Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες αλλά εμένα δεν με κόβει, διότι έχω προ πολλού μεταμορφωθεί σε βατράχι και κινούμαι στο φυσικό μου περιβάλλον. Βρήκα τη φύση μου την υδροχαρή και λασπολάγνα, βρήκα και την τρύπα του συστήματος και την βούλωσα! Έχω εθιστεί αμετάκλητα στο τροπικό σπα, μια βροχή θα μας σώσει, κι άλλη μια, να σβήσουν οι φωτιές στο Χίου, πόλεμος εκεί κάτω, ή θα πνίγονται ή θα σκοτώνονται, αλλά εδώ στο ύψος μας, μόνο που βγάλαμε πτερύγια.


Έχουμε μπει για τα καλά στην περίοδο των βροχών, σπάνια να μη ρίξει καρύδες μια μέρα, ο καιρός έχει σύστημα, πρώτα οργώνει καλά καλά το κοκκινόχωμα, μετά ποτίζει, ύστερα κάνει μια κουφόβραση θερμοκηπίου, κατόπιν ψεκάζει, ύστερα λιάζει κι ο κύκλος επαναλαμβάνεται ανά μία δύο μέρες προκαλώντας φυτικές πυρηνικές εκρήξεις.

Περνάω την έξοδο, ψιλοβρέχει, μια γραία βραζιλιάνα μουρμουράει, δεν μας έφτανε η βροχή, έχουμε και τους τρελούς ποδηλάτες, αλλά ήμουν σχετικά μακριά για να της απαντήσω, ότι αν δε βρέξει, δεν θα θρέψει το μαμάου κι η γκοϊάμπα, και θα μας πιάσει όλους γκρίνια από την αναπόφευκτη δυσκοιλιότητα, ρίζα όλων των κακών της ανθρωπότητος. Τα ανέλυσε αυτά ο γερο-Φρόυδ, αλλά ποιός τον άκουγε, και ιδού τα ολέθρια αποτελέσματα, όμως εγώ εφαρμόζω την διδασκαλία στην πράξη, άρα δεν πειράζει που έγινε το μισό βιβλίο χαρτοπολτός απ΄το πολύ νερό κι ας το είχα δέσει σε μια σακκούλα μες το σακκίδιο.


Άφθονο λοιπόν το ινδιάνικο φάρμακο, για όποιον δεν ακολουθεί αποπροσανατολιστικές προφυλάξεις του νευρωτικού πολιτισμού μας, μα βέβαια δεν τον χορεύανε αδαώς τον χορό της βροχής οι Ίντζιους, κάτι ξέρανε οπωσδήποτε, και γω δεν ξέρω πότε θα βγω έξω φορώντας μόνο το κόκκινο κολιέ από ασαΐ, αφού τα ρούχα πια κατήντησαν περιττά και ενοχλητικά, βρέξε-στέγνωνε, αυτή τη δουλειά θα κάνουμε;


Το μόνο πρόβλημα, ότι νυχτώνει σχετικά νωρίς ακόμη, όμως όσο προχωράει, καλοκαιριάζει και θα φωτίζει περισσότερο, γιατί συμβαίνουν και απρόοπτα, χθες έπεσα στην τρύπα του συστήματος, την οποία προανέφερα, κανονικά, μαζί με το ποδήλατο με κατάπιε η γη, κι όλα αυτά σε χωμάτινη έκταση δίπλα στο πεζοδρόμιο, στο κέντρο της πόλης, διότι ο λάκκος δεν φαινόταν, καλυμμένος όπως ήταν από το θεριεμένο γρασίδι. Ευτυχώς έπεσα στα μαλακά και η μπόρα που ακολούθησε με φρεσκάρισε.


Απόψε πάλι βρέθηκα στην χαμένη Ατλαντίδα των ποδηλατών, ποδηλάτησα στον βυθό της στολισμένης χριστουγεννιάτικα πόλης, διέσχισα υποθαλάσσια ποτάμια και καταρράχτες, πέρασα φράχτες αφιονισμένων νυχτολούλουδων, το χώμα ήταν μυρωδικό κι αφράτο, οι αστραπές χταπόδιζαν στ΄ανοιχτά, κι όταν επέστρεψα, αφήνοντας λίμνες στους διαδρόμους, ένοιωθα μιαν ευεξία σαν να βγήκα από καλοκαιρινή παράξενη θάλασσα με γλυκό νερό.

Υστερόγαμον: στις φωτογραφίες το υδρόφιλο και πολεμοχαρές Batuki! Ειδικά στην τελευταία, που τράβηξα κοντά στο σπίτι μου, δεν φαντάζεστε τί ρίχνει! Μασάαζζζ! Και "βρέξε βροχή"!

7 σχόλια:

Roadartist είπε...

Εμένα γιατί μου φαίνεται ολίγον 'βάσανο' όλο αυτό;;;
Πότε σταματάνε οι βροχές;;;
ΠΟΛΥ Βροχή..Είναι ίσως που έχω συνηθίσει τον ήλιο και αν τον χάσω για αρκετές μέρες.. μετά κάπου υπάρχει πρόβλημα.. πόσο μάλλον αν ρίχνει συνέχεια τουλούμια..
Καληνύχτα σου, και να προσέχεις με το ποδήλατο :)

Coco είπε...

@ Roadartist: τον Απρίλη!
έχει πολύ νερό και πολύ ήλιο, δεν είναι σαν την βόρεια Ευρώπη. η θερμοκρασία είναι ακόμα μέτρια.
λένε πώς όσο πιο πολύ βρέξει εδώ τόσο πιο ήπιο θα είναι μετά το καλοκαίρι στο βόρειο ημισφαίριο.
βάσανο ξεβάσανο, ξέρω ότι στα τέλη της ξηρασίας ήμουν άρρωστη και τώρα πλατσουρίζω κάθε μέρα αλλά είμαι περδίκι!
(μόλις γύρισα από το βροχόλουτρο ;)

καλές βόλτες!

Sulpice είπε...

Χαιρετώ το βραζιλιάνικο βατράχι... ουγκ! Μ΄αρέσει που έχετε, θεωρητικά λέμε τώρα, καλοκαίρι και εχετε χριστουγεννιάτικη διακόσμηση! Αντε και καλό κουπί...

Υ.Γ. Ο Φρουντ.... πολτός;!!!Οh mon Dieu!

Unknown είπε...

Πιάσου πίσω απ' τ' αμάξι να κάνεις σκι!

quartier libre είπε...

@
λίγα γραψίματα έχουν το δικό σου χιούμορ...

σπουδαίο πράγμα το χιούμορ !

:)

chat noir είπε...

Γεια σου βατράχι:-Dσου μιλάει η σαλαμάνδρα εμείς φυσικά δεν έχουμε τόσες βροχές όπως εσείς[που τα έχετε όλα πακέτο χριστούγεννα,καλοκαίρι κ.τ.λδεν ξεστολίζεις και δέντρο απλώς το αφήνεις για ντεκόρ!!!!] αλλά εδώ στα μέρη μου ο καιρός μας έχει λίγο ψιλοτρελάνει!!!!!!!!Ας αποφασίσει επιτέλους τι ΘΕΛΕΙ!!!!!!Αυτά see you!!!!!!!!;-DDDDD

Coco είπε...

@Sulpice: ε, εντάξει, ξεκόλλησαν τα φύλλα, διαβάζεται!

@Darth: πού να δεις, αμέσως μετά πέρασε το λεωφορείο φουλ στημ!

@quartier libre: αφού σοβαρολογώ!

@chat noir: σιγά μη σε κόβει ο καιρός εσένα!