμα. Μάλιστα πήγαινε κι απ΄τη νησίδα! Υπήρχαν επίσης αρκετοί ποδηλάτες με σπαστά και συστήθηκα στον Πεταλάκη ως Κοκό! Ο Πεταλάκης φώναζε δυνατά συνθήματα, αλλ΄ εγώ δεν φώναζα, διότι η φωνή μου ήταν ήδη υποχθόνια.
Ακούστε μερικά υπερεμπνευσμένα:

Ανέβα στο πετάλι, θ΄ακολουθήσουν κι άλλοι! (προτρεπτικό)

Ντου- ντου - ντου, ποδήλατα παντού! (ορμητικό)

Ποδήλατα στην πόλη για να γουστάρουν όλοι! (ουτοπικό)

Η βενζίνη πήγε ενάμισι ευρώ, πότε επιτέλους θα βάλετε μυαλό! (οικονομικό)

Εξήντα δόσεις πήρες καινούργια λαμαρίνα και κάθεσαι και πήζεις μέσα στην Αθήνα! (σκωπτικό-επιθετικό)

Αν θέλετε στην πόλη αέρα καθαρό, βάλτε τα ποδήλατα μέσα στο Μετρό! (διεκδικητικό)

Ποδήλατα στην πόλη, να σφίξουνε οι κώλοι! (αθλητικό-σεξουαλικό)


Τρεις ώρες κράτησε η πορεία και λόγω του ότι η Τροχαία (την ευχαριστήσαμε) είχε κλείσει λωρίδες για να περάσουμε δεν αισθάνθηκα τίποτα, ούτε κούραση ούτε πνίξιμο. Άρα φταίει η έλλειψη χώρου και το καυσαέριο όταν κουράζομαι!

Παρότι δεν αναπτύσσαμε ταχύτητα, παρεκτός λίγο κατεβαίνοντας την Αλεξάνδρας, κινηθήκαμε σε λεωφόρους αδιάβατες τις καθημερινές και χαρήκαμε την Αθήνα. Ένα παιδάκι γκρίνιαζε στον μπαμπά του στο γυρισμό, γιατί να μην γυρίσουν σπίτι με τα ποδήλατα; Ένα άλλο ήταν ενθουσιασμένο διότι πρώτη φορά έβγαινε σε τόσο μεγάλο δρόμο!

Πολύ ωραία λοιπόν και ετοιμάζομαι για το Critical Mass την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου στις 19.00, Σύνταγμα!

Κατά τ΄άλλα τα καθημερινά, σήμερα, Μέρα, λέει, Χωρίς Αυτοκίνητο, η Αθήνα ήταν μια απ΄τα ίδια και γω φοβήθηκα την βροχή, δεν πήρα το ποδήλατο και το σκυλομετάνιωσα, γιατί τελικά το πρωί δεν έβρεξε! Έτσι, όποιος φοβάται, χάνει!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tα τάααν (ήχος γκονγκ και τυμπανοκρουσίες)σε χρήζω επίσημο ανταποκριτή των γατιών στα χάπενινγκς των ποδηλάτων. Πολύ καλή περιγραφή μιας ωραίας συνάθροισης. Άντε και σε περισσότερες.... φιλιά

Coco είπε...

@Sulpice: Να γυαλίσεις το ποδήλατό σου με την μεγάλη δερμάτινη σέλα με αναρτήσεις!

Ελευθερία Αραβανή είπε...

συγχαρητήρια...άντε τα ποδήλατα έξω...και στην Αθήνα, τα φιλιά μου

Cookie είπε...

Καποτε εκανα πολυ ποδηλατο... Τωρα... καλομαθα, τεμπελιασα... παχυνα (συνεπως)... :))))

Σορι που ελειψα λιγο, εξετασεις ειχα... ξερεις :Ρ

Καλο βραδυ!

Coco είπε...

@Eλευθερία, καλώς ήρθες! Αύριο θα δοκιμάσω μια καινούργια διαδρομή καιρού επιτρέποντος!

@Clockworm plum: Το ξανάρχισα μετά από χρόνια γιατί είχα σκουριάσει τελείως! Καλά αποτελέσματα!

Coco είπε...

Είναι τυχαίο που τα δύο τελευταία σχόλια προέρχονται από το χώρο της ψυχολογίας; Ν΄αρχίσω ν΄ανησυχώ, γιατρέ μου; Μη μού τα μασάς!

Leviathan είπε...

poli kala ekanes!!sti 8essaloniki pados apo kinisi ginotan panikos...filia!

Roadartist είπε...

ζηλεψαμε....................
ΤΟ δικο σου ποδηλατο ποιο ειναι? Ντου απο παντου!! ααχααχχα !)

Coco είπε...

@Leviathan: Προτιμώ τις Μέρες με Αυτοκίνητο! Κυκλοφορούν λιγότερα! Καλό βράδυ!

@Roadartist: Οι φωτό τραβήχτηκαν πάνω στο ποδήλατο! Την επόμενη φορά βάλε πατίνια και έλα! (δεν ξέρω πατίνια σκοτώνομαι)