ΚΙΤΡΙΝΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ


Δεν ξέρω αν το ΄χουν παρατηρήσει κι άλλοι, δεν μπορεί, θα το έχουν, συμβαίνει να περνάει κανείς διαστήματα στη ζωή του, όπου δεν διαδραματίζεται τίποτα, η ρουτίνα κυβερνάει και οι προσπάθειες ν΄αλλάξει κάτι στέφονται μεθ΄απολύτου αποτυχίας, καθώς οι κόποι σκυλοπνίγονται χωρίς ν΄αφήσουν ίχνη μέσα σ΄ένα τέλμα βαρεμάρας, όπου μόνο οι μύγες και τα κουνούπια κάνουν πάρτι και διαγωνισμούς χασμουρητού.
Κι άλλοτε πάλι, εκεί που κάθεσαι και σκέφτεσαι περί της ματαιότητας των ανθρωπίνων, με ψόφια τη λίμπιντο και κοιμισμένη την αδρεναλίνη, χτυπάει το τηλέφωνο, τό΄χεις στη δόνηση και μες την τσάντα, και θα μπορούσες να μην το ακούσεις, αλλά στην πηχτή ανία το ακούς, και λες, ποιος να΄ναι, και μου ταράζει τα τρίγωνα, βλέπεις ένα άγνωστο νούμερο, τελικά απαντάς και τότε η ζωή σου κάνει τρελή αναστροφή επί τόπου, πατάς τέρμα το γκάζι να προλάβεις, έρχονται νταλίκες, κάποτε τελειώνει η βενζίνη, παρατάς τ΄αμάξι, πιάνεις ένα ποδήλατο, καταλήγεις στην παραλία, ανταλλάζεις το ποδήλατο με μια σανίδα, πετάς τα ρούχα, ανεβοκατεβαίνεις στα κύματα, γυρίζεις ανάποδα, κοντεύεις να πνιγείς, σ΄έχει τραβήξει το ρεύμα μακριά, αλλά να, βουίζει ένα ελικόπτερο, ρίχνει τη σκάλα, σε σώζει, δεν καταλαβαίνεις τι σου λένε, μιλάνε άλλη γλώσσα, κι εσύ ζητάς έναν καφέ, που είναι διεθνής λέξη και την καταλαβαίνουν όλοι.
Κι ο καφές είναι εσπρέσσο, μάλιστα, τα ελικόπτερα φτιάχνουν τον καλύτερο εσπρέσσο, πίνεις τον καφέ στο πιλοτήριο, ανάβεις και τσιγάρο, ο πιλότος δεν έχει κανένα πρόβλημα, έχει ήδη φλομώσει την καμπίνα με καπνό πίπας, άρωμα βανίλια, οι ενδείξεις των οργάνων δεν διακρίνονται καλά, ποιος νοιάζεται, αυτό το ελικόπτερο τραβάει με την διαίσθηση. Και τόσο ωραία είναι η πτήση, που πίνεις τον καφέ ολόσκετο, συνήθως βάζεις λίγη μαύρη ζάχαρη αλλά τώρα το ξέχασες.
Με νοήματα ο βοηθός πιλότου ρωτάει πού βολεύει να σε αφήσουνε, στο Λυκαβηττό λες, κανένα πρόβλημα, νάμαστε κιόλας, ευχαριστείς, κατεβαίνεις την ανεμόσκαλα και βρίσκεσαι στη μέση της οδού Λυκαβηττού, μπροστά σ΄ένα κατάστημα με παπούτσια, κοιτάς τον εαυτό σου στη βιτρίνα, φοράς μια κίτρινη φόρμα, δώρο του πληρώματος, και τότε βλέπεις ν΄ ανηφορίζει ένας μάλλον γνωστός, πράγματι είναι ένας παλιός συμφοιτητής, που ξαφνιάζεται γιατί εσύ φοράς μια κίτρινη φόρμα κι εκείνος ένα γκρι κουστούμι, τον κοιτάς επίμονα, δεν μιλάει, είναι σοβαρός, αλλά εσύ σκας στα γέλια.


Υστερόγαμον: Η φωτό από εδώ.

12 σχόλια:

Sulpice είπε...

Εγώ θα προτιμούσα καπνό με άρωμα πορτοκαλιού και μελιού. Ωραίο...

roadartist είπε...

Άσχετο.. το blog σου δεν περνιέται στο blogroll (σωστά το γράφω??) εννοώ ότι δεν ενημερώνει για νέες αναρτήσεις..Εμενα μου λεει πως η τελευταια σου αναρτηση ηταν πριν 6 μηνες..
Γιατι???

Coco είπε...

@Sulpice: τότε να πάρεις το πορτοκαλί ελικόπτερο!

@roadartist: μια πονεμένη ιστορία, ουτ΄εγώ κατάφερα τίποτα, ούτε φίλοι που βοήθησαν. το feed validator μου λέει ότι έχω ένα πρόβλημα στην κεφαλίδα αλλά δεν μπόρεσα να το φτιάξω. αφού το blogspot μου δίνει το template έτοιμο τελοσπάντων, τι να πω

Sulpice είπε...

πορτοκαλίιιιι; Μμμ θα το σκεφτώ...

Unknown είπε...

Εγώ προσωπικά το έχω στο διαπασών το κινητό, αλλά δε χτυπά...

Coco είπε...

δεν δοκιμάζεις την δόνηση;

Unknown είπε...

Με κάνετε και κοκκινίζω! :p

happypepper είπε...

Coco- nut,
Στό χω πει 1000 φορές, και θα στο πω άλλες 1000. Δεν είναι μόνο ότι γράφεις καταπληκτικά. Σκέφτεσαι καταπληκτικά. Με καταπλήσσεις, με αιφνιδιάζει ο σουρρεαλισμός σου. Να είσαι καλά, μόνο αυτό έχω να σου πω, και να πας γρήγοορα στην Αστραλία να περάσεις σούπερ.
Πολλά φιλιά, καλό μήνα και καλή εβδομάδα.

Tzeve είπε...

αυτό με το συμφοιτητή που λες μου έτυχε...αλλά δε με θυμόταν!!!

Coco είπε...

@Happypepper: άιμ νατς, το ξέρω, κι η απλώστρα στο μπαλκόνι, μ΄όλα τα βρεγμένα πάνω!

@Λασπολόγος: σήμερα άκουσα ένα τραγουδάκι, που έλεγε, I know you're a business guy, you dress different than me...

Roadartist είπε...

Μήπως να άνοιγες ένα άλλο τότε?
Γιατί με παιδεύει αυτό ..

Καλά οκ μη βρίσεις :)))

Coco είπε...

@Roadartist: μπορεί ν΄ανοίξω ένα άλλο, βραζιλιάνικο!
αλλά τούτο το μπλογκ όπως και να΄χει, αλλαντάλλων είναι, τι θες, τίτλοι, φωτό και περιεχόμενο; καμία σχέση... ετικέτες; το χάος... λοιπή οργάνωση; φέξε μου και γλίστρησα... κρέμασαν και κάτι gadgets... πφφ...