ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΑΨΩ ΜΑΥΡΑ!


Βαφής ποδηλάτου θεωρία.


Το ποδήλατο, που ήθελα να βάψω, είναι ένα παλιό αλουμίνιο. Το είχα στήσει, κυκλοφορήσει να το δοκιμάσω και αφού έμεινα ικανοποιημένη, σκέφτηκα, δεν το λύνω μια, να του ρίξω ένα φρεσκάρισμα, γιατί έμοιαζε σαν να το' χε φτύσει ζακαρέ;




δεν ήμουν εγώ!  via



Αλουμίνιο, η αλήθεια, δεν είχα βάψει ποτέ αλλά η αισιόδοξή μου φύση δεν υπολογίζει τέτοιες λεπτομέρειες.  Ηλεκτροστατική εδώ γύρω για ποδήλατα δεν βρίσκεται, το είχα ψάξει παλιότερα, όλοι κάνουν απλές βαφές, το πολύ κανένα φούρνο.  Τζαμά για αμμοβολή ή  για τρίψιμο με τροχό έβρισκα, κι αυτό στην περίπτωση που το άφηνα σκέτο αλουμίνιο καλά γυαλισμένο, όμως ήθελα να το βάψω κόκκινο, το οποίο ήταν και το πρώτο δικό του χρώμα. 

Πήγα λοιπόν σ΄ένα κατάστημα, όπου έχω ψωνίσει πολλές φορές χρώματα και είχα ρωτήσει αν έχουν και βαφές αυτοκινήτου, εξηγώντας τί θέλω, είχαν απαντήσει καταφατικά και να πάω μια μέρα να φτιάξουμε το χρώμα. Φαίνεται ήμουν άτυχη γιατί πήγα απογευματάκι, δεν ήταν οι πρωινοί, και ο συγκεκριμένος μού έδωσε σπρέι ακρυλικό αλλά προφανώς υδατοδιαλυτό, το οποίο είναι μια μάρκα καινούργια, και είχα την τιμή να την δοκιμάσω από τους πρώτους.

Είχα κάποιες αμφιβολίες αλλά στις ενδείξεις είχε και ποδήλατα, έλεγε ακρυλικό για μετάλλα και ειδικά αλουμίνιο, επίσης πήρα το δικό του αστάρι.  Ήξερα ότι οι ερασιτεχνικές βαφές με σπρέι δεν βγαίνουν τέλειες και δεν κρατάνε πολύ ακόμη και με βερνίκι. Ούτε είχα ιδιαίτερες απαιτήσεις στην απόχρωση, ένα ντοματί  με κάλυπτε. Όμως το αποτέλεσμα είναι από κάθε άποψη επιεικώς άθλιο.

Δεν έχει στεγνώσει σε πολλά σημεία εδώ και δέκα μέρες, ενώ το είχα τοποθετήσει μελετημένα, ξηρά, ευάερα και ευήλια αλλά όχι εκτεθειμένο.  Αλλού έχει κάνει ραγάδες κι αλλού φαίνεται σαν ελαφρόπετρα. Στην αρχή υπέθεσα ότι δεν έφτασαν οι τρεις ώρες που έλεγαν οι οδηγίες για να στεγνώσει καλά το αστάρι, και πέταξε το χρώμα. 

Τελικά διαπίστωσα ότι το αστάρι και το μαύρο χρώμα άπλωναν καλά και στέγνωναν γρήγορα, όμως τα άλλα χρώματα και συγκεκριμένα το κόκκινο ήταν αδύναμα. Κοίταξα τα συστατικά στα μπουκάλια και είδα ότι η βάση, το μαύρο και το γκρι έχουν σιλικόνη, τα άλλα χρώματα της ίδιας σειράς όχι.  Γι΄ αυτό τα κομμάτια που έβαψα με το μαύρο σπρέι στέγνωσαν αμέσως, κι όχι όπως νόμιζα, επειδή δεν είχα βάλει αστάρι σ΄αυτά. Επιπλέον, στο ατσάλι έπιανε καλά η βαφή αυτή, χωρίς τρεξίματα, στο αλουμίνιο μέτρια. 

Δηλαδή αν έβαφα το ποδήλατο όλο κατάμαυρο με ή χωρίς βάση θα είχα αρκετά καλό αποτέλεσμα.  Επιβεβαιώθηκε και η υποψία μου, γιατί αρκετά ποδήλατα κυκλοφορούν βαμμένα με μαύρο ή γκρι στις ενώσεις και τα ψαλίδια και μόνο ένα κομμάτι στους τρεις σωλήνες με κάποιο χρώμα κι αυτό σπάνια.

Τώρα καλύτερα να το γδύσω πάλι τελείως με διαβρωτικό και τρίψιμο και να το βάψω με σωστής ποιότητας χρώμα.  Αυτό θα εξαρτηθεί από το αν μπορούν να μού φτιάξουν σε χρωματοπωλείο το συγκεκριμένο σπρέι. 

Στο μεταξύ, προχθές, όταν ακόμα ήλπιζα ότι μπορώ να το αφήσω έτσι, το είχα στηρίξει στο παράθυρο, μήπως στεγνώσουν τα ψαλίδια επιτέλους, ξεσπάει μια ξαφνική μπόρα, ενώ είναι εποχή της ξηρασίας, και βρίσκω ένα μαξιλάρι μουλιασμένο, ένα βιβλίο να κολυμπάει, και το ποδήλατο να στάζει μέσα σε μια λίμνη!


Υστερόγαμον:  Χρώμα, αρκετά με την μαυρίλα (και τις 107 βαρετές αποχρώσεις του ποντικί)!

ΣΤΕΓΝΩΝΕΙ


Η λιαστή ντομάτα για να γίνει, χρειάζεται, λέει, πέντε μέρες.



via




Ο Σίμος ο Δ΄ μοιάζει πασαλειμμένος με πελτέ κι έχει τον αστέγνωτο ολόκληρα έξι ατέλειωτα εικοσιτετράωρα. Πότε θα στεγνώσει; Τον Αύγουστοοοο;






Με έχει πιάσει φαγούρα να τον δέσω, αλλά το μόνο που κατάφερα είναι να τον γεμίσω δαχτυλιές. 'Εχει ακόμη υγρή μπογιά κι ας τον χτυπάει ο ήλιος κι ας έχουμε εποχή ξηρασίας, που στεγνώνουν όλα σε χρόνο dt. 




Περιμένω...




Περιμένω...




Στεγνώνει...
Στεγνώνει...
Στ...

ΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ ΤΟΥ VELÓ


Αυτοί οι τροχοί είχαν καταντήσει αιώνια εκκρεμότητα.  Ε, μια, δυο, τρίτη και φαρμακερή, μετά τις επανειλημμένες βλακείες των μαστόρων, τρεχάλες, έξοδα κι αγώνα άγονο, άλλαξα ρότα.








Αναμένοντας τις ζάντες και τις ακτίνες, που είχα παραγγείλει από δύο διαφορετικές πόλεις, κατασκεύασα έναν ακτινολόγο και τα προικιά του.   Οι ακτίνες καθυστέρησαν, γιατί με το που είχαν φτάσει, κάποιος ταχυδρόμος θεώρησε καλό να τις δώσει για επείγουσα επιστροφή, κι όπως ήταν το δεματάκι, ήρθε πάλι και το έλαβα κάποτε.




garden park tools



Ο πίσω τροχός πλέχτηκε τρεις φορές και τελικά πήρε αντί τρεις ώρες, πέντε, όχι διότι είναι ο  πίσω και μόνο ο Χουντίνι τάχα μπορεί να τον φτιάξει καλά, αλλά επειδή είχα λάθος μέγεθος ακτίνων και μετά που είχα τις σωστές, τοποθέτησα μια ακτίνα  λάθος.




η Τζούλια



Το λάθος μέγεθος προέκυψε γιατί μ΄ έφαγε η επιστήμη. 'Ολα ωραία με τις  μετρήσεις, αλλά με ανταλλακτικά μ΄έκαψες, τί την θέλω την άλγεβρα.  Βγήκαν πιο σωστοί οι παράλληλοι χύμα υπολογισμοί, αφού και τα υλικά είναι μάλλον χύμα. 



υλικά γκουρμέ



Φυσικά έλυσα τα κέντρα και την κασέτα, είχαν μέσα απομεινάρια πραγματικά αρχαίου γράσου από κατασκευής, τα καθάρισα, έβαλα  αδιάβροχο γράσο ιστιοπλοϊκό  και φύσηξα αέρα στα πανιά τους.
 


χαβιάρι



Υστερόγαμον:    Σε δέκα ορίζοντες θα χάνομαι, θα φεύγω.

RITUEL D' OISEAUX


Έτυχε ακούγοντας την Τριάδα των Gurdjieff / Hartmann να δω από το ανοιχτό παράθυρο ακριβώς τρία πουλιά να εκτελούν ακριβώς το θέμα. Κι ακριβώς μόλις τέλειωσε (2.16) κρύφτηκαν στο σύννεφο.






            Ας φανταστούμε

Ας φανταστούμε
ένα πουλί για να το φυλακίσουμε
κι έπειτα ας φανταστούμε
τον αέρα  να το ελευθερώσουμε
ας φανταστούμε φτερά για να πετάξει
κι ας φανταστούμε ένα τραγούδι να κελαηδήσει

                                     Manuel António Pina



O Pássaro da Cabeça 
e mais Versos para Crianças
ed.  Assírio & Alvim,  Portugal, 2012

Το πουλί στο κεφάλι
και άλλοι στίχοι για παιδιά.



                                  Εικονογράφηση της  Ilda David