ΔΕΚΑΟΧΤΩ ΜΗΝΕΣ ΑΓΓΛΙΚΑ

Η κομψή βραζιλιάνα γύρισε από τα Μιλάνα και τα Παρίσια εντυπωσιασμένη: πόσα πολλά ποδήλατα!  Ορισμένως το ποδήλατό μου απέκτησε νέο εφέ.  Θεωρείται πλέον "σίκι".  Πιο σίκι απ΄ το ν΄αλλάζω λάστιχο δίπλα στην πισίνα του βραζιλιάνου διπλωμάτη και να χαιρετάω τη Ντόνα ντζι κάζα με τα χέρια μες το γράσο, μπορείτε να φανταστείτε; Αν όχι, θα φανταστώ εγώ για σας.  

Είστε η νύφη και βρίσκεστε στην κουζίνα με την πεθερά σας.  Η πεθερά φυσικά σας έχει κάνει τη ζωή ποδήλατο.  Όμως τώρα δεν είναι πια ένα παλιοποδήλατο κει πέρα.  Είναι ένα σίκι ποδήλατο!  Διότι η πεθερά σας μιλάει αγγλικά!  

Τώρα δηλαδή που καίγεται η Ινγκλατέρα, καίγεται κι ο βραζιλιάνος να μάθει αγγλικά κι έχει βάλει και τέρμινο: δεκαοχτώ μήνες εντατικά.  Τα νεύρα μου, τις κρέμες μου κι ένα αεροπλάνο!  Δηλαδή όταν ήρθα και δεν ήξερε κανείς κιχ αγγλικά και γω κιχ πορτογαλικά, δεν συνεννοηθήκαμε μια χαρά; Τώρα η σερβιτόρα δεν λέει μόλιου, λέει κιτσούπι, και τρόμαξα να καταλάβω, κιτσούπι, κιτσούπι, επέμενε, με πυροβολούσε, κάποτε μπήκε μες το κεφάλι μου, ότι μού μιλάει αγγλικά:  Ketchup!

Δεν θέλω κιτσούπι! Θέλω μια καρύδα. Πάμε με παρέα σ΄ ένα πόστο στο πάρκο, που ήξερα ότι είχε παγωμένη καρύδα και ωραίες ριγέ καρεκλίτσες. Εκατό ή τρακόσια ιμέλι; Την καρύδα, λέω, τη νατουράου! Εκατό ή τρακόσια ιμέλι, συνέχισε ο τύπος με άγριο ύφος.  Καρύδα νατουράου!  Όχι, φρούτο δεν δίνω, μόνο βυζαγμένο σε ιμιλιλίτρι!  Αποκλείεται.  Δρόμο.  Θέλω την καρύδα ολόκληρη. Δεν θέλω πλαστικά ποτηράκια και ιμιλιλίτρι! 

Ο φύλακας του μουσείου μαθαίνει αγγλικά.  Όλοι οι φύλακες μαθαίνουν αγγλικά. Νάου ίντιρι φρούμι χίαρ! Ούδερι γουέι!  Φρούμαξα.  Τί;  Θέλετε να κάνετε την Μπραζίλια τουριστική;  Να παίξουν τα νεύρα μας; Να εξαφανιστούν οι καρύδες; Τώρα θα δείτε.  Έχω και γω χόμπι.  Κάθε Κυριακή απόγευμα που βγαίνει κι η φρουρά.  Κατεβαίνω τον Έισου Μονουμεντάου με τα χέρια πάνω ουρλιάζοντας και χαλάω τις φωτογραφίες, ρημάζω τις πόζες. Δοκιμασμένο φορ σουρ και ιντίντ!

5 σχόλια:

VAD είπε...

Πού ν'ακούσεις και τους δικούς μου εκει κατω!Ασενς,Αθενς!!!
Χουάτ ιζίς;;;=Χουάτ ις δις!!!:)))

kovo voltes... είπε...

Είσαι απολαυστική πραγματικά...Τι τραβάς βρε μικρή μου?? Αυτό είναι ο πύργος της Βαβέλ!!! Και αυτό το κιτσούπι όλα τα λεφτά!! ;)))

L'Enfant de la Haute Mer είπε...

τι ωραίο!
όλο μπρίου!

Sulpice είπε...

Oh how fantastic! Δε νοιώθεις ότι φυσά ένας άλλος αέρας! ε; ε; Μια αλλαγή; Μια αναβάθμιση (όχι μόνο για την εκμάθηση αλλά και για την προφορά)!!! :Ρ

Coco είπε...

@ Vad: χαχαχα! τους έχει πιάσει μανία εδώ, το θεωρούν τελευταία λέξη της μόδας το αγγλικό!

@ kovo voltes: που μιλάω και γω κάπως έτσι να δεις γέλια!

@ L' Enfant de la Haute Mer: με πέθανες!

@ stefanos maximos: καλή συνέχεια και δύναμη εύχομαι!

@ Sulpice: Ναι, τί να σού πω, πού τον Σίμο τον ζητούσαν ξαφνικά "Σάιμον" και δεν έβγαινε άκρη!