ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ!

Σκοτεινό το μέλλον και θέλει προσοχή με τις λακκούβες και τους βόθρους, πάει και το μπροστινό φωτάκι μου, τό΄φαγε η βροχή και πολύ άντεξε, όλες οι βασιλείες έχουν ένα τέλος. Όμως ήταν σπάνιας ομορφιάς νύχτα με after ride για ηδονοθήρες ποδηλάτες α λά μπραζιλιέν, διασχίσαμε το πάρκο ολομούσκεμα μετά την μπόρα, με τα ποδήλατα στα χέρια και τα πόδια γυμνά πάνω στο γρασίδι, ακολούθησε ένα πάρτι μπαλώματος λάστιχου στο βενζινάδικο και θριαμβική επιστροφή με πεσίματα και κορναρίσματα από νεαρούς, που κάτι το κράνος κάτι τα βρακιά, με περνούν συχνά για αγόρι, κι εδώ πειράζουν στο δρόμο όχι τόσο τις γυναίκες αλλά τους άντρες, όοι, βάι μουλέεεκι, άιντε, μαυρούλη, νεαρέ, κωλοπαίδι, και τους απαντώ, άι, μουλέεεκι, και διαπιστώνουν την βλακεία και καρπαζώνει ο ένας τον άλλον, ιντζιότα, έσσα ε μουλιέρ, γυναίκα είναι, ηλίθιε, και λύνομαι στα γέλια, όχι μόνο αγόρι αλλά και αραπάκι.

Μια παραπάνω με τέτοια τύφλα, να χρειάζομαι φωτάκια, σαν στροβιλανηφορίζω τα μπαλόις, δεν είναι η Μπραζίλια επίπεδη, είναι σε τρία επίπεδα, ρεπλίκα της αρχαίας Ηλιουπόλεως με πυραμίδες και λαβύρινθους, ο δορυφόρος απατά, τα φαινόμενα απατούν, κι εγώ γυρεύω μια κωλοφωτιά να βάλω στο ποδήλατο να διαλύσω για μερικά αστροδευτερόλεπτα το έρεβος, να΄χω ένα πρόσχημα να τρέχω στα γύφτικα. Μα με τέτοια κάψα καλύτερα να είχα μια γκαμήλα, αλλά τις μπλέξανε κι αυτές, τις κάνανε πολεμικά άρματα και δεν περισσεύουν, να πήγαινα αργά, λικνιστικά και θεωρητικά, κι άμα την παραζορίζω να γυρίζει να με φτύνει γεμάτα μες τα μούτρα, να φεύγει η ίωση που νόμισα πώς θά ΄φευγε, σβερκώθηκε σαν τον Γκουμούζα, δεν φεύγουν οι ιώσεις, μεταλλάσσονται και παίζουν, πότε ναυτία, πότε κράμπες, πότε κόψιμο, τζου μπρε, σιχτίρ, τίποτα, επιδημία, αλλά έτσι είναι, αχάριστοι αυτοί οι ξεβράκωτοι, εμίρη μου, μυαλό δεν βάζουνε κι όλο μες τους δρόμους να μην βλέπουμε μια στάλα προκοπή.


Δεν βλέπω και πυγολαμπίδες αυτήν την εποχή, διότι είχα μια επαναστατική ιδέα να μαζέψω μερικές να τις χρησιμοποιήσω για οικολογικό φωτισμό, αλλά πάλι πώς θα το έκανα εγώ αυτό στα αθώα τα έντομα, δεν ντρέπομαι πια καθόλου; Πάντως να πω με την ευκαιρία, ότι ο βραζιλιάνικες πυγολαμπίδες έχουν μια διαφορά από τις ελληνικές στην συχνότητα και την ένταση του φθορισμού.

Πήγα λοιπόν μοιραία στο ποδηλατάδικο ρουφώντας μια καρύδα. Αλλά δεν είδα φως, είχε κάτι ακατάλληλα, και έφυγα ρουφώντας την καρύδα μου. Στο δρόμο μου ήταν ένα κατάστημα με είδη αναρρίχησης, loja de escalada, και επειδή είχα δει κάτι ποδηλατάκια να συχνάζουν εκεί, σκέφτηκα μήπως βρω κάτι σχετικό. Μπαίνω στη σπηλιά, είναι διαμορφωμένο σαν σπηλιά με κατάλληλες εξοχές στους κοίλους τοίχους να κάνουν προπόνηση οι αραχνοειδείς, δεν πρόλαβα να συνηθίσω απ΄τον ντάλα ήλιο στο μισοσκόταδο, βγαίνει ένας θεός μισόγυμνος, παθαίνω χάση, δεν είναι αυτή κατάσταση, όλα απότομα πια, έτσι πετάμε τα φανελάκια δηλαδή να παίρνουμε κόσμο στο λαιμό μας μέρα μεσημέρι με καύσωνα; Ένα φωτάκι να ψάχνω και να χάνω το φως μου;


Ευτυχώς ήταν ξανθός και αυτοκυριαρχήθηκα, γιατί αν έβγαινε πρώτος ο μελαχρινός με το μαγιώ που ήταν απασχολημένος να έρπεται γατζωμένος ανάποδα στα ενδότερα, θα με τρέχανε με αποπληξία στο Santa Elena. Ο εγκληματίας διέθετε φωτάκι. Μάλιστα διπλής χρήσης, για ποδήλατο και κεφάλι, όχι δεν θα το δέσω στο κεφάλι μου να πηγαίνω σαν σπηλαιολόγος που ξεστράτισε από τα καταχθόνια, αλλά είναι χρήσιμο το λάστιχο, δένει κι αυτό μια χαρά πάνω στο τιμόνι, κάνει και για σφεντόνα, αιμοστατικό επίδεσμο, και δίχτυ για τα ψώνια. Ο φακός δεν χρειάζεται μπαταρίες, είναι οικολογικός, το κουρδίζεις ένα λεπτό με μια μανιβελίτσα στην κοιλιά του και φωτίζει μια, μιάμισι ώρα. Οπότε δεν θα τρώω τα νύχια μου ούτε θα ξύνομαι, θα κουρδίζω το φωτάκι.

Υστερόγαμον: Ya salam, moleque!
Οι φωτογραφίες αρχαίες από Λούβρο.


ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΕΠΙ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ:

11 σχόλια:

L'Enfant de la Haute Mer είπε...

σε παρακαλώ άλλαξέ μου το λυγξ
και βάλε μου αυτό:

http://inconue.wordpress.com/category/%CE%B1%CE%AF%CE%B3%CF%85%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%82/

Coco είπε...

έγινε!

roadartist είπε...

Εσύ είσαι στις μούμιες;;;; Έχεις τυλιχτεί με μαντήλι στην πρώτη φωτο;;; Τρομαγμένο φαίνεσαι χαχα :)

ΥΓ τι να λέμε για την Αίγυπτο.. και για το μουσείο.. Τελικά έτσι όπως το πάνε μόνο στο Λούβρο και στο Βρετανικό θα απομείνουν αρχαιότητες άλλων λαών άι σιχτίρ! Καλησπερούδια σου!

Coco είπε...

@roadartist: ναι, η αφεντιά μου είναι... αλλά μάλλον οι φύλακες είχαν τρομάξει, αλώνισα κει μέσα :)
πήγα και νύχτα, είναι πιο ατμοσφαιρικά!

Roadartist είπε...

Νομίζω πως διορθώθηκε το πρόβλημα που είχε το blog σου. Μου ήρθανε ενημερώσεις. Στην επόμενη ανάρτηση θα ξέρουμε σίγουρα :)

VAD είπε...

Εκτιμώ τις ασκήσεις αυτοκυριαρχίας,την αντοχή στους...ξανθομελαχρινούς πειρασμούς, αλλά βασανιστηριο,βρε παιδί μου:)

roula karamitrou είπε...

Ναι ναι διορθώθηκε κι η χάση καλά κρατεί ακούω και κορώνω και παρα όξω απ τη γραφή :)
Φιλιά μετά από πολύ καιρό τρελοκοκό

Sulpice είπε...

1. Με γεια πρώτα απ όλα το νέο λουκ. Βλέπω ότι με το καινούριο φωτάκι και τις ξανθές ανακαλύψεις αποφάσισες να βάλεις περισσότερο φως... :Ρ
2. Το να χρησιμοποιήσεις βραζιλιάνικες πυγολαμπίδες εις την θέση του μικρού προβολέως δεν θα ήταν πρέπων,πως το λένε στο Ελλάντα, politically correct...
3. Με τέτοια φόρα που έχεις πάρει και τρέχη μέσ το έρεβος δεν νομίζω να σου χρειάζονται φωτάκια... πφφφ αυτά είναι για τους πτωχούς!
Και τέλος όσο για τις γκαμήλες, τις βασιλείες και τα παρελκόμενα τους (μερικές φορές στολισμένα και με πέτρες) μπορώ να σε παραπέμψω στο όνειρο που είχε δει ο βασιλιάς Αρθούρος πριν την κρίσιμη μάχη (μετά έχασε κι αυτός το βασίλειο του: cf La mort le Roi Artu) και λέει ότι είδε έναν τροχό που άλλους ανέβαζε και άλλους κατέβαζε... (cf τροχός της τύχης).
Αυτά και περαστικά! Φιλάκια!

Ανώνυμος είπε...

γυρισα ελατε να δειτε http://asximia.blogspot.com

koulpa είπε...

μιράκολοοοο!!! εμφανίστηκες αφθορμήτως στο ρουφιάνο του σαιντ μπαρ μου.. όπως και στης roadartist.. :):)
χαχαχα εγώ έχω φωτάκι.. κωλοφωτιά.. αν και όχι οικολογικό.. η ψυχή μου λείπει για να ποδηλατήσω.. :):)
καλημέρα και καλή εβδομάδα :):)

Coco είπε...

@Roadartist: επιτέλους! :)

@Vad: και να μαζέψουν μετά εμένα για τρομοκράτισσα; αλλά σφίγγει η ζέστη και τα βλέπω άγρια τα πράγματα!

@roula karamitrou: φιλιά οροπεδινά!

@Sulpice: καλέ τί ανώτερη κουλτούρα ειν΄αυτή; ποιος είν΄ ο Κορέκτ; έχει σχέση με τον Αρτύ;

@Ανώμαλος: έκθαμβη έμεινα!

@Koulpa: μιράκολο! μιράκολο! γιατί πριν ήταν σκέτο -κολο.
είδα κι έπαθα αλλά ρυθμίστηκεεεεε!
μήπως η ψυχή θέλει λίγο κούρδισμα; ;)