ΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ ΤΟΥ VELÓ


Αυτοί οι τροχοί είχαν καταντήσει αιώνια εκκρεμότητα.  Ε, μια, δυο, τρίτη και φαρμακερή, μετά τις επανειλημμένες βλακείες των μαστόρων, τρεχάλες, έξοδα κι αγώνα άγονο, άλλαξα ρότα.








Αναμένοντας τις ζάντες και τις ακτίνες, που είχα παραγγείλει από δύο διαφορετικές πόλεις, κατασκεύασα έναν ακτινολόγο και τα προικιά του.   Οι ακτίνες καθυστέρησαν, γιατί με το που είχαν φτάσει, κάποιος ταχυδρόμος θεώρησε καλό να τις δώσει για επείγουσα επιστροφή, κι όπως ήταν το δεματάκι, ήρθε πάλι και το έλαβα κάποτε.




garden park tools



Ο πίσω τροχός πλέχτηκε τρεις φορές και τελικά πήρε αντί τρεις ώρες, πέντε, όχι διότι είναι ο  πίσω και μόνο ο Χουντίνι τάχα μπορεί να τον φτιάξει καλά, αλλά επειδή είχα λάθος μέγεθος ακτίνων και μετά που είχα τις σωστές, τοποθέτησα μια ακτίνα  λάθος.




η Τζούλια



Το λάθος μέγεθος προέκυψε γιατί μ΄ έφαγε η επιστήμη. 'Ολα ωραία με τις  μετρήσεις, αλλά με ανταλλακτικά μ΄έκαψες, τί την θέλω την άλγεβρα.  Βγήκαν πιο σωστοί οι παράλληλοι χύμα υπολογισμοί, αφού και τα υλικά είναι μάλλον χύμα. 



υλικά γκουρμέ



Φυσικά έλυσα τα κέντρα και την κασέτα, είχαν μέσα απομεινάρια πραγματικά αρχαίου γράσου από κατασκευής, τα καθάρισα, έβαλα  αδιάβροχο γράσο ιστιοπλοϊκό  και φύσηξα αέρα στα πανιά τους.
 


χαβιάρι



Υστερόγαμον:    Σε δέκα ορίζοντες θα χάνομαι, θα φεύγω.

7 σχόλια:

Coco είπε...

μαντάμ Μοντεσπάν, περάστε λίγο από δω να μη φαίνεστε σαν σπαμ!

επίσης παρακαλώ muito μην με προκαλείτε, γιατί ένα γύρω βρίσκονται κάτι βαμβού θρεμμένα, να, με το συμπάθειο!

kovo voltes... είπε...

Σε θαυμάζω για τις ικανότητες και την επιμονή και υπομονή σου κυρίως...;)
Η πρώτη φωτό βέβαια θα μπορούσε να σταθεί έτσι, σαν έργο αφηρημένης τέχνης, αλλά ενσωματώθηκε στο έργο ποδηλατικής τέχνης...

koulpa είπε...

..εντάξη χάθηκα λίγο στις εικόνες που μας έστειλε η πρώτη σχολιάστρια.. αχ.. να δούμε πότε θα ασχοληθώ.. και με τι θα πρωτο ασχοληθώ.. :) :)
χαχα κι εγώ την πρωτη φωτο για αφιρημένη τέχνη την εισέπραξα.. αλλά όλες είναι ωραίες.. και με συγκίνησε η προσπάθεια.. :) :)
μου θήμησε επίσεις.. τα παιδικά μου χρόνια.. χρηστουγενα πάσχα και καλοκαίρι του 69-70.. διάλυσα.. (κυριολεκτικά.. ο συδερας που πήγαινε η γιαγια μου σηκωσε τα χέρια ψηλά..) 2 ποδήλατα.. με την επιμονή μου να κάνω κρος κάντρυ.. 20χρόνια πριν μαθω τον όρο.. στις πλαγές και τις κροκάλες γύρω στην τρίπολη.. στις 3/11/70.. στα γενέθλιά μου.. εμφανίστικε απροιδοποιητα ο πατέρας μου.. που ήταν σε ταξήδι.. ναυτικός.. με ένα περίδρομο δώρα.. ένα από τα οποία ήταν ένα.. στυβαρότατης κατασκευής σπαστό ποδήλατο μπιάνκι.. το οποιο δεν το αποχωρίστικα μεχρι το 1976.. ούτε στην τουαλέτα.. το έκλινα το εχονα σε ένα τεράστιο σάκο και το έπερνα όπου πήγαινα.. το καλοκαίρι του 72.. μπήκε ο διάλος μέσα μου.. και θέλησα να το βάλο σε μικρότερο σάκο.. δε μου έφτασε να το κλεισω.. αρχισα να το λύνω κι όλας.. έβγαλα ρόδες τιμονη πηρουνια.. αλλά πήρα φόρα.. και δε σταμάτησα μέχρι που δεν έφτασε βίδα άλυτη.. ευκαιρία να μάθω.. και να το καθαρίσω σε επίπεδο.. του κουτιού.. το έβαλα σε ένα σακβουαγιάζ μισό απο το προηγούμενο είναι η αλήθεια.. και πήρα το τρένο για τρίπολη.. το πρωί άρχισα να το δένω.. στις ακτίνες ειναι αλήθεια ζορίστικα.. χρησημοποίησα το πίσω μέρος του σκελετού.. τη θέση της πίσω ρόδας.. και διάφορα ξυλαράκια για ακτινολόγο.. μου πήρε όλη τη μέρα.. και δεν ήμουν καθόλου σίγουρος ποσο καλά τα κατάφερα.. αλλά μια χαρά τσουλούσε.. και τα βουνα βουνά.. το άλλο καλοκαίρι πάντως πρωτίμησα να το πάω στο γιώργο.. τον ποδηλατά στην πλατεία.. για ακτινολόγηση.. έτσι για μιά δεύτερη γνώμη.. να δω και πως το κάνει.. ανακουφίστικα λίγο.. βλέπονας ότι δεν έκανε κάτι διαφορετικό από μένα.. παρά τα πενηχρά μου μέσα.. ωραία.. έκανα ποστ εδώ μια και δε κάνω στο δικό μου.. :) :)
καλησπέρααα :) :)

Coco είπε...

@kovo voltes: η πρώτη φωτογραφία είναι αφηρημένη τέχνη, διότι αν κάνεις από αφηρημάδα λάθος γυρνάς σ΄αυτό το σημείο 0 !

@koulpa: το θρυλικό μπιάνκι!!!

όταν έφτιαχνα τον ακτινολόγο, την ξύλινη βάση δηλαδή, σε είχα σκεφτεί, ότι θα πόναγες από τα γέλια, αν έβλεπες πώς προσπαθούσα να τον μαζέψω, στραβό το τραπέζι, το πάτωμα, ο τοίχος και η γη γέρνει!


koulpa είπε...

xaxaxa αχ αυτό το μπιάνκι.. :) :)
χαχαχα ε τι.. μόνο ο γυαλός είναι στραβός;.. δεν υπάρχει ίσιο.. νόμιζα ότι ήταν οι ακτίνες.. του ήλιου.. αλλά ήλθε ο albert και επέμενε πως όχι.. xxaxaxa ναι ρε συ τέτοια σκηνικά είναι να τα βιντεοσκοπούμε και να τα κάνουμε βουβή ταινία.. να γελά κάθε πικραμένος.. :) :)
καλησπέρα :) :)

Roadartist είπε...

...Λοιπόν αν και λατρεύω το ποδηλατάκι μου, είμαι ΠΑΝάσχετη στο να το φροντίσω / επισκευάσω...
Χρειάζομαι πολλά ιδιαίτερα κ γι' αυτό :)

Coco είπε...

@koulpa: ποδήλατο

@Roadartist: δεν μού φαίνεται για γκρινιάρικο το δικό σου!