ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΕΣ

Εκ προοιμίου δηλώνω ότι είμαι ασυγχώρητη και ο λόγος, ότι ήρθα στην χώρα της σαπουνόπερας και όχι μόνο δεν το υπολόγισα εξαρχής αλλά το αγνόησα πλήρως, υποθέτοντας στρουθοκαμηλικώς, ότι μιας και δεν βλέπω τηλεόραση, δεν με αφορά το θέμα παρά μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν για παράδειγμα σε στήνουν στο ραντεβού ή εξαφανίζονται, στην αρχή φαντάζεσαι διάφορα, όμως όχι, είναι απλώς η ώρα της δραματικής τηλενουβέλας και δεν κουνιέται φύλλο.
Υπήρξαν κάποιες προειδοποιήσεις αλλά δεν τις έλαβα υπόψη και πολύ περισσότερο δεν τις συσχέτισα με καταστάσεις που μού συμβαίνουν και δεν θα μπορούσαν ν΄αποδωθούν απευθείας στο κόλλημα των βραζιλιάνων με τα σήριαλ. Όταν λόγου χάρη ο κομμωτής μένει με το ψαλίδι μετέωρο πάνω απ΄το κεφάλι μου, η μανικιουρίστα τρώει τα νύχια της κι ένας παππούς κλαίει αγκαλιά με τον οπλισμένο φύλακα, ενώ μέσα σ΄ ένα σκηνικό που θα φθονούσε ο Αλμοδόβαρ επικρατεί το αδιαχώρητο από κόσμο που συνέρρευσε ξαφνικά για να μετάσχει στο τηλεοπτικό δράμα του Χουλιάνου, της Πάουλα και του Εντουάρντου, εγώ περιόρισα το φαινόμενο στο μισάωρο της προβολής και δεν έδωσα προεκτάσεις.
Λάθος, λάθος ασυγχώρητο και σκίζω τις περγαμηνές μου στην Πλατεία των Τριών Εξουσιών! Λάθος και μυωπία του μυαλού μου, που παρά τις πρώιμες ενδείξεις, αγνόησα το προφανές. Ο βραζιλιάνος δεν παρακολουθεί απλώς το σήριαλ, δεν παθιάζεται, έστω, με το σήριαλ, είναι ο ίδιος σήριαλ, κι όποιος σαν και μένα δεν το καταλάβει εγκαίρως, ας ετοιμαστεί για ανεξήγητες ταλαιπωρίες.
Αναρωτιόμουν μέχρι τώρα, η ηλίθια, καλά, όλα αυτά σε μένα συμβαίνουν μόνο, διότι είμαι ξένη, διότι δεν το χειρίζομαι καλά, διότι έχω τον μαγνήτη, ή τί, όοοχι, είναι απλό το πράγμα, δεν μπορείς, σινιόρα μου, να περιφρονείς το βασικό αυτό συστατικό της βραζιλιάνικης ζωής, κι αν δεν τό΄χεις καταλάβει, παίζεις ήδη έναν ρόλο στην σαπουνόπερα, και μάλιστα τον βλακωδέστερο, και να μην νομίζεις ότι είναι τυχαίο, που το σήριαλ προβάλλεται καθημερινώς και αδιαλείπτως, στο θυμίζαμε το πράγμα, μπροστά σου ήταν, φώναζε, αλλά εσύ διάβαζες Λακάν και την θεωρία του ανοιχτού γράμματος!
Τα γράφω αυτά, επειδή πριν λίγο εδέησε να ανάψει επιτέλους ένα λαμπάκι στο μυαλό μου σχετικά με τον απώτερο λόγο, που δεν έχω σωστή σύνδεση στο ίντερνετ από τότε που ήρθα. Μπορεί τα λαμπάκια στο μόντεμ να μην ανάβουν ή ν΄ αναβοσβήνουν, αλλά το κεφάλι μου χτύπησε μια Λάμψη, όλα τα επεισόδια έδεσαν σ΄ ένα μεγαλειώδες τηλεσαπούνι, που ξεπερνά τον Φώσκολο, για να τιμήσουμε και τα δικά μας. Εφόσον πρόκειται για άπειρα επεισόδια, είναι φυσικά αδύνατον να τα διεκτραγωδήσω με λεπτομέρειες, μπορώ όμως να σημειώσω δυο δυσοίωνες παραμέτρους. Ότι τα καθημερινά σήριαλ επαναλαμβάνονται με εξαντλητικούς ανούσιους διαλόγους και μικρές παραλλαγές μέχρις αηδίας και ότι ουσιαστικά δεν έχουν τέλος.
Στο αποψινό επεισόδιο που βρίσκομαι, υποψιάζομαι, πέρα από την απατεωνιά της τηλεφωνικής εταιρείας, μια ίντριγκα κάποιων υπευθύνων του κοντομίνιου, του οικήματος δηλαδή, και ο μάστορας που ήρθε από την εταιρεία, και με ξύπνησε, γιατί ήρθε τρεις ώρες αργότερα από το ραντεβού με την τηλεφωνήτρια, την οποία και απείλησα, ότι θα διακόψω την σύνδεση, αν συνεχιστεί το κακό, ο Μάρκου ντζι ου Νέγκρι λοιπόν υποσχέθηκε να έρθει και αύριο, γιατί στα τρία λεπτά αφότου έφυγε, έπεσε πάλι η γραμμή, και βάλε βγάλε την πρίζα θα χαιρετήσω σε λίγο τον γείτονα από τον τρύπιο τοίχο.
Αντιλήφθηκα όμως αυξημένη κίνηση στον όροφό μου και έπεσα πάνω στον σίντζικου, τον αρχιυπεύθυνο, ο οποίος κοιτούσε τάχα μου έξω από το παράθυρο, μια στα χίλια χρόνια ν΄ανεβεί στον όροφο, είπαμε γεια, και μετά έφυγε σαν σουπιά. Ο μάστορας το μόνο που έκανε ήταν να επανατοποθετήσει το καλώδιό μου στην αρχική του θέση, γιατί κάποιος το είχε βάλει σε φα διέση. Κατόπιν με πήραν τηλέφωνο από το θυρωρείο περίπου μισή ώρα, αφού είχε φύγει ο μάστορας, δήθεν να επιβεβαιώσουν, ότι ήρθε σε μένα η τεχνική βοήθεια. Αυτή την στιγμή η σύνδεση δείχνει μια κάποια σταθερότητα.
Στο αυριανό επεισόδιο περιμένω τον Ντζι ου Νέγκρι, και αποκαλύπτω στο κοινό, ότι σχεδιάζω να εμφανιστώ με απειροελάχιστα άνιμαλ πριντ, σαν τη Τζουλιάνα την Αγριόγατα, να δούμε για πότε φτιάχνουν οι συνδέσεις, ή μήπως είναι μεξικάνικο αυτό, δεν πειράζει, σαπούνι να΄ναι κι ό, τι νά΄ναι.

Υστερόγαμον: αύριο είπαμε, υπομονή!

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Να ξεδιπλώνωνται τα ταλέντα!!!

happypepper είπε...

γάτα είσαι, σίγουρα τα κατάφερες! Διαφορετικά σε βλέπω να γίνεσαι σήριαλ κίλλερ!
Φιλιά απ' το ελλαδιστάν...

chat noir είπε...

Χα,χα,χα;-DDDD μονο αυτό λέω!......

faraona είπε...

μμμμ! μυρίζει απατεωνία λιγάκι η ετσι μου φαίνεται.Για βγάλε τα νυχάκια σου Κοκό μου!

Coco είπε...

@Darth: μαζί θα ξεδιπλωθούν και πολλά ρολά χαρτιού υγείας γιατί θα σκουπίζονται και δεν θα φτάνουν!

@Happypepper: αν ήταν θέμα γατωσύνης... χώρια που της γάτας δεν τής καίγεται καρφάκι για το νετ! αλλά εμένα θα με βγάλει ο Globo πρωτοσέλιδο και η υπόθεσή μου θα επισκιάσει τις εκλογές!

@chat noir: εσύ μικρό σιχαμένο ιαπωνικό manga με το φρέσκο λαπτοπάκι... πρόσεξε καλά! :)

@faraona: μα βρομοκοπάει δέκα μίλια! φέσι με φούντα για μυστηριώδεις κλήσεις από την μία εταιρεία και άλλο φέσι από τούτην εδώ για πακέτα τηλεόρασης που δεν ζήτησα και δεν έχω ούτε την συσκευή!
ήδη με ξέρουν με το μικρό μου όνομα μέχρι τα κεντρικά στο Σάουν Πάουλου!
α! και ο μαύρος δεν ήρθε, η σύνδεση δεν είναι σύνδεση... εχ, εχ...

Sulpice είπε...

1. Μη μιλάς για λαμπάκια! Σε παρακαλώ πάρα πολύ γιατί θ΄ανάψουν τα δικά μου τα λαμπάκια!
2. Δεν ήξερες, δεν ρώταγες! Η σαπουνόπερα δεν είναι ότι και ότι... Είναι ΤΕΧΝΗ εμπνευσμένη από τη ζωή! Αλλά εσύ πτωχή, που να τα καταλάβεις αυτά εφόσον μου διάβαζες Λακάν (χάθηκε μία Λίτσα Διαμάντη)!
3. Και τέλος σκέψου την κοινωνική άποψη του θέματος... όχι μόνο βλέπεις τι συμβαίνει στην καθημερινή ζωή, την οποία εσύ συνεχώς περιφρονείς διαβάζοντας (και ξαναλέω, χάθηκε μία Λίτσα Διαμάντη) αλλά επίσης χάρη σε αυτό το μπάχαλο των λαμπακίων, διευρύνεις τον κοινωνικό σου ιστό!
Θα πρέπει να τους ευχαριστείς, πτωχή! και όχι να γκρινιάζεις!