ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΩ!


Επιτέλους, επιτέλους! Την Πέμπτη δέχθηκα ένα τηλεφώνημα, ότι άνοιξε η θέση που αιτούμαι τρία χρόνια τώρα για την Βραζιλία! Αυτό σημαίνει ότι, αν όλα πάνε καλά, υπογραφούν τα σχετικά διατάγματα και δεν προκύψει κανένα μπαμπέσικο μαγείρεμα, τον Φεβρουάριο, μετά τα καρναβάλια, θα μεταβώ εις τους τροπικούς!
Σε ποια πόλη δεν ξέρω ακόμη, Σάουν Πάουλου ή Μπραζίλια. Αλλά αυτό θα το μάθω, ελπίζω σύντομα. Αυτό που πρέπει να μάθω επίσης σύντομα είναι βραζιλιάνικα (ω, Χοσέ!). Μέχρι στιγμής το μόνο που ξέρω είναι, ότι σαν γλώσσα έχει πολλά ου και μπ και παχιά ζ! Ξέρω ακόμη, ότι όποιος μου παρακολλάει φέτος θα ακούει κανένα ατέ αμανιάν (= άστα μανιάνα)!
Όμως ένα περίεργο πράγμα! Το θέμα της Βραζιλίας το είχα σχεδόν ξεγράψει. Υποτίθεται ότι στα τέλη Ιουλίου έπρεπε να έχω τ΄ αποτελέσματα, αν θα πάω Βραζιλία ή Περού, αλλά δεν άνοιξαν οι θέσεις. Ωστόσο προκηρύχθηκαν εκλογές στην κλεινή μας χώρα με την διεθνή ακτινοβολία! Και, ω του θαύματος, μιάμιση μέρα μετά, πήραν τ΄άρματα φωτιά... Σας μιλάω για πολύ νέφτι! Παρόμοια κατάσταση μου έχει συμβεί άλλες δύο φορές, εκεί που έχω πει, τέλος, αν δεν γίνει κάτι με την τρίτη, τα παρατάω ν΄ασχοληθώ με τίποτ΄ άλλο, τότε ακριβώς, ανατρέπεται απροσδόκητα το σκηνικό!
Ένα ακόμη αξιοσημείωτο είναι, ότι η υπεύθυνη προσπάθησε να με πείσει να μην δεχθώ να πάω, γιατί είναι μαύρα τα πράμματα κει πέρα και ακριβά και με τα ψίχουλα που θα παίρνω θα ψοφήσω της πείνας, θα φύγω ουρλιάζοντας, θ΄αναγκαστώ να δουλέψω στριπ σόου σε κακόφημο μπαρ και άλλα παρόμοια, όπως τα γράφω. Κλείνω το τηλέφωνο και είχα είκοσι λεπτά καιρό ν΄αποφασίσω (το νέφτι που λέγαμε).
Βγαίνω έξω από τον επαγγελματικό χώρο, περνάω το πεζοδρόμιο και ανάβω το τσιγάρο των αποφάσεων. Το ζήτημα δε αυτό με το τσιγάρο είναι υπέροχο, αλλά εκτός θέματος. Φυσώντας τα συννεφάκια του εξοβελιστέου καπνού στον ελεύθερο αέρα, και ατενίζοντας το ωραίο μου ποδήλατο, που είχα δέσει πιο κει, συνειδητοποίησα τη λαδιά. Ποιος υπάλληλος σε κρατάει μισή ώρα στο τηλέφωνο και σου φουσκώνει σαν τσουρέκι το μυαλό να αναθεωρήσεις; Προς στιγμήν μάλιστα με απογοήτευσε κιόλας.
Αλλά όχι! Το όνομά μου ήταν πρώτο ή δεύτερο για Βραζιλία τρεις φορές αλλά άνευ λοιπών συστάσεων. Ένα όνομα σκέτο: Coco! Και μπορεί να μην το ξέρουν αλλά αυτό το όνομα ταιριάζει γάντι με το ύφος της Βραζιλίας! Θα πάω λοιπόν και να κουρεύονται α λά γκαρσόν! Τρίτη και φαρμακερή! Μόλις το αποφάσισα, ένοιωσα την απόλυτη πεποίθηση! Όλα είχαν μπει στη θέση τους. Πετάω.....!
Υστερόγαμον: Ο πίνακας παριστάνει έναν μαιτρ του berimbau, συνοδεύει την καποέιρα και το καντόμπλε!

10 σχόλια:

Tzeve είπε...

συγχαρητήρια...θα σε χάσουμε δηλαδή από τις ποδηλατικές περιηγήσεις της Αθήνας;;;;

roula karamitrou είπε...

Γιες, γιες και γιες!!!!!

κι ας τους να κουρεύονται...μέχρι εδώ συμφωνάω, αλλά...αλά σουρτουκοποδηλάτισσα η κουπ :)

Coco είπε...

@ Λασπολόγος: όχι μόνο θα αδελφοποιήσω την ποδηλατική κοινότητα της Αθήνας με του Σάο Πάολο ή της Μπραζίλια αλλά θα σερβίρω και καυτές ποδηλατικές και άλλες βραζιλιάνικες ανταποκρίσεις!

@roula karamitrou: α λά γκαρσόν,
ή κοκο-τιρμπουσόν, ή μιζαμπλί
κι αν θέλουν το ξυρίζουνε και μένουν καραφλοί!!

Hypericum Perforatum είπε...

άνοιξε πανιά
για το γύρο του κόσμου
ο κόσμος σε περιμένει
ένα ιστίο στο ποδήλατο
αυτό είναι όλο..
και η Ρουλίτα ακριβολόγησε
για την κουπ

και ψιτ :
δεν είναι λίγο
να διαβάσεις τον Pessoa
στο πρωτότυπο
σε ζηλεύω !!

L’Enfant de la Haute Mer είπε...

και κάτι ακόμη:

την Παρασκευή
θα απαιτήσω κέρασμα συγκεκριμένο:
bourek !!
και δεν θέλω μα και μου..

Coco είπε...

@Hypericum: το συγκεκριμένο κέρασμα έχει κανονιστεί!

Hypericum Perforatum είπε...

προκαταβολή :

http://www.youtube.com/watch?v=0iXHim3ToQ4&feature=related

mamma είπε...

Ουάου! Βραζιλία :)))
Χαίρομαι για σένα.

Sulpice είπε...

Να σε δω με φτερά και πίπιλα και τι στον κόσμο... Περιμένω εναγωνίως την απάντηση και αν είναι αρνητική, θα κάνουμε γιούριαααα....
Αυτό με το κάπνισμα στο απέναντι πεζοδρόμιο, κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει....

Coco είπε...

@Hypericum Perforatum: το έχω δει πεντέξι φορές! κυρίως μ΄αρέσουν τα πατουσάκια του! η δικιά μου παρότι σιχαίνεται το νερό την είδε χθες να προσγειωθεί σε κάτι λιμνάζοντα νερά από τη βροχή στο μπαλκόνι και κατόπιν κάθησε εκεί πέρα και παρίστανε τον Βούδα στη Λίμνη!

@mamma: Obrigado!

@Sulpice: τι εννοείς αρνητική; για Brazil; Αποκλείεται! Φέτος θα πάω!!