ΕΝΑ ΚΟΡΜΙ

E, λοιπόν αυτό το κατηραμένο feed δεν φτιάχνεται με τίποτα. Θέλεις, μωρό μου, θέλεις; Θέλεις θάλασσα; Θες βουνό; Θες με το καλό; Θες με το άγριο; Δεν μιλάει. Μούγγα. Μέχρι σε κινέζικο τεχνικό site μπήκα, με αυτόματη μετάφραση και μεταφρασμένα, πάλι κινέζικα ήτανε, αλλά έδειξα ένα φιλότιμο τελοσπάντων. Είμαι βέβαιη ότι πρόκειται για κάτι απλό, έναν κωδικούλη σε σχέση με το namespace μου, υποχρέωση της Google, εγώ τι να κάνω, αφού δεν είμαι προγραμματίστρια, ο blogger ενημερώνεται μεν από τον FeedBurner, αλλά η διεύθυνσή μου στα άλλα μπλογκς δεν ενημερώνεται, λέει ο Feed Validator τα δικά του, συγχαρητήρια μανδάμ, έχετε έναν εξαίσιο Atom Feed, αλλά να, μ΄ένα μικρό ελαττωματάκι, τι να γίνει, καμμιά σχέση δεν είναι τέλεια, πάντως τα συγχαρητήριά μου και πάλι!
Ωστόσο, μιας κι έπιασα τη σφουγγαρίστρα και τα πατσαβούρια, είπα να προχωρήσω στη φασίνα. Πρώτον εγκατάσταση καινούργιου αντιβιοτικού, κυκλοφορούνε λέει, γρίπες. Κατόπιν αναβάθμιση του Internet Explorer 6 σε 8, κάπου διάβασα εντυπώσεις από e-ιδήμονες, τον χαρακτηρίζουν "απόξω κούκλα, απομέσα πανούκλα", και διαπίστωσα ότι δεν υποστηρίζει DTD τροφοδοσίες, δηλαδή αυτήν εδώ τη σελίδα, αλλά τι να κάνουμε, όταν τόλμησα τον χειμώνα να εγκαταστήσω τον Mozilla στον άλλο μου υπολογιστή, δεν εμφανιζόταν σωστά το μπλογκ, τον απεγκατέστησα και κρέμασε ο ήχος, απεγνωσμένος.
Στη συνέχεια με περίμεναν έντεκα ενημερώσεις των Vista, συν μία που άφησα απέξω και δυο στον πάγκο. Δέχτηκα τις ενημερώσεις (η μία ήτανε ο Explorer) για να μη στραβομουτσουνιάζει ο antivirus και να μην γκρινιάζει το τείχος προστασίας των Windows. Το τείχος εντάξει, αλλά ο antivirus βγάζει μια κόκκινη κάρτα και λέει ότι δεν έχει την μέγιστη προστασία, ότι δεν ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο κι άλλα τέτοια, τύπου μπουμπούκι με πήρες και με κατέστρεψες και με παραμελείς. Εντωμεταξύ αυτός είναι αγοραστός με τη βούλα και τα παράσημα (ESET), κι όμως του δίνω εντολή για update και με φτύνει, μήπως επειδή στο μεταξύ έχει βγει καινούρια έκδοση, κι αυτό σε διάστημα 3 μηνών, ο ποιητής εννοεί ότι πρέπει ν΄αγοράσω την καινούργια ή έστω να εγκαταστήσω την δοκιμαστική; Και αν είναι έτσι, αυτήν που αγόρασα τι να την κάνω; (σστττ, έχω και γω ιδέες!).
Προσπάθησα μετά να κατεβάσω το Adobe 9 αλλά δεν κατεβαίνει. Κι ένα free πρόγραμμα για φωτογραφίες, τα ίδια. Δοκίμασα άλλα προγράμματα, τίποτα, κι ας έχω κάνει ρύθμιση να ερωτώμαι, αν θέλω να κατεβάσει το ένα ή το άλλο και να μην τα μπλοκάρει όλα αυτόματα. Κάτι μού διαφεύγει. Μπορώ να διαβάσω μια προκήρυξη σε μορφή PDF μα τ΄αποτελέσματα του ίδιου διαγωνισμού δεν τ΄ανοίγει. Ο Adobe 9 δεν κατέβηκε ποτέ του. Για τις φωτογραφίες αρκέστηκα στο Picassa που το είχε μέσα και βλέπουμε, αφού έληξε και ένα άλλο δοκιμαστικό πρόγραμμα (νομίζω έχασα μερικές φωτογραφίες). Όσο για το feed, είναι μια περίπτωση αμαρτωλή. Έκανα τα πάντα. Τι άλλο να κάνω; Ένα κορμί είναι αυτό!
Υστερόγαμον 1 - προειδοποίησις: παρακαλώ, μη μου πει κανείς να έπαιρνα Mac, γιατί αν τα διέθετα, θα τά΄χα δώσει σε μια κούρσα υπερηχητική, που δεν θα κατέβαινα απ΄το πετάλι για ν΄ασχοληθώ και με το νετ!
Υστερόγαμον 2 - αυτοκριτική: λες και κατεβαίνω απ΄το πετάλι!

11 σχόλια:

Sulpice είπε...

Καλημερούδια... Και το ντεραγιέ που ήτανε; :Ρ

Υ.Γ. Κουράγιο αν καιπολλές από τις λέξεις που αναφέρεις είναι άγνωστες, πως λέμε ντεραγιέεε...

L’Enfant de la Haute Mer είπε...

Καλημέρα σας,

πρώτη φορά σας έρχομαι και ήθελα να σας πώ :
1.- είτε έχετε i.expl. είτε firefox mozilla, ο καθένας σάς βλέπει ανάλογα με τον browser που έχει ο ίδιος.
Άρα, επ'αυτού δεν έχει σημασία τι χρησιμοποιείτε εσείς.
2.- υπάρχουν antivirus, firewall και anti-spy, απολύτως τζαμπαί, απόλυτα αξιόπιστα, τα χρησιμοποιώ 7 χρόνια τώρα, χωρίς πρόβλημα, άψογα. Προς τί να τα πληρώνετε.
3.- Το antivirus ενημερώνεται μόνο του, αν του πείς, κάθε 24ωρο. Το firewall ενημερώνεται αυτόματα, όταν έχει νέο πράγμα. Το anti-spy, χρειάζεται χειροκίνητη ενημέρωση, μια φορά τη βδομάδα, καλά θα ήταν.
αυτά, καλημέρα και πάλι,

Unknown είπε...

1. Να κλείσεις το user account control να δεις την υγειά σου.
2. Να εγκαταστήσεις τo λειτουργικό απ' την αρχή γιατί μάλλον κάτι δεν του κάθεται καλά
3. Να παρατήσεις τα πισιά και να πας διακοπές...

νατασσΆκι είπε...

Ακόμα ie6 είχες;;; Και απορείς γιατί έχεις προβλήματα;;;
:pppp

(σιγά μη σου πω να πάρεις mac -να μάθεις απ' την αρχή πράγματα)

Αλλά το feed στο reader λειτουργεί κανονικά, γκρουμφ!

Τέλος, θα συμφωνήσω με τον αγαπητό Καμηλιέρη: παράτα τα και πήγαινε διακοπές!!!
Μουτς!

roula karamitrou είπε...

Χάθηκε ένα Mac, ρε παιδί :)

Μόλις μαζευτείς απ τις βόλτες σουρτουκωποδηλάτισσα πάενε απ του swell να γελάσει ταχείλι σου...έχει ένα πολύ καλό για ένα μέλος, ντροπή του συλλόγου

roula karamitrou είπε...

Ώρε κοκό παρα ένα ι, παραλίγο να μας πάρει πρέφα κι η λεκτική επαλήθευση... goses έγραφε όταν έκανα το σχόλιο

και τώρααααα

lastst

πώς λέμε ώπαςςςςςς :)

ούτε γουλιά να μα το θεό σε λέω!

Ανώνυμος είπε...

καλε τι κινεζικο ποστ ητο αυτο?????

Leviathan είπε...

pos ekneurizomai kai ego me kati tetoia...kalo sou vradi!! :)

happypepper είπε...

??????????????????????????
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Coco είπε...

@Sulpice: αχ, μην το λες το ντεραγιέ, θα το φάει το σκότος, το ωραίο μου Sachs-Hurret, θα θυσιαστεί στην αλλαγή του πίσω κέντρου και της κασέτας!

@L' Enfant de la Haute Mer: καλωσήρθατε!
είχα αγοράσει μαζί με τον φορητό και έναν antivirus, για ασφάλεια τάχα, όμως απ΄ότι βλέπω, αρνείται να ενημερωθεί, έχω δοκιμάσει τα πάντα, θα τον πετάξω και θα κατεβάσω κάτι από το internet, όπως είχα κάνει στον άλλο μου υπολογιστή
ο i.e. μου λέει ότι δεν υποστηρίζει την τροφοδοσία της σελίδας μου, όταν πατάω το σχετικό εικονίδιο στην μπάρα των εργαλείων, άστον να ψήνεται
κατέβασα το free office, ελπίζω να κάνει δουλειά!

κατά τα άλλα ασχολούμαι πιο πολύ με το τυπωμένο χαρτί τελευταία!!

@Darthiir the Abban: 1. το έκανα, βγάζει ένα παράθυρο σε ορισμένα sites, αλλά OK.
2. πολύ πιθανόν αλλά βαριέμαι τώρα
3. βαριέμαι λέω

@νατασσάκι: πράγματι, το feed που λες λειτουργεί, αλλά είναι αυτό του FeedBurner, το άλλο το ρημάδι, με την διεύθυνση του μπλογκ (το πρώτο στη σειρά στον reader) δεν τροφοδοτείται, λες να συγκρούονται τα feeds; Atom με Rss; Αλλά στο Atom Feed Validator εντοπίζει λάθος στην κεφαλίδα (namespace, schema, ο θεός κι η ψυχή του)

να βάψω τον PC μπλε και να τον πετάξω στη θάλασσα;

@roula karamitrou: όχι μακ, μάκια!
λοιπόν, διάβασα το ποστ του Swell, ψόφησα στα γέλια! Τρόμπες...

Ο λεκτικός έλεγχος παίζει!

@exofthalmi: γιατί εμένα τι μού φάνηκαν, κατανοητά, να σώσουμε την ψυχή μας, ή αλλοπαρμένα, να κάνω φόνο να κολαστώ, ω σεβασμία;
(μηχανήματα του σατανά...)

@Levi: αν το λες εσύ αυτό, φαντάσου εγώ, που είμαι άσχετη και σκιτζού! Καλό Σ/Κ!

@Happypepper: Καλά μπανάκια, και σκιτσάκια και απ΄όλα!!!!!!!!

Unknown είπε...

Βγάζει τί;
Χμμμ
Δεεεν τσεκάρεις μπας κι έχεις κανάν ιό ή κανά adware;