DESPERADOS

Περιμένω στην ουρά του σουπερμάρκετ της γειτονιάς βραδάκι Κυριακής να πληρώσω μια μπύρα και μπισκότα με γέμιση επαναστατικό λεμόνι, δηλαδή κίτρινο επειδή το λιμάουν είναι πράσινο λάιμ. Μπροστά μου μια ξινή κοιτάει πλαγίως τη μπύρα μου. Εγώ κοιτάω πάνω αφηρημένα μια οθόνη με ροή ειδήσεων και βλέπω να περνάει η ίδρυση του νεοϊδρυθέντος πορτογαλιστί. Ακουμπάω τη μπύρα στο ταμείο και τότε μπαίνει τρέχοντας, κοιτάει γύρω, διαλέγει το συγκεκριμένο ταμείο κι έρχεται καταπάνω σε μένα και την ταμία ένας, μια στιγμή, κάτι θα υπάρχει στο νετ, ορίστε το ύφος, αλλά με βερμούδα και πουκαμισάκι κλαρωτό:




Έλεγε κάτι βραχνιασμένα ακατανόητα πάνω από το κεφάλι μας και μετά στάθηκε στη μέση μπροστά στις πόρτες, άνοιξε τα χέρια του και τραγούδαγε ουρλιάζοντας πάλι ακατανόητα. Η ταμίας μια νταρντάνα  του έκανε "ουφ". Θα μπορούσε να του είχε κάνει και "φου". Εγώ τον κοίταξα και βγήκαμε μαζί έξω. Δυο υπάλληλοι του σουπερμάρκετ είχαν πιάσει τις πόρτες. Κάτι αλητόβιοι είχαν μαζευτεί. Τσάου, του κάνω και πάω για το ποδήλατο. Τσγάου, βρυχήθηκε κι έφυγε απ΄την άλλη. Τα γατόνια χαλάρωσαν κι άρχισαν να παίζουν "κορώνα-γράμματα". 




Γυρίζω σπίτι, πίνω λίγη μπύρα, κάνω ντους. Βλέπω στον καθρέφτη το μαλλί μου. Λέω δεν πάει άλλο, ζεσταίνομαι, πιάνω και κόβω ένα φαράσι μαλλιά. Αχ, ωραία. Τώρα θέλει κάποια στιγμή και μια βαφή να γίνει υπερτέλειο αλλά προς το παρόν ανοίγω το νετ. Στις διακοπές η σερνάμενη σύνδεσή μου ψοφάει αλλά άρχισε να κουνιέται και είδα κι άλλες ειδήσεις. Δεν είναι δυνατόν, βιάστηκα. Γιατί να κόψω το μαλλί, να μην κάνω λίγη υπομονή. Δεν πάει να βγάζω φλόγες στο σβέρκο στις πεγκατζίνιας (κοντρίτσες); Προέχει η μόδα. Τώρα το μόνο που μπορώ να κάνω  είναι να πάω σ΄ένα σαλάουν ντζι μπελέζα και να ζητήσω ένα κιτρινουλί. Ποδήλατο έχω. Πιστολάκι έχω. Επίσης ιδρύω νέο μπλογκ. Αυτό εδώ.


Υστερόγαμον:  Άσ΄τα ψάρια να καούνε κι έβγα να σε δω.

5 σχόλια:

Roadartist είπε...

χαχαχαχαα καλώς την ;)
όταν λες "ιδρύεις νέο μπλογκ" τι εννοείς;; Μήπως το επαναλειτουργείς, δηλαδή να χαρούμε;;; :)

L'Enfant de la Haute Mer είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
L'Enfant de la Haute Mer είπε...

Πού είναι το: "Αυτό εδώ"?

Coco είπε...

@ Roadartisτ: άκου τώρα "επα-να- λειτουργείς..." νυχτώσαμε... "Ιδρύω", δεν ακούγεται πιο έτσι δυναμικό κι αποφασιστικό;!!

@ L'Enfant de la Haute Mer: Εδώ-νανα! Δεν έχει λινκ, χαχα! Καλή χρονιά!

Roadartist είπε...

xaxaxaxaxa εντάξει θεά!