ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ

Να σέρνομαι μέχρι το κοντινότερο σημείο που μπορούσα να βρω μια καρύδα πριν ψοφήσω από την κουφόβραση και να χειρονομώ στο παιδί με την μαχαίρα, γιατί είχε κολλήσει η γλώσσα μου, όχι η ξένη γλώσσα μου, η φυσική, η κρεατένια, και τα σωθικά μου όλα και το μυαλό μου έβραζε σαν αβγό στο μπρίκι, να πίνω την καρύδα με το καλαμάκι και αφού υδατοψύχθηκε ο εγκέφαλός μου, να σκέφτομαι, ότι, κοίτα μυστήρια πράγματα, τώρα ψηνόμαστε, φύγαν αποδώ προσώρας οι νεροποντές, τράβηξαν κατά το νότο και τους άλλαξαν τη γεωγραφία, αυτό δεν ήταν κατακλυσμός, η τιτανομαχία ήταν, αναπάντεχη ακόμα και για τα ντόπια δεδομένα, τρελλάθηκε το κλίμα ή απλά η γη γυρίζει. Και τώρα πετάνε ελικόπτερα πάνω από τις λασποβουλωμένες περιοχές, να χαρτογραφήσουν τον τόπο, γιατί μετακόμισαν λίμνες και βουνά και ποτάμια, και δεν ισχύουν πια οι γνωστοί χάρτες.

Έπειτα βγήκε ένα υπέροχο υπεροπτικό φεγγάρι, στο βάθος αστραπές, οι λόφοι εδώ γύρω καλυμμένοι με ομίχλη, η λίμνη ήρεμη κι ο ιδρώτας να κυλάει ποτάμια προς τη λίμνη, τελικά βρέχει δε βρέχει μούσκεμα γίνεσαι, το κράνος βαρύ σαν κατσαρόλα, όπου βράζει, είπαμε, το αβγό. Έβγαλα μόνο το κράνος, τα φύλλα συκής τα κράτησα ως φόρο τιμής στον ενδεδυμένο πολιτισμό, κρατήθηκα μην πετάξω τα παπούτσια στη λίμνη και περίμενα στο οχταδρόμι την ομάδα των ποδηλατών, μα όταν πιάστηκα, πήγα λίγο πιο κάτω, όπου συνάντησα δυο τύπους, τον έναν τον Αναρούβαλο, τον γνώριζα, ο άλλος έμπλεξε, δεν έφτανε που προσπαθούσε να συννενοηθεί με τον πρώτο, έσκασε μύτη και μια απροσδιορίστου, αλλά να, μέσα από την ομίχλη, εμφανίστηκε η ομάδα των βρυκολακιασμένων και ανακουφίστηκε το επικοινωνιακό του δράμα.


Το δικό μου επικοινωνιακό δράμα ωστόσο είναι άλλου είδους και τραβολογιέται στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, το ότι είχα αργήσει εκείνο το βράδυ στην ποδηλατική βόλτα οφειλόταν στον χρόνο που είχα σπαταλήσει σε τηλεφωνήματα, διότι δεν είχα ξαφνικά σύνδεση, στο ίντερνετ, αυτό αποκαταστάθηκε, πλην πρέπει να πάω στα κεντρικά να ζητήσω εξηγήσεις για έναν λογαριασμό οικτρά φουσκωμένο, είχε συμβεί και πριν τις γιορτές, υποτίθεται ρυθμίστηκε, και τώρα αν πληρώσω αυτόν τον λογαριασμό θα φτάνει μαζί με τον διορθωμένο στο ύψος του πρώτου φουσκωμένου! Τον οποίο έλαβα πάνω που έληγε, θα το κόψουν άσπλαχνα κι άντε μετά να θέλω τεχνικό να ρυθμίσει το μόντεμ, για κάποιο σκοτεινό λόγο δεν ρυθμίζεται με το πρόγραμμα που πήρα μαζί με την συσκευή. Όποιος διαβάζει αυτά και δεν βγάζει άκρη, δεν πειράζει, ούτε και γω, κανονικά θα έπρεπε να ανοίξω έναν ιστότοπο "οδηγός τηλεπικοινωνιών Βραζιλίας", τόσο υλικό έχω μαζέψει, αλλά έκρινα, ότι πεταμένος κόπος, τα γεγονότα θα με υποσκελίζουν πάντα.


Αν λοιπόν δεν κάθεται τούτο και στραβώνει κείνο και σούρνεται από πάνω μια ίωση κατηραμένη, που θρέφει η κουφόβραση και μου χαλάει το γιουβέτσι, καταλήγω στη συνηθισμένη μου τακτική του αρμενίσματος στην αιωνιότητα πασπαλισμένη με λίγη ντόπια αμεριμνησία, και κάπως πως ρυθμίζονται όλα. Ανησυχώ, ότι θα μου κόψουν την σύνδεση, αν δεν πάω στην εταιρεία εγκαίρως; Το ξεχνάω και πάω όποτε με βολέψει, δοκιμασμένο και παλιότερα. Χάνω το πενηντάρι με τους ποδηλάτες; Σχεδιάζω στο επιτελείο μου εκδικητική διαδρομή με καταρράχτες στο μενού. Ξυπνάω άρρωστη και κείνη την ημέρα ακριβώς ειδοποιούμαι για επισημότητα, η οποία είχε αναβληθεί και ετοιμαζόμουν αδίκως; Κανένα πρόβλημα, φοράω ρούχα άνετα τύπου πιτζάμα και στρώνομαι στην πολυθρόνα κατά την διάρκεια της τελετής με μια αλύρ "άπαγε του πρωτοκόλλου". Φοβάμαι ότι θα με πειράξει το φαγητό; Τρώω κανονικά, και βάζω κι άλλο. Κλείνω με μους σοκολάτας.

Υστερόγαμον: Δεν αρπάζω τη μέρα. Την αφήνω ν΄ανεμίζει.
Τα graffiti ξετρυπωμένα από την Asa Norte, Brasília DF.

8 σχόλια:

Unknown είπε...

Κι εσύ ίωση;
Έλανα την περάσουμε μαζί!

happypepper είπε...

πάντα απολαυστική γραφή, ένδειξη απολαυστικής σκέψης.
...
άφωνος.
καλά, δεν έχχειςλιώσει ακόμα εκεί πέρα;
και δεύτερη ερώτηση:
με τόση υγρασία εκεί πέρα, είστε τίγκα στις κατσαρίδες και άλλοα ζούδια;
φιλιά.

Sulpice είπε...

Σωστή αντιμετώπιση.... Χαλαράαααααα! Συνέχισε ν΄ακολουθείς τον ρυθμό των Τροπικών!!!

Ανώνυμος είπε...

Na agiasei to stoma tou!!!
http://www.youtube.com/watch?v=E231f5i5u4k&feature=player_embedded

chat noir είπε...

Και εγώ με ίωση!!...Μια χαρά είστε....ο.ο :-D

Roadartist είπε...

Bασανιστικά μου φάνηκαν όλα. Αυτός ο καιρός φταίει.. Υπομονή που θα πάει θα στρώσει.. Το τελευταίο μου άρεσε πιο πολύ από όλα..Ο ελέφαντας.. εδώ έχω δει κάποια καινούργια στο κέντρο, θα κατέβω μια από τις επόμενες μέρες να φωτογραφίσω..
Συγχίζομαι απίστευτα όποτε χαλάει το ίντερνετ, ή κάτι τέτοιο σχετικό, ελπίζω να βγάλεις άκρη με τον τεχνικό γιατί εδώ δεν είναι και το πιο εύκολο.. Και εκεί κλέβουν στα τηλέφωνα ε;;;;......

Περαστικά!
Κάτσε με τις πυτζάμες στην πολυθρόνα + διάβασε βιβλίααααα!

quartier libre είπε...

@
αντιστρέφουμε την παλιοκατάσταση.
χαλαρώνουμε.
το απολαμβάνουμε κι όλας.
ψύχραιμα...
αυτό είναι σοφία, που διδάσκει η ζωή!

χαιρετώ
και φιλώ σε :)

Coco είπε...

@ Darth: με σκυλοβαρέθηκε κι έφυγε!
ελπίζω και σένα!

@ happypepper: κατσαρίδες μικρές πεταχτούλες έχω δει στον δρόμο, εδώ απολυμαίνουν έτσι κι αλλιώς, κάποιες εποχές του χρόνου μπαίνει ένα σύννεφο πράσινα φτερωτά (μεθυσμένα) μυρμηγκάκια! στην πόλη ζουν κάτι αστουραίοι (= αστικοί ποντίκαροι), που βγαίνουν μόλις νυχτώσει ανά οικογένειες στις σχάρες κι από πάνω πετούν τα καταδρομικά, ασπρόγκριζες κουκουβάγιες!

@ Sulpice: δεν δυσκολεύομαι καθόλου! :)

@ Ανώνυμος: εις τόπον χλοερόν εις τόπον αναψύξεως ειμί... η οσιότης σας, τίς ει;

@ chat noir: παρακαλείστε μην φτερνίζεστε πάνω στις παρτιτούρες, ευχαριστώ.

@ Roadartist: να δεις τί ωραία που ρολάρουν τα νταχονάκια στις νυχτερινές λεωφόρους!! :)

@ quartier libre: η σοφία θα κυλούσε απ΄τα μπατζάκια μου, αν είχα μπατζάκια. η καημένη κάνει παρέα μαζί με καναδυό ζευγάρια μπατζάκια στην ντουλάπα κι εγώ αλητεύω με σορτσάκια! φιλιά!!!

@anisixos: να πω ότι βαριέμαι φριχτά, πειράζει; :)