ΤΡΙΦΑΣΙΚΟ


Έχει το χάζι του όταν βγαίνω βράδυ κι έχουν στολιστεί μέχρι τα παρτέρια μ΄ όλα τα εορταστικά παραφερνάλια, που σού φέρνουν αταβιστικά στο νου χειμώνες και χιόνια και τζάκια, κρασί και χουχουλιάσματα... αυτά το μυαλό, μα το πετσί καταλαβαίνει άλλα, κολλάει απ΄ την υγρή ζέστη και τρέχει ο ιδρώτας να βραχυκυκλώνουν τα λαμπάκια, όμως ο ουρανός είναι κοβαλτίου, Greco, Cezanne ή Van Gogh, άστους να ερίζουν για το μπλε, γιατί έχει και σύννεφα λευκά νεογέννητα, που σκαρφαλώνουνε θρασύτατα ένα γύρω να παίζουν θολωτές ψευδαισθήσεις, πως τάχατες η γη είναι επίπεδη, βγάζοντας τη γλώσσα στο αυστηρό δάχτυλο του φεγγαριού, ότι γυρίζει κι άλλους ψύχει κι άλλους ψήνει, θα μεγαλώσετε και θα δείτε τη γλύκα, πάρτε και δυο αστραπές μπουμπουνιστές να συμμαζεύεστε!


Κι άμα μεγαλώσει κανείς τη βλέπει τη γλύκα, κι είναι τόση πολλή και σιροπιαστή που πασαλείβεται όλος και πιάνεται σαν την μύγα, δεν πάει ούτε μπρος ούτε πίσω αλλά έχει αυτοκίνητο που πάει αντί γι΄αυτόν και γάμο που προχωράει μόνος του. Πάει μέχρι το Posto da Torre από τη δεξιά λωρίδα. Όμως ξαφνικά διστάζει, κόβει, πάλι κόβει και τέλος σταματάει. Σκέφτομαι μην κάνει καμμιά όπισθεν, δεν είναι και μύγα, μπάμπουρας τεράστιος είναι, επίφοβο και να προσπεράσω, βγαίνω στο πεζοδρόμιο, ανοίγει αίφνης η πόρτα, πετιέται μια η μισή έξω και χτυπιέται, βοήθεια, βοήθεια! Μαινόταν κι ούτε έβγαινε ούτε έμπαινε. Briga casal, λέει τέλος ο τύπος. Οικογενειακός καβγάς, μάλιστα, Feliz Natal, καληνύχτα σας.


Τρεις φορές τρία βράδυα συνεχόμενα μού κόψανε τη χολή σ΄εκείνη την περιοχή, είναι ενεργειακός ο τόπος! Την επομένη της οικογενειακής ευτυχίας, κατέβαινα και σκεφτόμουν πρώτον ότι χρειάζομαι ένα μεταλλικό νερό και δεύτερον τί ωραία τραβάει το ποδήλατο αθόρυβα, είχε φύγει μπροστά ένας όγκος αυτοκινήτων, όταν τη σκέψη μου και την ησυχία έσκισαν στριγγλίσματα φρένων και λάστιχων, αναμπουμπουλιάζομαι, γυρίζω και βλέπω στην προηγούμενη διασταύρωση, ένα αυτοκίνητο έχει βγει με τρελά γκάζια και σπινιάρει μες τη μέση.

Κι αφού έφερε δυο βόλτες γύρω από τον εαυτό του, ακριβώς στο σημείο που είχα περάσει μόλις πριν, μούγκρισε κι ερχόταν καταπάνω μου, εντωμεταξύ κατέβαιναν από πιο ψηλά κι άλλα οχήματα. Έκανα ένα αλματάκι και ανέβηκα στην πρασιά, πέρασα το πεζοδρόμιο και κατηφόρισα λίγο στο χώμα δεξιά ψάχνοντας αν έχει άνοιγμα από τα δέντρα, όταν με ξύρισε ένα βουητό, ήταν ο ελεεινός που έσπερνε τον πανικό στην κεντρική λεωφόρο, κόσμος έφευγε από τις στάσεις, φρένα καίγονταν!


Έστειλα δυο μούντζες σταυρωτές επίσημες και πήγα να πάρω εκείνο το έρημο το νερό. Δυο βραδιές πριν, εκεί που είχε βγει ο παλαβός, μια ξανθιά με καινούργιο άσπρο αμάξι κι άλλους τρεις μέσα, τρομάρα της, είχε μόλις σταματήσει, κοιταζόμαστε, βεβαιώνομαι ότι έχει πράγματι σταματήσει και ξαφνικά εκεί που περνούσα βάζει μπρος και με κόβει! Ευτυχώς ήμουν ανοιχτά γιατί έχει φρεάτια πιο κάτω, πάτησα το πίσω φρένο, έσυρα το λάστιχο δεξιά και μ΄αυτό το φαλτσάρισμα παραλληλίζομαι μια τρίχα απ΄την πίσω αριστερή πόρτα της, να φύγει να γλιτώσω, αλλά πού, λίγο πιο κάτω, κι ενώ πήγαινα αργά αργά επίτηδες, την βλέπω νά΄χει μπει στο επόμενο στενό, σταματάει μες τη στροφή, γυρίζει επιτόπια και μού ξαναβγαίνει!

Στροφή και άλμα απελπισμένο στην είσοδο του ξενοδοχείου μπροστά στον πορτιέρη, την ώρα που εκείνη απότομα ρίχνεται στον κεντρικό, ένας άλλαξε λωρίδα, άλλος φρενάρισε και το πώς δεν γίνανε μπιλιάρδο ήταν το θαύμα των χριστουγέννων.

Εεε, και σφίγγουν οι ζέστες!

Υστερόγαμον: το Piauí είναι φτωχή επαρχία του βορρά και τίτλος μηνιαίου περιοδικού του São Paulo.

Απ! Ξέχασα. Τραγουδάκι!

6 σχόλια:

Sulpice είπε...

Παρ΄όλο τον ποιητικό σουρρεαλισμό, ένα έχω να σου πω... ευτυχώς που δεν συνάντησες και κανένα λεωφορείο, απ΄αυτά που σκοτώνιιιιιουνννν με την Μπέλου μέσα!
Περίμενε, περίμενε, οι ζέστες δεν έσφιξαν ακόμα και τα Μίκου απολαμβάνουν ακόμα Βιρτζίνια Μπλεντ!

Unknown είπε...

Mission impossible!

Coco είπε...

@Sulpice: έπαιξα κάτι πήδους, τύφλα να΄χουν τα μίκου!

@Darth: πάω που λες ν΄αφήσω σχόλιο στο ποστ σου, και πέφτει το ρεύμα, δεύτερο μπλακ άουτ, το κάψαμε πια!

chat noir είπε...

Jimmies Bond alla coco!!!!!:-DDDDDόχι James αλλά Jimmies[Τζίμιιιιιςςςςςς!!!!!]

VAD είπε...

Εδω να δεις πώς οδηγούν!όποιος περάσει πρώτος το φαναρι που δεν εχει γίνει ακομα πράσινο,
κερδίζει...τρακάρισμα:)))

-Ερώτηση άσχετη:-Είσαι μακριά απ'τις φαβέλες,οπου γινονταν ιστορίες πριν αρκετές μερες;

Coco είπε...

@chat noir: ζεις μόνο εφτά φορές!

@Vad: είμαι χίλια χιλιόμετρα μακριά αν και δω γίνονται διάφορα. το κακό είναι στο Ρίο, πριν ένα χρόνο ξεκίνησαν πάλι ξεκαθαρίσματα, και τώρα πρόσφατα, κανονικός πόλεμος, οι "bandidos", μια μέρα που έκοψε η βροχή ανταπάντησαν με τρομοκρατία στην πόλη, έκαψαν δέκα λεωφορεία και πολλά αυτοκίνητα και κόσμος πήγε στο νοσοκομείο. σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και δύο bandidos. τώρα έχουν υποτίθεται ηρεμήσει. κρακ...