ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ

Χθες κατά τις οχτώμισι το βράδυ βρέθηκα στην πλατεία του Κλαυθμού με την πρόθεση να πάω στον Βύρωνα. Έπρεπε να πάρω το τρόλει 11, Ν. Ελβετία... Ετοιμάζομαι να διασχίσω τη Σταδίου και ΤΟ ΒΛΕΠΩ... να έρχεται, να σταματάει, να παίρνει τον κόσμο...και γω να μη μπορώ να περάσω το δρόμο! Όταν κατάφερα να περάσω, έβλεπα πια τα πίσω του! Κοιτώ τον ηλεκτρονικό πίνακα: το 11 σε 16΄. Μμμ, Ελβετία γίναμε. Κάθομαι στο παγκάκι της στάσης πολιτισμένα πολιτισμένα και περιμένω. Για να περάσει το τέταρτο έβγαλα ένα βιβλίο να διαβάσω. Με κοίταζαν σαν Ελβετίδα. Κοίταζα ανά 5΄. Κόσμος περνούσε, τρόλει περνούσαν. Κάποια στιγμή κοιτάω τον πίνακα, τί να δω; Το 11 σε 16΄! Φτου, απορροφήθηκα με το διάβασμα, ήμουν στο σημείο όπου ο ήρως περιφέρεται γυμνός στο Μπράουν Μάουντεν... και μάλλον πέρασε το 11. Ούτε που το είδα. Τί να κάνουμε, ας πάρω ένα ταξί, γιατί δεν είχα πολύ χρόνο.
Δεν πήγαινα με τα πόδια; Αν μάλιστα έβγαζα και τα ρούχα μου σαν τον ήρωα και άφηνα μόνο τα παπούτσια, θα με βλέπατε και στην τηλεόραση. Μετά από δυο τρεις ταξιτζήδες που με κοίταξαν με μίσος και σιχασιά στο άκουσμα της λέξης "Βύρωνα", μπήκα σε κάποιο. Οδηγός γύρω στα 50, άκουγε στο ράδιο αθλητικά. Πιο κάτω παίρνει κι έναν νεαρό, δε θυμάμαι πού πήγαινε. Μετά το Σύνταγμα κολλάμε. Όταν λέμε κολλάμε, κολλήσαμε με κόλλα ούχου.
Θεωρία του οδηγού: - Παίζει ο Παναθηναϊκός!
- Α, ναι, με ποια ομάδα; λέει ο νεαρός.
- Με τη Δυναμό Τιφλίδας!
- Και γιατί τόση κίνηση;
- Είναι πολύ σπάνιο για την ημέρα και την εποχή! Αλλά μάλλον φταίει που έχουν κλείσει την Κηφισίας! απαντάει ο οδηγός.
Κάποτε ξεκολλάμε. Μετά από λίγο όμως βρισκόμαστε πίσω από ένα τζιπ και ξανακολλάμε. Πίσω ουρά. Μπροστά ο υπεύθυνος: ένα τρόλει! Το 4! Πήγαινε δυο μέτρα, σταματούσε. Ξαναπήγαινε, ξανασταματούσε. Τί γίνεται, μονολογεί ο οδηγός. Παίζει ο Παναθηναϊκός με την Τιφλίδα, τού λέω. Γαμώτο, σήμερα έβαλα πετρέλαιο με 1,41, μού απαντά. Ο έλληνας είναι πλούσιος, σχολιάζει ο νεαρός. Εκεί ακούμε ένα μπαφγκ! Μπροστά στον Άγιο Σπυρίδωνα πέφτει ο τρολές. Γενικό κόλλημα. Διπλόδρομος, χάος.
Μέχρι να φτάσουμε, λίγο ακόμα και θα μαθαίναμε τ΄αποτελέσματα του αγώνα.
Ηθικά διδάγματα: Μη διαβάζετε στις στάσεις για γυμνούς οδοιπόρους.
Μη βιάζεστε. Ίσως αύριο, ίσως μεθαύριο.

2 σχόλια:

Kwlogria είπε...

Σου έχω λύση. Όταν βλέπεις ότι θα έρθει το τρόλει/λεωφορείο σε 16 λεπτά π.χ, θα βάζεις το ξυπνητήρι στο κινητό σου, στο ρολόι σου, κάπου τέλος παντως που θα το ακούσεις να βαρέσει λίγο πριν έρθει. Αλλιώς, πιάνε το βιβλίο μέσα στο μέσο!

Coco είπε...

@Kwlogria: Χμ,χμ, καλή λύση αν και μέσα στο μέσο την έχω πατήσει δύο φορές, κι έχω κατέβει αλλού ντ΄αλλού...όταν έτυχε και κάθησα βέβαια!