ΖΑΧΑΡΗ

Καθόμουν μια δόση και διάβαζα, με πιάνει και δίνω του βιβλίου, έσκασε στον τοίχο και πετάχτηκε απ΄τη φωλιά της η οικόσιτη κατσαρίδα, αυτήν τελικά, αφού δεν μπόρεσα να την τσιμπήσω να την διώξω απ΄το παράθυρο, την άφησα να κόβει βόλτες, μέχρι το γατί την αγνοεί, ας τρώει κανένα σπυρί ζάχαρης όσο βρίσκεται, έχουμε καταπιεί κροκόδειλους κι η κατσαρίδα μας πειράζει. 

Κοίτα να δεις Σούλα, της λέω, τους σκατόψυχους ούτε που να τους γράψω, δεν θα μου κόψουν τον αέρα να μην αναπνέω να σκάσω.  Τους λογαριασμούς μου, όσους σημαντικούς, τους έχω κλείσει σε  χρόνο ανύποπτο και τα ρεάλια ποτέ δεν τα υπολόγισα, ώστε να τα μαζέψουν να τα βάλουν κει που σφίγγει, να γίνουν κίτρινοι και μοβ και ν΄ αποξεραθούν. Κούνησε τις κεραίες της η Σούλα, μια όχι την αριστερή, μια ναι τη δεξιά, απ΄τη μεριά μου ήταν τ΄ ανάποδα,  κι έτρεξε να κρυφτεί κάτω απ΄ το πηχάκι στον τοίχο, η σουρλουλού. 

Βγαίνω λοιπόν για μπύρα με τους παλιούς και για γύρα με τους νεαρούς κι όταν η νορντεσίνα η ψηλοκώλα ρωτάει σιροπιαστά, να φέρει άλλη μια ζελαντζίνια τη μποέμ; ναι αλλά όχι, πρέπει να γυρίσω, όχι πολύ πολύ αργά, γιατί ναι, έχω αφήσει μια κατσαριδούλα να φυλάει τη ζάχαρη.

6 σχόλια:

happypepper είπε...

Coco, dear, πώς είσαι; καλά;
η Σούλα γιατί δεν έχει βραζιλιάνικο όνομα; πως θα τη λέγατε εκεί;
χαιρετισμούς στη νορντεσίνα!
να είσαι καλά, και στείλε τη Σουλουάο διακοπές!

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Ε, μα... έχουμε καταπιεί κροκό - δειλους.

Φιλιά στη Σούλα.

Sulpice είπε...

Να αφήσεις το οικόσιτο στην ησυχία του σε περικαλώ! Τα ντουλάπια της κουζίνας ανήκουν στις κατσαριδούλες Σούλες, Τούλες, Κούλες και άλλες...
Besignos

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=lr_zhp_NObk ^^ Φιλιά πολλά ^^ !!!!Kαι άσε τις κατσαριδούλες ήσυχες ^^!!!!!

Chat Noir ^^!!!

koulpa είπε...

xaxaxa μα ποσο καλά τα λές.. βγήκα την πρώτη.. κι ελπίζω όχι την τελευταία ποδηλατοβόλτα μου θχες και φυσικά σε θυμήθηκα.. :) :)
πως τα περνάς;.. τα δικά μας τα ξέρεις.. :) :)
καλησπέρες :) :)

Coco είπε...

@ Happypepper: Olá, Alegropimentinho! μάλλον έτσι θα λέγανε εσένα και τη Σούλα, Τούλα από το Μπαρατούλα, μπαράτα = κατσαρίδα / φτηνή!
θα προτιμούσα να την αφήσω να κάνει πάρτι με τις φίλες της και να πάω εγώ διακοπές! φιλιά!

@ Ελένη: τον κρόκο ομελέτα και το δειλό με φέτα και κάππαρη στην άκρη σαν κροκοδείλιο δάκρυ

@ Sulpice: άμα τη δεις να σε θωρεί, να σ΄ έβλεπα!

@ Chat Noir: παρακαλείται η κουκαράτσα να πάει στην ταράτσα να παίξει την κλαβιόλα της!

@ koulpa: αυτά είναι! καλή συνέχεια, εεεεεεε!