BEIJINHO DE COCO

Με βρίσκει που λέτε ο κατακλυσμός ακριβώς έξω απ΄ το καφέ Águas.  Στροφή επιτόπου, στον ώμο το ποδήλατο και μέσα στην υπόστεγη βεράντα.  Τύχη! γελάει ο επιπαντός Ζουάουν.  Α, κι έχω δουλειά. Αλλά ένα γλυκάκι, ε;   Με την άνεσή σου. Το καφέ ήταν άδειο. Στήνω το ποδήλατο και κάθομαι.

Ενδιαφέρουσα επιλογή! ακούω μια μπάσα φωνή.  Ένα ζευγάρι είχε μόλις καταφύγει στη βεράντα από την πίσω μεριά.  Αυτό εδώ είχε εξελιχθεί με μηχανή αλλά παράλληλα...  Συγγνώμη, παρατήρησα, για το ποδήλατό μου λέτε; Κοκό, χαίρω πολύ.  Σάουλις Νταρβίνου, χαίρω πολύ.  Θεός, χαίρω πολύ. Ζουά-ουν... ένα παγωτό καρύδα με beiji-i-nho.  Α, ένα νερό με ανθρακικό... μόνο... το στομάχι μου ποτέ δεν θα προσαρμοστεί στους τροπικούς, γκρίνιαξε ο σινιόρ Νταρβίνου.  




Κι ο φρονιμίτηηηης.... τιτίβισε ο Θεός γλύφοντας το κουταλάκι του παγωτού.  Με έχει πρήξει, ξέρετε, με αυτόν τον φρονιμίτη.  Όλο θεωρίες.  Α, εγώ έχω δύο ακόμα, είπα στραβομασώντας. Χθες πάλι δαγκώθηκα. Μμμμ, πολύ άβολο, έκανε με νάζι παίζοντας τη λουλουδάτη σαγιονάρα της. 

Ορίστε, ούτε ένα επιχείρημα της προκοπής. Είδατε;  ξεφύσηξε τον καπνό του ο Σάουλις.  Αδιαφορία πλήρης κι άμα τίθεται σαφώς το πρόβλημα, είναι περίπλοκο, λέει, και στρίβουμε!  Ποτέ δεν μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά. 

Μην τον ακούτε, έρχονται οι φίλοι του, διαφωνούν και μετά τον πεθαίνει το στομάχι του. Χθες έπιασαν την διακόσμηση του σπιτιού. Ύστερα θύμωσε μαζί μου, αλλά σας το ορκίζομαι σ΄ ό τι έχω ιερό, δεν έβαλα το χέρι μου.  Η πεθερά μου, που είναι  διακοσμήτρια, φρόντισε για όλα.  

Κι οι ανιμάλ κουρτίνες; Στο Θεό σας, όποια μόδα πιθηκίζουν οι φίλες της, την ακολουθεί με φανατισμό, όποια ανοησία! Δεν πιστεύω να βάλατε και σεις ανιμάλ κουρτίνες;
Ω, όχι, γέλασα, το σπίτι είχε ήδη κάτι βαρετά στόρια...  

Στο μεταξύ είχε κόψει η βροχή και ήταν καιρός να φύγω. Ο Ζουάουν μού έκλεισε πονηρά το μάτι. Γύρισα και τους πρόλαβα να τρώνε στόμα στόμα το beijinho.

7 σχόλια:

koulpa είπε...

xaxaxa βροχούλα.. ευκαιρία για γλυκάκι και κινωνικοποιηση.. ασε τον τραπεζίτη να κουρεύεται.. :) :)
καλησπέρα καλές βόλτες.. :) :)

Roadartist είπε...

Άκουγα σήμερα στο ράδιο (ολιγόλεπτες ειδήσεις) για τη Βραζιλία.. μεγάλες ξηρασίες και "θέμα" για τους αγρότες. Τέλος πάντων μην αρχίσω αναλύσεις για την περιβαλλοντολογική κρίση και εδώ, απλά το αναφέρω για ένα σχόλιο που διάβασα στην προηγούμενη ανάρτηση με τις φωτο από brazil ;) και την δική σου απαστράπτουσα χαρούμενη, ανέμελη, σαν 5ημερη ένα πράγμα, ή καλύτερα αίσθηση Ελευθερίας! :)
Σίγουρα σαν την Ελλάδα δεν θα είναι εκεί, αλλά τα προβλήματα πολλά δυστυχώς πλέον. Ζούμε σε περίεργη εποχή... για αυτό και εγώ διαφεύγω στα βιβλία και στο θέατρο. ;)
Καλά παγωτάκια,
καλές βόλτες με προσοχή!

Sulpice είπε...

Ναι αλλά έχει άνιμαλ πρινδ σενδόνι και ένα μαύρο γλυκό τέρας να κάθεται πάνω του, αν δεν κάνω λάθος!
Επιπλέον... Αγκουας, ανθρακούχο νερό... τι μου θυμίζουν, τι μου θυμίζουν!

Roadartist είπε...

Καλά μόλις διάβασα ότι έχετε φοβερές πλημμύρες. Τελικά ξηρασία ή πλημμύρες; Ας αποφασίσουν...
Αν θυμηθώ από τα βίντεο που έστελνες... o my god! Πες πως πάει.

Coco είπε...

@ koulpa: ε, άμα δεν το πάρεις χαλαρά κάπως, θα πνιγείς χωρίς βροχή, ε....

@ Roadartist: και ξηρασία και πλημμύρες. μετά τον Απρίλη μόνο ξεραΐλα.
εδώ μάλλον ξηρασία τώρα. στο Ρίο κάτω σε μια περιοχή με τουβλόκτιστα πλημμύρα. έχουν κινηθεί οι αρχές και ορίστηκαν αποζημιώσεις, ακούω και για δύο νεκρούς...
το θέμα είναι να μπουν σε σπίτι σωστό αυτοί οι άνθρωποι.
από την άλλη έχουν συμβεί παλιότερα φοβερές καταστροφές και σε καλοφτιαγμένες περιοχές επίσης όταν μια πόλη είναι τσιμεντωμένη όπως το Σάο Πάολο, κι εκεί δεν έχει το νερό πού να πάει και τα πνίγει.
είναι η αποψίλωση, είναι ο ελ νίνιο, είναι το νιονιό μας...

αν ρίξει μια σύντομη μετά βράζει ατμούς, στην άσφαλτο βραστή ομίχλη.
τα βιντεάκια, βρέθηκα ακριβώς δίπλα εκεί ένα μεσημέρι, σε μια γραμματεία, σκάει μια μπόρα, κι ήμουν σ΄ετοιμότητα πότε θα το σκάσω σαν ποντίκι αλλά εντάξει.

γι΄αυτό έμεινα λίγο και στο καφέ, αν συνέχιζε αμείωτα μην κατεβώ πιο χαμηλά και αδειαστώ στη λίμνη.
επίσης σε τέτοιες περιπτώσεις δεν περνάω κάτω από "ψαλίδια" κόμβους, γιατί τραβάει λύμματα. είδα και ειδικό ρεπορτάζ και μορφώθηκα.

αυτά βέβαια πρέπει να τα αναλύει κανείς και τα συζητάει σε βάθος πχ. με τον Ζουάουν.
το οποίο είναι πολύ πιο επικίνδυνο. γιατί κυκλοφορούν διάφορες θύελλες που χυμούν, ξεμαλλιάζουν και ξεσκίζουν και δεν κάνω πλάκα.
θέλει προσοχή. :)

@ Sulpice: το μαύρο γλυκό τέρας την έβγαλε στη ντουλάπα, ήταν το πρωτοχρονιάτικο δώρο της να καθήσει μέσα που βρόνταγαν τα βεγγαλικά ένα διήμερο. επίσης της αφιέρωσα μια σάμπα

http://www.youtube.com/watch?v=xKo168EyMjw

"είμαι έτσι, σ΄όποιον αρέσω, ο κόσμος μου είναι σήμερα, δεν υπάρχει αύριο για μένα, είμαι έτσι κι έτσι θα πεθάνω μια μέρα χωρίς τύψεις και το βάρος της υποκρισίας. λυπάμαι όσους το απατηλό κυνήγι του χρήματος και της κοινωνικής θέσης τους καταθλίβει, ποτέ δεν πήρα μέρος σ΄ αυτή την μεγάλη μάχη, γιατί μόνο τα λουλούδια θα πάνε με την κάσα. είμαι έτσι, κτλ. λαρα ιά λαρα ιά α!"

aerostatik είπε...

τώρα συνειδητοποίησα ότι μένεις στη Βραζιλία...
από την προηγούμενη ανάρτηση πίστεψα ότι πήγες διακοπές για τα Χριστούγεννα...

Coco είπε...

χαχα και τί φταις, που έχω αφήσει το μπλογκ στο μαύρο σκοτάδι του πλαισίου του!
όσο για διακοπές μάλλον κατά κει θα ήμουν αλλά με γύρισα ανάποδα, πέσανε κάτι σεντάβος στο πάτωμα και έφτασαν ίσα μέχρι τη λίμνη εδώ πιο κάτω!
τα σέβη μου, Αόρατε Ροζ Πρωθιερέα