ΤΑ ΜΑΜΜΟΥΘ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΟΡΤΟΦΑΓΑ


Του διαστημικού ανταποκριτή μας.  Έτος διαζώτου 1775.
 "Ο παλαιοντολόγος Ζ45PR παρακινημένος από επαγγελματική διαίσθηση προσεδάφισε την ερευνητική του κάψουλα μπροστά στον πέτρινο σωρό, διαπιστώνοντας με ικανοποίηση, ότι δεν ήταν απλές πέτρες, αλλά ένα γήινο βεσέ της δεύτερης κοπρολιθικής περιόδου με την τεχνική ονομασία "Βank Wall". 




Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα μεταφέρθηκε με τις απαραίτητες προφυλάξεις στο εξωγαλαξιακό εργαστήριο προς ανάλυση.  Τα πρώτα συμπεράσματα καταρρίπτουν την κοινώς παραδεκτή επί πολλούς παλαιο-αιώνες θεωρία, ότι τα μαμμούθ και οι δεινόσαυροι είχαν εξαφανιστεί από τον πλανήτη Γη εξαιτίας ενός μετεωρίτη. 




 Αντίθετα, σύμφωνα με τα πορίσματα της νέας μελέτης, τα θηρία μεταλλάχθηκαν μπολιασμένα με έναν ιό που μετέφερε ο μετεωρίτης και επιβίωσαν σε βάθος χρόνου ανάλογα με την διασπορά του ιού.




Παρότι είχαν απωλέσει το αρχικό γιγαντιαίο τους μέγεθος, μπορούσαν να καταβροχθίζουν τεράστιες ποσότητες φυτικής τροφής  αλλά και κρέατος.  




Η αιτία της οριστικής τους εξαφάνισης παραμένει μυστήριο για τους ερευνητές, ωστόσο  εικάζεται η πιθανότητα προϊούσας αεροφαγίας."



Υστερόγαμον:  Τις φωτογραφίες τράβηξα με το πολύπαθο κινητό για να διασκεδάσω σ΄ ένα βερνισάζ.   Σετ πρώτο με  τίτλο  "Τεφρίτες ΙV".