ΠΑΡΑ ΘΙΝΑ ΧΛΟΗΣ

Δεν πρόλαβα να βγω την Κυριακή και άρχισε η βροχή. Σε λίγα λεπτά ήμουν  βρεμμένη ως το βρακί,  οι δρόμοι άδειοι σχεδόν, βλέπω έναν κουρσά πανευτυχή, χαιρετιόμαστε στην ανηφόρα, τί ωραία,  λέει, δεν έχει κίνηση, δεν πα να βρέχει! Λίγο πιο κάτω πήγαινε μια γυναίκα με ποδήλατο πόλης, καλαθάκι και καπέλο. Ας βρέχει! Όταν σταμάτησε η βροχή, παραδόξως σύντομη, σηκώθηκε ένας θερμός αέρας και στεγνώσαμε όλοι οι λουόμενοι εν ριπή.


Ο αέρας ευνόησε το πέταγμα χαρταετού, παραδοσιακά και απαρέγκλιτα πετούν κάθε  σαββατοκύριακο και σχόλη  στο λόφο του κέντρου της πόλης οι χρωματιστοί πίπας ή πιπίνιας και κοντράρονται σαν νευρικά σπερματοζωάρια, ποιο θα κερδίσει την ώρα.




Επικρατεί μια ηρεμία, ένα σουλάτσο, ο κόσμος έχει βγει, ψήνει, τρώει, ξαπλώνει σε αιώρες ή στο γρασίδι, μερικοί αθλούνται ή παίζουν, κάποιοι τα πίνουν από νωρίς.  Η κουφόβραση είναι τρομερή, ένας προσπαθεί να με πείσει ότι οι βραζιλιάνοι είναι φίλιους ντα πουούτααα, κι ότι ορισμένως οι έλληνες δεν είναι, τί μου τα λες αυτά εμένα, δεν είμαι φίλιου, γελάμε.


Τελικά ροδοψήθηκε πάλι η μύτη μου σαν τις πίτες της μπαϊάνας. 



Μόλις  πέσει η μέρα θ΄αρχίσουν τα τύμπανα...

Ταμ-τουμ-ταμ-ταμ!

6 σχόλια:

Ποδονίφτης είπε...

φιλάκια :) εδώ ...μπουγάτσα ,φέτο τις έχω τσακίσει :)))

την Παρασκευή είχαν βγεί οι ποδηλάτες στην Πειραιώς ,φορούσαν καπέλα αποκριάτικα και σφύριζαν με καραμούζες .....ήμουν στο λεωφορείο και νόμιζα οτι κάπου εκεί θα σε δώ κι εσένα ....να περνάς όμορφα :)))) φιλάκια !

Roadartist είπε...

Έχω να ..δηλώσω :) πως χαρταετούς στον ουρανό είδα εφέτος μόνο μέσα από τις φωτο σου.. Είναι και βραζιλιάνικοι τι άλλο να θέλει κανείς; Φιλιά!

Sulpice είπε...

Χα χα! Σιγά μην και δε στεγνώνατε εν μία ριπή εκεί εις τας τροπικούς!!!
Τώρα όσο για το υπαρξιακό ερώτημα με θέμα "φίλιου ντας πούτας" δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη ποιοι είναι και ποιοι όχι... :Ρ Καλά καρναβάλια!!!

Unknown είπε...

Κοίτα, αφού σας στέγνωσε πάραυτα, μην παραπονιέσαι καθόλου!
Εδώ, τελευταία φορά που βράχηκα, μετά απλά... ξαναβράχηκα!

koulpa είπε...

xaxaxa ωραία περνατε εσείς στα εξοχάς.. κι εγω εδώ είδα αετούς.. :):)
ήλθα νωρήτερα.. αλλά κόλησα στο προγουμενο.. που ενώ ε΄χα το νού μου λόγω του συμβάντος με τον τρελαμένο οδηγό.. δε το πήρα χαμπαρι.. πήγα και στους ποδηλατες και κόλλησα κι εκεί.. γράφτηκα κι εκεί να μη λείπω από πουθαινά.. :):)
καλησπερούδια :):)

Coco είπε...

@Ποδονίφτης: λιμασμένο πλασματάκι!

@Roadartist: ε, αφού είσαι κομπλέ, χαίρομαι!

@Sulpice: προτείνω να κρατηθείτε στο ύψος σας!

@Darth: ναι, τα μεσημέρια προσφέρεται και πιστολάκι!

@koulpa: σε είδα, έπεσες στα βαριά (πατήματα), χαχαχχααα