Ο ΤΡΙΤΟΣ ΕΑΥΤΟΣ

Στο καφενείον Η Ωραία Ελλάς, πότε ήτανε, θα πάνε δυο βδομάδες, που βγήκε ο Ακατανόμαστος και εδήλωσε.   Έναν Ατλαντικό παραπέρα, μες τ΄ άγρια χαράματα, εγώ από κεκτημένη διαστροφή θέλησα να μάθω τί εδήλωσε.  Δεν πρόλαβα. Ακούστηκε ένα παφ! και βυθίστηκα στο έρεβος.  

Σε πέντε λεπτά έρχεται το ρεύμα.  Επιχειρώ πάλι. Πουφ! και μόνο η γάτα έβλεπε.  Σε έξι λεπτά επανήλθε το φως. Πατάω τον ειδησεογραφικό σύνδεσμο για τρίτη φορά, τς..τς...τσπφ! μαυρίλα, σκάει και μια λάμπα.  Η γειτονιά έμεινε χωρίς ηλεκτρικό για τρεις ώρες.  Από τότε συμβαίνει να πέφτει το ρεύμα και να σούρνεται το νέτσι.  

Τα πρόσφατα δύο εικοσιτετράωρα χωρίς ηλεκτρικό και μες την υγρασία και το κρύο, γιατί έχει παλαβώσει  το κλίμα, αναλογίστηκα σε βάθος την κατάντια μου. Μωρή, άλλη δουλειά δεν είχες πρωί πρωί, δεν είσαι καλά, υποφέρεις, κόλλησες, αλλιώς σε είχα γνωρίσει, θα σου βάλω ηλεκτρονικό φίλτρο, σύνελθε πριν σε χωρίσω, να χαίρονται οι ψυχίατροι!  

Οι δύο μου εαυτοί γίνανε μαλλιά κουβάρια και αποφεύγονταν.  Στο μεταξύ ο τρίτος εαυτός, που πάσχει από κάτι αυτοκρατορικό, βρήκε ευκαιρία να ρυθμίσει την διακόσμηση σύμφωνα με τα γούστα του.  Όταν γύρισαν οι άλλοι, τον βρήκαν να ρεμβάζει στρογγυλοκαθισμένος στη λουί κενζ. Α, πάνω στην ώρα, και μ΄ έτρωγε το δίλημμα, τί λέτε, ριχτάρι άνιμαλ πριντ ή φλοράλ; 




Έφριξαν και οι δύο.  Καλέ, ο κόσμος καίγεται κι η Αντουανέτα χτενίζεται! Ψωμί δεν έχουμε, τα μπαρόκ ανοχής περίσσεψαν!  Ωφ, πώς κάνετε έτσι, έχω παραγγείλει και για σας θρόνους κι υποπόδια.  Κόφτε τώρα την αντιπολίτευση κι ανάφτε τον πολυέλαιο γιατί περιμένω επισκέψεις στο μπουντουάρ μου!


Υστερόγαμον:  Η ανάρτηση είναι ελεύθερη απάντηση στο παιχνίδι που με είχε καλέσει η Kovovoltes, να πω για τον εαυτό μου!

9 σχόλια:

kovo voltes... είπε...

Και τα είπες με τον καλύτερο τρόπο ;))

Roadartist είπε...

Αυτά τα 'αυτοκρατορικά' να τα προσέξεις.. άκουσε με... μόνο σε κακό πάντα θα οδηγούν! Ο τρίτος εαυτός;;; Εδώ παλεύουμε ακόμη με τον πρώτο, άντε τον δεύτερο, μη μου θέτεις και τρίτο τώρα.. Καλημερούδια εκεί στα μακρινά, φιλάκια!

Coco είπε...

@ kovo voltes: φυσικά με τον καλύτερο αφού κάθομαι στην λουί κενζ!

@ Roadartist: τόσο καιρό αυτός ο τρίτος η ψωνάρα γράφει στο μπλογκ! τώρα μεταξύ μας, μην μας ακούσουν οι άλλοι, είμαστε πολλοί περισσότεροι και προσπαθώ να βγάλω λογαριασμό γιατί μερικοί κρύβονται πίσω από Α.Ε., εγώ είμαι ο τέταρτος, ο Ταμίας.

Theorema είπε...

Από τα ωραιότερα πορτρέτα που έχω δει!

Roadartist είπε...

Χαχαα Θεά :)

Sulpice είπε...

Το χουμε πει χίλιες φορές... Δεν επικαλούμαστε τον Ακατανόμαστο ποτέ, ποτέ, ποτέ! Βλέπεις τι παθαίνεις...
Τώρα αυτό με τους πολλαπλούς εαυτούς να το προσέξεις...γιατί θα χεις μπερδέματα...(αλλού ο παπάς και αλλού τα ράσα του... you know?)

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Γίνε εσύ πολλές καλό μου, σηκώνει και περισσότερους εαυτούς να ξεδιπλώσεις, γιατί αλλιώς πληθαίνουν μόνο "οι άλλοι" και θα μας φάνε.

Υπέροχος ο Peter....

Coco είπε...

@ Theorema: σας ελκύουν τα χάη

@ Roadartist: μη πω και πάνθεον!

@ Sulpice: από αρχιεπίσκοπους και πάνω!

@ Ελένη Λιντζαροπούλου: εγώ είμαι οι άλλοι! καλή μας όρεξη!

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

φαγανό μου εσύ...