Η ΤΡΙΤΗ, ΟΙ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ

Τώρα τί να κάνω, δηλαδή; Να κυκλοφορώ με καραμπίνα και φυσεκλίκια σαν την Καλάμιτι Τζέην; Πενταλέιρα είμαι, όχι πιστολέιρα!  Η Άγρια Δύση είναι εδώ, με την απαραίτητη κοκκινόσκονη, μιζέρια και το δάχτυλο στην σκανδάλη.
 
Ημέρα αργίας, καρναβαλική Τρίτη και δεκατρείς ποδηλάτες γύριζαν τ΄απόγευμα  στα σπίτια τους από μια κοντινή εκδρομή.  Δυο χιλιόμετρα πριν φτάσουν, δέχτηκαν επίθεση από τρεις νεαρούς, οι οποίοι κρύβονταν πίσω από μια στάση λεωφορείου. Κι αφού οι νεαροί άρπαξαν δύο ποδήλατα, ο επικεφαλής των ποδηλατών αρπάχτηκε με τον μικρότερο, ο οποίος όμως ήταν οπλισμένος, τού΄σκασε δυο κατάστηθα και τον άφησε στον τόπο. Δύο άλλοι ποδηλάτες πιάσανε τον μικρό, κατέφτασαν και μερικοί περίοικοι και τον λύντσαραν κανονικά.


Αυτά τα καουμπόυκα συνέβησαν στον οικισμό Recanto das Emas μεταξύ Samambaia και Gama,   πόλεων - δορυφόρων της Brasília,  κανένα μισάωρο με τ΄αυτοκίνητο από το κέντρο.  Οι ποδηλάτες γύριζαν από μια trilha, βόλτα σε εξοχική περιοχή κοντά στον οικισμό Park Shopping, πιο βόρεια. Η επίθεση συνέβη κατά τις εξήμισι με  φως ακόμα.  Πριν πέντε χρόνια η ίδια ομάδα  ποδηλατών είχε δεχτεί πάλι μια επίθεση αλλά ανεπιτυχή από πλευράς δραστών.
 
Ο Claudomiro de Oliveira, επικεφαλής των ποδηλατών, είχε ποδηλατάδικο και οργάνωνε εδώ και μερικά χρόνια τακτικές εκδρομές με μια παρέα, τους Calangos.  Ήταν 40 ετών, κι έκανε το  αυθόρμητο λάθος να μπλεχτεί μ΄ έναν οπλισμένο.  Άφησε πίσω του γυναίκα και παιδί εφτά ετών.

Ο μικρός είναι 14 ετών. Οι πυροσβέστες, που έφτασαν σύντομα, τον γλίτωσαν από τα χέρια του κόσμου και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τον θώρακα. Οι άλλοι δύο νεαροί εξαφανίστηκαν. Την προηγούμενη μέρα είχαν επιτεθεί σε ένα λεωφορείο.

Αν μια συμμορία έχει όπλα, κατά προτίμηση τα κρατάνε οι ανήλικοι, γιατί αν τους πιάσουν, αναλαμβάνει η υπηρεσία προστασίας ανηλίκων.   Ο νέος αξιωματικός της αστυνομίας στο Recanto das Emas, ζήτησε την συμβολή των κατοίκων για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων εγκληματικότητας και βίας που έχουν αυξηθεί, όπως και ο πληθυσμός.

Κοντά στην  Pirinopolis πάλι, την Δευτέρα, δύο  ποδηλάτες είδαν στον δρόμο πέντε τύπους  στημένους με καλυμμένα πρόσωπα με τις μπλούζες, τότε ο ένας ποδηλάτης, που αναγνώρισε  κάποιον, που τού είχε επιτεθεί παλιότερα, τράβηξε πιστόλι και απομακρύνθηκε σημαδεύοντάς τους προειδοποιητικά πάνω από τον ώμο.


Υστερόγαμον:  Στα δικά μας, διέρρηξαν πάλι την ελληνική κοινότητα, χάλασαν την πόρτα κι αν βρήκαν κάτι να πάρουν άλλο, πολύ αμφιβάλλω.

Update: μόλις έλαβα ένα μέιλ, ότι στη Via  Estrutural, ανατολική λεωφόρο που συνδέει την Brasília με  τις προαστειακές πόλεις Taguatinga και Ceilândia ανατολικά, σήμερα στις εφτάμισι το πρωί κάποιοι  επιτέθηκαν σ΄έναν ποδηλάτη, ο οποίος το έσκασε μέσα από τα χωράφια ενώ τον ξύριζε μια σφαίρα.  Κατόπιν δεύτερος ποδηλάτης, που πήγαινε στην δουλειά του δέχτηκε επίθεση και του πήραν το ποδήλατο, το πορτοφόλι και το κράνος, τον έριξαν κάτω και τον κλότσησαν στο πρόσωπο. Ο πρώτος ποδηλάτης ειδοποίησε τον αδελφό του, ο οποίος τους μάζεψε με τ΄αυτοκίνητο και ανέφεραν το συμβάν στην αστυνομία. 

7 σχόλια:

kovo voltes... είπε...

Το μόνο που μου έρχεται να σου πω είναι να προσέχεις!! Ανεξέλεγκτο μοιάζει το σκηνικό που περιγράφεις...

Sulpice είπε...

Και μη χειρότερα....Τι να πω....:(
Σε λίγο οι ποδηλάτες θα λαμβάνουν προσφορές από εταιρίες σεκιούριτυ για να τους αναλάβουν... όπως πάει!

koulpa είπε...

πωπω μια ο τρελός μια οι εγκληματίες.. δε συμφέρει να είσαι ποδηλάτης εκεί.. και το να σου πούμε να προσέχεις.. είναι λίγο κενόν νοήματος.. κι εδώ δεν είναι καλητερα.. βρώμισε ο τόπος από καλάσνικωφ.. αλλά όχι κατά ποδηλατών.. θα μου πείς ίσως είναι πιό σπάνιοι εδώ.. έχουν αναλάβει την καταδίωξή τους οι ΙΧιδες.. :):)
κρίμα το παλικάρι.. και το παιδάκι του.. τι να πεις.. :(
κουμπούρι προμηθεύτικες; :):)
καλημερα :):)

roadartist είπε...

Τι είναι αυτά βρε;;;;;;;; Και όλα αυτά για ένα ποδήλατο;;;
Υπάρχουν δηλαδή χειρότερα (ακόμη) από εδώ;;....Να σου γράψω πως ανησύχησα... περιττό θα είναι..
Πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ.. τι θα κάνεις;;;

Ανώνυμος είπε...

http://anisixos.blogspot.com/2011/03/blog-post_13.html

ΟΜΑΔΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Coco είπε...

@kovo voltes: ελεγχόμενο είναι...αλλά όχι από τύπους σαν εμάς

@Sulpice: για να τα παίρνουν διπλά, ε;

@koulpa: μάλλον απήγανο θέλω

@roadartist: δεν είναι το ποδήλατο ακριβώς
κάτι γίνεται τώρα τελευταία

τί θα κάνω; πετάλι :)

@anisixos: καλά κάνεις κι ανησυχείς αλλά μη μού σκοτίζεις τον έρωτα!

Unknown είπε...

Αλεξίσφαιρο πήρες;