KΡΑ ΚΡΑ!

Το γρουσούζεψα το θέμα "βιβλία". Διότι ξαφνικά χθες τ΄απόγευμα μού κατέστη αδύνατη η πρόσβαση στην τοπική βιβλιοθήκη. Όχι, δεν είναι προσωπικό το θέμα, απλώς εδώ μερικοί παριστάνουν τους έξυπνους, τους δήθεν υπεύθυνους (τεμπελχαναρέους) και εξαφανίζουν τα κλειδάκια, τα οποία μέχρι πρότινος μπορούσα να χρησιμοποιώ ελεύθερα. Οι συγκεκριμένοι τύποι δοκίμασαν φυτικές ίνες, κλύσματα, λάδι και ειδικά βότανα για την δυσκοιλιότητα, όμως η κατάστασή τους είναι τέτοια ώστε η επιστήμη σηκώνει πλέον τα χέρια ψηλά. Τέλος κάποιος κομπογιανίτης μάλλον τους πρότεινε νέο γιατροσόφι, να καταπιούν κλειδιά! Ε, λοιπόν, να τους κάτσουν!
Για να εξηγηθώ κάπως, εδώ υπάρχουν ιδιάζουσες συνθήκες, βάσει των οποίων είχα μαζί με άλλους εδώ και δύο χρόνια το δικαίωμα, όχι προνόμιο, να χρησιμοποιώ άνετα την βιβλιοθήκη. Βρίσκομαι πάνω σ΄έναν ξερό βράχο, στην άκρη της Ελλάδας, χωρίς πολιτιστική ζωή, ευκαιρίες ψυχαγωγίας ή ταξιδιού τα σαββατοκύριακα, ούτως ώστε ορισμένες δυνατότητες, όπως η βιβλιοθήκη ή το γυμναστήριο καθίστανται ζωτικής σημασίας. Ωστόσο πως μπορεί ν΄αντιμετωπίσει κανείς τους στόκους; Πότε κάνουν πως δεν ακούν, πότε λένε άσχετα, πότε προσβάλλουν, πότε διαβάλλουν, ώστε να τα παρατήσεις.
Τώρα λοιπόν ένας και καλά υπεύθυνος πήρε σπίτι του το κλειδάκι κατ΄εντολήν κάποιας που έχει το ακαταλόγιστο και που προσπαθεί να εμπνεύσει το σεβασμό εκβιάζοντάς τον, ώστε να την παρακαλάμε και να την γλύφουμε, για να τονώνεται το εγώ της. Ενημέρωση αρχικά ουδεμία, κατόπιν δική μου διαπίστωση ότι λείπει το κλειδί από το καθορισμένο σημείο και στη συνέχεια γελοίες δικαιολογίες αλλά και απειλές ότι θα φράξει και την είσοδο στους ηλ. υπολογιστές. Να φράξει το έντερό τους!
Καραφλά αβγά σαρανταποδαρούσας, ανέραστες μέδουσες, κράξιμο που θέλετε! Αλλά δεν θα περάσει έτσι αυτό. Επέστρεψα σήμερα το πρωί κάπου δέκα μισοδιαβασμένα βιβλία επίτηδες, και δεν ξαναδανίζομαι αν δεν αλλάξει η κατάσταση. Όπως και νά΄χει, μια κούτα δικά μου βιβλιαράκια από την Αθήνα τά΄χω φέρει για τον χειμώνα, με κόπο και υπέρβαρο στ΄αεροπλάνα. Κι όσο για το ίντερνετ, ε, το πολύ πολύ τα λέμε τα Χριστούγεννα. Υπάρχουν κι άλλες δραστηριότητες καλές, αλλά βλέπετε τα αβγά της σαρανταποδαρούσας δεν διαθέτουν φαντασία.
Παρά ταύτα, έτσι για το άχτι μου και για την χαμένη τιμή της Καταρίνας Μπλουμ δεν θα τους περάσει! NO PASSARAN! Στο τέλος τέλος θα πέσει το μόνο που ταιριάζει στα μικρόψυχα ρουφιανοειδή ανθρωπάρια: ΚΡΑΞΙΜΟ!
Αφιερωμένο εξαιρετικά στο σύνθημα: Χρηστικές βιβλιοθήκες απ΄άκρη σ΄άκρη της Ελλάδας!
ΥΓ1. Μ΄αυτά και μ΄αυτά θαμπώνει η πλούσια ημίμακρη γούνα μου! Α, μη μου ζαλίζουν τον έρωτα!

8 σχόλια:

ZouZouna είπε...

"Ανεράστου, απάρτου και ανοργάσμου γωνία" μένουν αυτοί όλοι φαντάζομαι! Μην ταράζεστε καλή μου και χαλάσει το τρίχωμα. Πείτε μας που είστε και θα σας στείλουμε εμείς βιβλια για παρέα και ότι άλλο θέλετε. Μια σύγχιση ΄μ' έπιασε. Αν προλαβετε περάστε και απο εμένα να περάσει η ώρα σας με "βλακειούλες" για να μην σκέπτεστε τα ίδια. Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Και έρχομαι να προσθέσω και γω: Hasta la victoria sempre. Άμα μπλέξεις με αγαμήτου και απάρτου γωνία και με ανάποδα γαμώτα τα οποία θεωρούν ότι αντιπροσωπεύουν τον "αναγεννησιακό" άνθρωπο, αυτά έχεις. Κουράγιο. Κάποια στιγμή, θα δηλητηριαστούν από την ίδια τους τη χολή. Σίγουρα. Μην ξεχνάς, το να παίρνει κανείς αποφάσεις όπως έκανε ο Λουδοβίκος ΙΔ΄, θέλοντας να του μοιάσει ή μία άλλη περίπτωση να φωνάζει για να επιβληθεί, είναι γιατί έχει ένα καημό: δεν μπόρεσε καν να ξεπεράσει τον ίσκιο του και πριν μιλήσει κάνει πρόβες στον καθρέφτη για το πως θα σταθεί ή θα μιλήσει. ΒΡΕ ΟΥΣΤ!!!!!!

ralou είπε...

Λάβε μέτρα άμεσα.
Οι ανέραστες μέδουσες και τα δυσκοίλια αυγά σαρανταποδαρούσας είναι επίμονα -δεν εχουν και τίποτα άλλο να κάνουν-
Δεν καταλαβαίνουν την πολιτικά ορθή συμπεριφορά, το μόνο που καταλαβαίνουν είναι το κράξιμο!
Μην το σκέφετσαι!
Κάντο, γιατί ουδέν μονιμότερο του προσωρινού!

Ανώνυμος είπε...

Και έρχομαι να προσθέσω, όχι μόνο κράξιμο αλλά και σεντόνιιιι (όπως λέμε στον τόπο που με "υιοθέτησε"). Πάντως πρόκειται για ανθρωπάρια χειρίστου είδους. Αν ο Θεός είχε μπροστά του ένα δείγμα απ'αυτούς (ως όραμα) τη στιγμή που έπρεπε να φτιάξει το ανθρώπινο γένος μπορεί και να μη το φτιαχνε ή θα έκανε κυρίαρχο είδος τα φίδια (αυτά είναι καλύτερα). Φιλούδκια...

Υ.Γ. Και κάτι ακόμα θέλω να σας πω:
Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΣΤΙ ΑΗΤΤΗΤΟΣ!!!!!!

Ναπoλέων είπε...

Διαφωνώ με τα προηγούμενα ...γατάκια, όπως θέλετε να μάς αποκαλείτε. Αν επιμένετε όμως στο είδος, εμένα τουλάχιστον θεωρείστε με ως υπέργηρο γάτο... ή, περίπου, μεσόκοπο άνθρωπο.

Διαφωνώ γιατί στην, αρκούντως μακρυά, ζωή μου έχω δεί το πράγμα να δουλεύει αλλοιώς:
Ναι μεν κράξιμο (για να εκτονώνουμε τις εσωτερικές μας εντάσεις, που ήδη τό κάνετε, αν κατάλαβα καλά) αλλά, κύρια και για να φέρουμε αποτέλεσμα, επιμονή και χρήση των ΙΔΙΩΝ των "όπλων" τους, αντίστροφα, αλλοιώτικα, έτσι που ταιριάζουν στην δικιά σας ιδιοσυγκρασία.
Όσες φορές τό εφάρμοσα, έπιασε!
Και μην φοβάστε ότι θα αλλοτριωθείτε: Δεν θα χρησιμοποιήσετε τις ΙΔΙΕΣ μεθόδους τους αλλά, στην ουσία, το αντιφάρμακό τους.
Όσο για βιβλία... συμπαρατάσσομαι με την αγριοκερασοζουzouna (όνομα που διάλεξε κι αυτή...) και διατίθεμαι να σάς διευκολύνω με ...άτοκο δανεισμό βιβλίων.
Πέστε το κι έγινε!

Κουράγιο.

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων

Υ.Γ. Κι αφού δηλώνετε δυσκολίες στην ηλεκτρονική επικοινωνία, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 210-6710130 ή γραπτά:
Ναπολέων Παπαδόπουλος
Ραπτάρχη 9
Αθήνα (115 26)

Κλαζoμένιoς είπε...

Ως τώρα ήξερα ότι τα γατάκια κάνουν «νιάου-νιάου», στα κεραμίδια ή αλλού, κι όχι «κρά-κρά» που μάλλον σε κόρακες, κουρούνες κλπ ταιριάζει.
Τι συμβαίνει έχουμε μαμμιά κατσιμιχαϊκής φύσης ψιλομετάλλαξη;
Ως προς τα αποδέλοιπα, το μήνυμά σας ελήφθη και προσχωρώ κι εγώ στη στρατιά των δανειστών σας.

Φιλάκια

Coco είπε...

@αγριο κερασοζουζούνα: ευχαριστώ πολύ, είναι όντως αντιερωτικά τα συγκεκριμένα όντα. Αηδίου και ξενερώτου γωνία. @sulpice: έχουν έναν φθόνο πάνω τους. Καλή αντοχή στην απεργία δανεισμού υπό τους απεχθείς όρους. Νο passaran!
@Ralou: στα αβγά Ralou θα τούς έρθει κι απ΄αλλού! Ε, ε, έρχεται!
@Ναπολέων: εσείς πια ώριμε γατούλη, τό΄χετε μελετήσει το θέμα και δεσπόζετε στο χώρο! Πάσσαλος πασάλω, ε; Το αντιφάρμακο έχει αρχίσει να πιάνει, και κάποιοι εδώ ζορίζονται. Αρκεί να δει κανείς το μόνιμο στραβομουτσούνιασμά τους. Πάντως μπορεί κανείς να πνιγεί μέσα στην ίδια του τη χολή.
@Κλαζομένιος: Μπορεί να είναι και Μιάουνιουυυκρα! Ανάλογα την περίπτωση. Ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση και την συμπαράσταση!

Ανώνυμος είπε...

Εκτός το ότι μπορεί να πνιγούν στην ίδια τους τη χολή, μπορούν και να δηλητηριασθούν επίσης. Μέχρι στιγμής είναι ανθεκτικά γιατί έχουν συνηθίσει στο δηλητήριο τους. Αλλά που θα πάει, η υπομονή βασίλευσε. Πεεεεεριμένουμε.